Posts

Showing posts from November, 2019

7 perkara pelancong suka buat di Thailand.

Image
Baru-baru ni buat julung kalinya aku Berjaya ke luar Negara ke Hat Yai Thailand secara sah! Kenapa secara sah? Sebab kalau diikutkan, sebelum ni aku dah pernah ke Thailand tapi secara haram. Naik sampan kat sungai golok ke munduk, Thailand zaman aku student USM Kubang Kerian dulu.  sungai golok Disebabkan ni first time aku travel keluar Malaysia, aku tak reti la nak buat cara backpackers. Aku pergi dengan rombongan ofis aku bersama travel agent, kami buat family day trip ke Hat Yai. Hebat tak? tengok la sapa pengerusi kelab kebajikan. (bangga jap. Heheheh) wine village 7 perkara pelancong suka buat di Thailand. Dalam bas, tourist guide aku ada cakap, selalunya pelancong bila masuk Thailand, ada 7 perkara yang diorang suka buat. So, aku nak share kat sini je la. Mana tau kalau ada yang teringin nak ke siam tapi tak tau nak buat apa. 1. Naik tuk tuk anak aku naik tuk tuk rilex je.. bapak dia yang cuak lebih.  Satu transportation yang wajib naik kalau di Thail

Random Picture

Image
Dulu dalam entri aku yang bertajuk " Wishlist " dan " Aku dan fotografi ", aku ada share minat suam-suam kuku aku dalam bidang fotografi. Malah, aku hampir nak beli DSLR masa zaman kamera tu tengah trending, zaman aku student USM dulu.  Dan baru-baru ni pula, adik aku dah beli DSLR. Sejak tu, rajin jugak dia keluar outing shoot gambar. Walaupun kamera beginner dan standard lens, tapi gambar yang dia shoot bagi aku not bad la. boleh tahan.  Random Picture ni antara gambar-gambar dalam instagram beliau :  abandoned kubota demi sesuap nasi long exposure random insect ray of sunlight white fury kalau korang nak tengok lagi, boleh ushar instagram beliau di @opiezack