Super power - Hikayat Budak Pening Hikayat Budak Pening: Super power

9.1.20

Super power

Pernah tak terfikir, kalaulah korang diberikan pilihan untuk ada satu super power dari mana-mana watak fiksyen, super power yang manakah yang korang akan pilih? Tak kisah la watak anime/kartun ke, DC/marvel ke…

Super power


Ala, ni untuk suka-suka ja. Berangan kan free tak kena bayar. Kat bawah ni antara super power yang aku pernah berangan.

Super power untuk study


Masa aku bergelar student, aku kadang-kadang berangan nak dapat power macam naruto. Kuasa untuk buat “kage bunshin no jutsu”. Masa tu, power macam tu memang sangat praktikel kepada soeorang student.


Contohnya, masa nak study, aku hasilkan banyak clon, lepas tu sorang study 1 bab. 1 malam study dah boleh cover semua topic dalam 1 sem. Kira study last minit la ni. Senang hidup!


Super power untuk ride


Bila dah kerja, aku ride naik moto ke pejabat. Sehari pergi balik dalam 80km. masa tu, kalau hujan memang basah jugak la walaupun berbaju hujan. So waktu-waktu macam ni, berangan pulak nak dapat  power macam storm dalam komik x-men.


kalau nak hujan, boleh hold dulu kejap, sampai rumah atau ofis, baru bagi hujan. Lepas tu kalau ride tengah hari, boleh bagi mendung je. Tak panas masa ride.

Super power untuk bapak


Bila dah ada anak kecil pulak, super power yang aku berangan, nak dapat power macam mantis dalam komik marvel, yang satu kumpulan dalam team guardian of the galaxy. power dia boleh tidurkan orang.


Bila cukup waktu tidur, boleh tidurkan anak senang-senang je. Kan? Hahahahaha… sekarang ni susah betol nak bagi anak aku tidur. aktif betol.

Korang macam mana?

51 comments:

  1. Kak nak superpower boleh terbang ja. Cepat nak ke sana sini. Hahahahaha. Syok la boleh berangan jap 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nk ke sana kesini, saya lebih prefer power teleport macam dalam filem jump.

      Delete
  2. assalamualaikum... selamat tahun baru 2020... maaf laa baru sempat nak datang jenguk ke blog ni... insya allah sy akan kembali fokus sama seperti sebelum ini.... harap2 tak serik utk terjah blog sy nanti ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.
      selamat tahun baru 2020..
      insyaAllah..

      Delete
  3. Hahaha. Kecik2 dulu suka berangan mcm ni..

    ReplyDelete
  4. ahahaha...x tgk kartun or anime..jadi tak tahu nak pilih super power yg nama..pernah tertengok Ejen Ali..so nk pilih Ejen Ali lah :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni mesti baru lepas tengok movie ajen ali..

      Delete
  5. kalau jd doraemon pun best..mcm2 benda ada..boleh teleport jg..hihi..

    ReplyDelete
  6. MEMANG SERONOK BERANGAN ADA SUPERPOWER NK ATASI MASALAH SUPER MALAS HEH..HEH..

    ReplyDelete
  7. Dpt super power jadi invisible man pun best.. boleh masuk mana2 tp org tak nampak hahaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni macam power untuk kejahatan je nih.. hahahaha

      Delete
  8. Saya sudah berumur sudah hilang power tetapi kadang kadang driving di highway berangan juga ada super power :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni maksudnya masa kecik2 nk kata memang ada power ke macam mana nih? hahaha

      Delete
  9. Tak minta banyak, dapat baca fikiran orang pun cukup

    ReplyDelete
  10. Nak super macam doraemon apa nak je boleh dapat dari bag perut dia hahaha...
    Verangan itu percuma kans...

    ReplyDelete
  11. Wow, ingatkan masa kecil je pernah ada impian nak ada super power camni. Rupanya dia sampai besar pun ada lagi impian super power. Haha..mintak satu doraemon je la senang. Semua power dapat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi, doraemon lebih kepada teknologi... tapi boleh la..

      Delete
  12. Suka tengok anak-anak yang terbawa-bawa watak ada super power ni. Macam-macam idea nanti mereke keluarkan. Kalau akak dapat seketul doraemon pun mesti macam-macam boleh settle.

    ReplyDelete
  13. kdg2 terfikir gak kalau ada superpower best gak

    ReplyDelete
  14. minum super power tongkat ali sudah

    ReplyDelete
  15. Ok.. yang last sekali tu betul2 mencabar.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... kaaannnn..... susah nau di nk tidoq..

      Delete
  16. Topik apakah ni XD masa kecil suka je berangan ada super power.. bila dah besar panjang tak pernah terfikir pula. Sy suka watak Luffy dalam cerita One Piece.. mungkin sebab suka perangai dia, free soul centu, kalau ada super power boleh la nak buat perangai sikit macam dia tu hahaha

    ReplyDelete
  17. suka power mcm wolverine, luka cepat sembuh..sakit hati pun jadi cepat sembuh,eh3..haha lama tak terjah blog pha is. sorry noh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi.. ni mesti banyak kali terluka nih..

      Delete
  18. Haha superpower tidoq kan anak tu la power yg sebenar haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrg pakai superpower halimunan ka? Sepiii blog hihu

      Delete
    2. HAHAHAHAHAHA... ha ah, dah banyak menyepi je skrg.

      Delete
  19. Best kalau Ada superpower tapi apakan day Mampu.menjadi supermama je la.hihi

    ReplyDelete
  20. yeah Pernah berangan gak nak ada superpower, tapi apakan daya, jadi supermak je yg mampu. hihi

    ReplyDelete
  21. nak super power buleh bgn solat tahajud pd jam 3 pagi. sesuatu yg sukar abe kie lakukan.

    ReplyDelete
  22. sy mau jadi luffy watak utama one piece.. kuat makan pun x gemuk2, happy selalu n paling sy mau is ada "HAKI" mcm dia sebab banyak org sy mau haki ni eee bikin gerigitan haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Conqueror's Haki" kot... power tu mmg best.. x suka ja, bagi dia pengsan.. hahaha..

      Delete

Hikayat Budak Pening © . Designed by MaisarahSidi.com