6 Tahun Hikayat Budak Pening

sebenarnya minggu lepas tanggal 24 November, blog hikayat budak pening ni dah genap umur 6 tahun! fuh, 6 tahun dah aku bergelumang dalam dunia blog. kalau ada anak dah boleh masuk tadika dah. hahaha..

6 Tahun Hikayat Budak Pening


header terawal blog hikayat budak pening
(dulu nama blog ni "pening" je)
p/s : yup, tu mata aku

dulu aku ingat macam rasa nak buat GA sempena ulang tahun anniversary , tapi malas plak rasanya.. malas nak handle part2 hadiah.. nak cari sponsor rasa macam tak layak. blog picisan melukut tepi gantang je. bukan blog popular mana pun. hehehe..

header selepas tukar nama blog dari PENING kepada BUDAK PENING 

selama 6 tahun ni, banyak la jugak kenangan manis dan pahit. dah banyak berubah sejak mula penubuhan blog ni sampai sekarang. dulu student, skrg dah kerja. dulu single, sekarang, eh, sekarang masih single x berubah jugak.. hahahaha..

my all time feveret header blog Hikayat budak Pening
dari header ni la tertukarnya nama kepada Hikayat budak pening

dulu kat sini la tempat aku luahkan perasaan masa zaman student. dulu passion aku menulis blog tu memang giler2. sekarang passion tu masih ada, tapi dah berkurang. dah banyak komitmen dan tanggung jawab.

biasa la.. kita tak selamanya jadi budak-budak happy go lucky bebas nak buat apa saja. nak tak nak kena membesar dengan tanggung jawab yang bertambah. hmm.. tu je point aku nak bebel kali ni..

serius rasa nostalgia terutamanya bila tengok balik header2 blog aku ni. dulu aku rajin tukar, sekarang pun kalau ikutkan hati aku, nk jugak tukar2 header selalu tapi disebabkan kelemahan tukar header selalu ni lebih banyak dari kebaikannya, aku pun dah stop kat header sekarang sejak 2013, which is header yg ke 12! (3 tahun 12 header)

kalau nak tengok koleksi header aku, boleh tengok sini : koleksi header hikayat budak pening

last but not least, thanks buat korang yang masih menyokong blog budak pening ni.


Comments

  1. lamanya!! huhuuhu.. teruskan mnulis wlun kadang2, jgn biarkan blog bersarang sdh

    ReplyDelete
  2. Oh! sudah 6 tahun ka???
    Happy belated birthday buat blog HBP :-)
    Semua orang boleh ada blog tapi untuk maintain tu agak susah.
    Semoga terus maintain berblog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks.. Harapnya begitulah hendaknya.. Hehehe

      Delete
  3. Wah dh lama juga blogging ya..selamat ulang tahun keenam blog yg hebat n ramai peminat ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. X sehebat kak paridah, isi blog kaya dgn keindahan bahasa..

      Delete
  4. nak sponsor hadiah untuk GA boleh ke abam? sebagai tanda sokongan mana yang sempat...

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Baru setahun jagung je.. Baru tadika.. Hehehe

      Delete
  6. tahniahhhh teruskan berblogging...

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Beza skit je... Lgpun husna muda lg.. Mknanya husna bermula masa umur lg muda dari saya masa saya mula berblog

      Delete
  8. buat header muka serba serius.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb tu x bleh ltak muka kat header, muka semua serius.. Nnti org takut, org lari.. Hahaha

      Delete
  9. Moga persahabatan kita kekal sampai ke jannah,..

    ReplyDelete
  10. Yang penting bila kahwin, mesti jemput saya...hihihi

    ReplyDelete
  11. we~ 6 taun dah..
    lma tu..
    ngee. xlama dah single tu hah..hik3..
    teruskan brblogging..kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah la.. macam lambat lagi je.. 728 hari lagi.. tu pun at least.. hahahaha

      Delete
  12. hehe wah tahniah dah 6 tahun.. lama tu
    http://mellyacrayola.blogspot.my/

    ReplyDelete
  13. Wahhh kalau ada anak dah masuk tadika dah hahaha. Header & template blog saya langsung tak pernah bertukar. Sekarang pun update blog macam suam-suam kuku je, sibuk ya amatttt hmm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la tuh.. dah nama pun stdent farmasi.. saya paham.. pernah rasa dulu.. hehehe

      Delete
  14. Harap2 dah tak pening lagi dah yer...hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah sebati dah dengan hidup.. x bleh nk buat apa2 dah.. hehehe

      Delete
  15. Peerggh.tahniah! Tahniah! Nak tanya macam mana Nak tukar nama blog?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. senang je nk tukar nama blog..
      1. pergi ke dashbord blogger
      2. klik "setting"
      kat bahagian Basic > title, klik "edit"

      siap!

      Delete
  16. Dulu mai slalu lepak kat hikayat budak pening, waktu tu header yg number 3 tu, hahaha. pha is mesti dh lupa kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. la.. ingatkan sapa la semalam.. hahaha.. ingat2 lupa dah. hehehe

      Delete
  17. hahahaha.. lama dh dok msuk blog ni dlm 3 thn juga laa. nsib tak pening skali

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi saya yg makin pening tengok gelagat nina kat luar.. hahaha

      Delete
  18. Wah dah enam tahun dah ni..tahniah pha is..

    ReplyDelete
  19. Bab2 tukar header kak lya pon suka jgak tkar header sejak ada blog ni..tak sempat nak kira dah berapa header yg dah tukar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka tu mmg la suka.. tapi nk kna fikir bbrapa faktor sblum tukar header..

      Delete
  20. selama 6 tahun..wow lama juga tu..memang otai blogger juga nie...sekarang saya tak tengok sangat kemunculan blogger baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin blogger baru masih ada cma kita yg lama2 ni kurg terdedah dengan diorg..

      Delete
  21. tahniah, 6 tahun lama tu. semoga terus berjaya

    ReplyDelete
  22. yang last ni paling cantik pha is.. Hehe.. Samalah dulu suka sgt tukar2 header n template blog.. tapi lama2, kita akan senang untuk fix dgn satu je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg last tu yg no. 3 ke, atau yg tgh pakai sekarang? hehehe

      Delete
  23. nanti dah bertambah komitmen, mesti blog hang update 6 bulan sekali. huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kita tgok nnto macam mana..
      blog so full of myself dah update ke? hehehe

      Delete
  24. Selamat ulang tahun yg ke enam..
    semoga terus berblog..

    ReplyDelete
  25. wowww banyaknya header. kalau buat GA sila sediakan header sebagai hadiah hihihihi. anyway happy 6th anniversary blog hikayat budak pening!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je nk buat header sebagai hadiah, tapi kna ikut citarasa org jugak..
      sebab lain org lain citarasa..
      sbb tu kalau saya bab header ni, better buat sendiri, baru puas nk macam mana..

      sebab dulu pernah join 1 GA ni, hadiahnya header. dapat hadiah header tu tapi tak letak pun sbb tak kena dengan citarasa saya.. heehhe

      Delete
  26. Replies
    1. sebabnya dah tulis kat tag blog tu..
      kerana dunia dan kerana MIGRAINE..

      Delete
  27. Tertanya jgk kenapa Hikayat Budak Pening mmg sentiasa pening ke 😬

    ReplyDelete
  28. Dah 6 tahun? Fuhhh laam tu..semoga teruskan share info2 yg best eh

    ReplyDelete

Post a Comment