Skip to main content

header v7.0

entah tetiba je rasa nak tukar header blog. bila check balik, rupanya ni header version yang ke-7 dah untuk blog aku ni, tapi last punya header, aku pakai hampir 2 tahun. so, dah boring dah rasanya. hehe..
header v6.2
sebelum ni, masa mula-mula aku berblog,memang aku rajin tukar header. pakai 2-3 bulan, tukar. sebabnya, masa tu adalah masa untuk aku mencari identiti sendiri, mencari rentak sendiri. so, banyak berexperiment dengan header. lepas je siap header ke-6, masa tu kira habis puas hati dah la.

kat bawah ni senarai header yang aku pernah guna. kalau nak tengok dengan lebih jelas, klik gambar tu.

header v1.0

header v2.0

header v3.0

header v4.0

header v5.0

header v6.0

header v6.1

header v6.2

header v6.3

header v6.4

header v6.5

lepas tu, terus stay dengan header v6.2 tu. tapi sekarang dah boring balik. hmm...

so, saja godek-godek photoshop, akhirnya, dapat la hasil seperti kat bawah ni. saja nak bagi lebih simple. cuma part "wax seal" tu je aku habiskan masa hampir berejam nak buat.

header v7.0

asalnya wax seal tu nk buat untuk water-mark gambar je. tapi dah alang-alang tukar watermark, tukar header terus la. kira penjenamaan semula la ni.

apa-apa pun, kaler biru tetap menjadi pojaan hatiku.. hehehe..

so, apa pendapat korang?

maa'ssalamah,
Pha is

Comments

  1. Saya suka suka...color cantik..dah isi tabung nuff anda.

    ReplyDelete
  2. Kak Erin pun sama.. suka jugak tukar header..

    ReplyDelete
  3. Wah...rjinnye tukar header....brp yea size header....teringin juga nk bt...tpi ntah bla...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bergantung kepada size blog la.. kalau nk check lebar blog, bleh tengok kat sini :

      blogger homepage > template > customize > adjust width > entire blog

      tengok kat situ lebar blog kta berapa pixel (px). lepas tu, bleh la buat header size based on pixel tadi. macam blog pha is, 1000 pixels.

      Delete
  4. Hehe , header yg ada gmbar tu kelakar . huhu . muka garang + tension . huhu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tu dulu2... konon nk buat blog yg serius.. sbb tu buh muka serius.. lama2 buat entri santai2 je...

      Delete
  5. ha3..smart bro =) semuanya biru..nmpak fanatik biru ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. yg tu x bleh buat apa2 lagi dah.. suka biru sjak azali..

      Delete
  6. Replies
    1. mata biru x pe.. jngan otak biru.. heheh

      Delete
  7. Replies
    1. tu la.. mcm x de pendirian je. hehehe

      Delete
  8. kita suka header ni pha is..simple tapi nampak pro...

    ReplyDelete
  9. semua comel.. tapi v7.0 ni paling comel.. :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac

Gaji Ahli Farmasi