Saturday, December 19, 2015

Mencari Cinta?

kisah 1

Miss Daisy : ha, Pha Is, tadi U pergi mana?
aku : I pergi keluar pergi cari barang dengan abang mael.
Misss Daisy : Owh, ingat tadi U pergi keluar cari isteri
aku : (-_-')

kisah 2

Tan ; Pha Is, U kat stesyen mana sekarang?
aku : I kat manufact
Tan : best la U. rilex sikit. boleh la mencari cinta..
aku : (-_-')
Tan : U lagi berapa hari?
aku : lagi berapa hari I kat stesyen manufact ke?
Tan : tak lah. lagi berapa hari mencari cinta?
aku : (-_-")


A photo posted by pha is (@phais47) on

Mencari Cinta?


sudah beberapa orang pembaca blog aku dan juga rakan sekerja aku yang dah tahu tentang hashtag 1092 hari mencari cinta aku tu. bahaya nih. hehehe. tapi, betul ke sekarang aku sedang mencari cinta?

nope.. nope.. jawapannya tidak sama sekali!


#1092HariMencariCinta


macam yang aku dah cerita dalam entri 1092 Hari Mencari Cinta, disebabkan beberapa hal, aku target nak kahwin tahun 2018. lagi 3 tahun, (3 tahun x 364 hari setahun = 1092 hari)  DAN aku tak nak hubungan sebelum kahwin yang panjang. 

so, perancangan aku, masuk tahun 2018, baru aku mula serius mencari. itu sebenarnya yang aku maksudkan dengan hashtag #1092HariMencariCinta aku tu..


Maaf, aku terpaksa menolak.


jadi, buat masa sekarang, maaf andai aku terpaksa menolak bila ada orang yang nak 'kenalkan' aku dengan sesiapa, kawan sesama U dulu pun ada yang nak cuba jodohkan aku.

rakan sekerja aku pun ada jugak yang berniat baik ingin menjodohkan aku dengan kenalan mereka. yang nak ambik jadi adik ipar pun ada (lihat entri Bila Orang Berkenan), nak ambik aku jadi biras pun ada (nak kenalkan aku dengan adik tunang beliau).

geng #BloggerUtaraOfficial pun tak terkecuali nak jodohkan aku dengan kenalan mereka.

huh.. aku ni nampak desperate sangat ke? hahahaha..



32 comments:

  1. hihihiihihihih.... Selamat mencari cinta 2018 lerrr bro.... ayat mmg legend... :D

    ReplyDelete
  2. semoga bertemu cinta... #1092 hehehe

    ReplyDelete
  3. Haha ... gmbr bawah tuuu lawaaak ^v^

    ReplyDelete
  4. XPAYAH SUSAH PAYAH MENCARI CINTA PHA IS KALAU IA DAH HADIR XDPT LAGI NK DIHINDARI...

    ReplyDelete
  5. baguslaa tak nak bercinta lelama.. husna suka jenis yg tetiba dah kawen.. kind of surprise! ;)

    ReplyDelete
  6. Ecececeh, pelangi cintaa ! Hahahah !

    ReplyDelete
  7. Cari sendiri Pha Is..kalau tak dapat juga baru minta mak ayah tolong carikan..kadang-kadang orang yang sibuk jadi agen nak rekemen kat kita pun tak kahwin lagi..sibuk tolong cari kat orang kan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. mohon SYM terasa.. hahahahaha
      ops..

      Delete
    2. nina memang.. keje nk membahan dan gelakkan org je.. hahahaha

      Delete
  8. hahaha.. ayat last tu memang tak leh belah...

    yang baik, memang selalu datang lambat kan... bersabarlah ye..

    ReplyDelete
  9. hahaha ramai beno nak rekemen yer ... go pha is go. apa salahnya risik-risik sekarang, 2018 nanti berputiklah cinta hehehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. macam hot pulak pha is ni... kalau akak, memang tak layan la nak kenalkan diri kat lelaki, lebih baik tak kahwin dari duk sibuk nak menggoda lelaki..

      Delete
    2. erk? kalau caranya betul, apa salahnya.. bukan menggoda, cuma "merisik" khabar, cuma sampaikan hasrat hati.. kalau setuju, kahwin je la..

      kalau kenalkan diri, then ajak dating, ajak calling2, tu lain la..

      Delete
  10. semoga 2018 nanti membawa sinar bahagia untuk awak...
    target akak untuk tahun 2018 - nak anak kembar.. hahahhaa, nanti bertambahlah ahli keluarga kecik akak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi.. siap kembar.. tinggi angan2 tuh.. hehehe.. smoga berjaya..

      Delete
  11. Cinta dan calun perlu dicari... cuma jodoh untuk dipertemukan mungkin cepat atau lambat... jodoh kan kerja Allah..

    Selamat mencari cinta... semoga ketemu yang sesuai ...

    ReplyDelete
  12. hee xpela.. yg pntg kt dh fkir diri kita..

    ReplyDelete
  13. Harap2 sempat mkn kenduri Pha is 2018 nanti..sebab target nak tambah anak 2018 nuun..Ape2 pon akak doakan Pha is mendapat jodoh yg solehah..Aamiiin!

    ReplyDelete
  14. Semoga Pha Is bertemu jodoh pada 2018 nanti... Aamiin..

    ReplyDelete
  15. Moga dipermudahkanNYA..
    Kita hanya merancang dah DIA yang menentukan.

    ReplyDelete
  16. bukan desprate sgtlah
    tu maknanya uols tgh hot wakakaka
    beruntunglah ada org nak rekemenkan
    jodoh rezeki ajal maut tu semua Dia yang tentukan
    mana tau sebelum 2018 dah temu jodoh
    just keep moving jgn pandang belakang
    kbai

    ReplyDelete
  17. bagus la x nak lama-lama...macam akk dulu pun, dah niat x nak lama-lama berkawan..sekali Allah temukan dengan jodoh x sampai bape bulan kenal pun.. x de bercinta pun...Alhamdulillah, rasanya inilah yg terbaik... :)

    ReplyDelete
  18. org syg pha is tu banyak smpai nk rekemen.. apa pun semoga tahun 2018 dapat makn nasi minyak. jodoh maut di tangan Allah. bila2 boleh sampai jodoh tu :)

    ReplyDelete
  19. Jodoh sebahagian perkara yang dirahsiakan oleh Allah. Moga bertemu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...