November 2020 - Hikayat Budak Pening Hikayat Budak Pening: November 2020
Pengalaman kena swab test covid-19

Pengalaman kena swab test covid-19


Dua minggu lepas aku ada makan kat restoran nasi kandar di Butterworth. Lepas 2-3 hari kemudian, baru aku dapat tahu yang pekerja kat kedai tu ada kes positif covid-19. Alamak! Maka merasa la aku kena buat swab test covid-19.

Pengalaman kena swab test covid-19

Sakit ke kena buat swab test? Sebenarnya tak de la sakit sangat. Sakit lagi kalau kena cucuk. Tak selesa tu ada la.. giler nak selesa kalau hidung kena jolok sampai 6 inci! Lepas hidung kanan, hidung kiri pulak. Aduh..


Lepas dia jolok tu, masa doctor pusing-pusing batang test kit tu, fuh, keluar air mata wei. Involuntary. Tak boleh nak control walaupun tak sakit sangat. Dia keluar mengalir macam tu je. Sabor je la.

So, buat korang yang belum pernah merasai pengalaman kena swab test, jaga la diri korang. Amalkan penjarakan fizikal. Elakkan tempat sesak orang ramai. Patuhi SOP.

Sebab bila kena jolok hidung, tak best wei! Hahahaha..

 

 Pengomen Pening 2020

Pengomen Pening 2020

Sedar tak sedar sekarang dah bulan November dah pun, lagi beberapa hari je lagi tahun 2020 nak habis. Semoga tahun 2021 lebih bermakna buat kita, dan semoga wabak COVID-19 berakhir tahun 2021.

Tahun 2020 ni pun blog aku ada beberapa kerat je entri yang tersiar. Aku kira tak sampai 10 pun, hampir separuh je dari angka tu. Tapi Alhamdulillah, masih ada yang sudi datang bertandang dan komen di entri-entri blog aku.

Pengomen Pening 2020

Dikesempatan ini, nak buat penghargaan sikit kepada pengomen-pengomen “pening” yang banyak komen kat blog aku sepanjang tahun 2020 ni. So, ini adalah top10 pengomen pening kat blog aku ni. 


1. MAMAPP pemilik blog MAMAPIPIE.COM 

2. DEAR ANIES pemilik blog ANIES♥YOU 

3. LITAH L pemilik blog THE RAMARAMAPENDEK 

4. DUNIA ZUMAL pemilik blog DUNIA ZUMAL 

5. MEINTHESWIM pemilik blog IN THE SWIM 

6. MA pemilik blog MIGIBOOO 

7. PARIDAH pemilik blog KARYA KU : PARIDAH ISHAK 

8. NOHAS pemilik blog ORANGBUKIT 

9. CIK TK pemilik blog BLOG CIK TK 

10. SITI YANG MENAIP pemilik blog SITI YANG MENAIP


Blogger yang rajin komen ni tak rugi kalau kita terjah dan komen di blog diorang. Mesti diorang akan balas kunjungan dan balas komen jugak. So, sila lah terjah diorang!


Hikayat Budak Pening © . Designed by MaisarahSidi.com