December 2018 - Hikayat Budak Pening Hikayat Budak Pening: December 2018
Bahagian tempat tidur suami isteri atas katil

Bahagian tempat tidur suami isteri atas katil


Sebelum aku kawin, dah banyak kali aku tengok gambar macam kat atas tu. Lepas kahwin, bahagian tempat tidur lelaki atas katil akan hanya kecik berbanding perempuan. Mula-mula, aku ingat gambar tu Cuma sekadar lawak, situasi dan keadaan yang saja dilebih-lebihkan. Tak kan la lelaki punya tempat tidur kecik tu saja. Kan?

But son, I was wrong. This is THE reality. So, bagi mereka yang belum kahwin, lelaki terutamanya, Brace Yourself! Ini lah yang akan terjadi kat korang nanti.

Bahagian tempat tidur suami isteri atas katil


Tapi, korang jangan salah sangka. It’s not a bad thing actually. Bukan benda yang negative. Tapi positif. Kalau tak jadi macam tu, mungkin ada something wrong somewhere.

Kenapa jadi macam tu? Disebabkan sifat perempuan yang lebih lembut dan suka bermanja, bila waktu tidur diorang akan merapat, dan peluk korang masa tidur. Korang dah jadi bantal peluk diorang.

Sebab tu pembahagian tempat tidur akan jadi macam tu. In fact, realitinya akan lebih jadi macam kat bawah ni sebenarnya. Tempat korang, dia akan mai himpit sekali, tapi tempat dia akan jadi ruang kosong yang tak digunakan.


Its better this way. Lebih baik macam ni. kalau dia tak jadi macam ni, sangat-sangat bahaya! Sebab kalau tak jadi macam tu, mesti ada something wrong, kemungkinan besar dia merajuk. Hahaha..

Am I right? Pernah jadi tak kat korang?


p/s : tengok entri sebelom-sebelom ni asyik pasal moto je. lepas ni nak try menulis pasal rumah tangga pulak la.. aci tak? hehehe
 

Hikayat Budak Pening © . Designed by MaisarahSidi.com