Skip to main content

Report Fake Akaun FB Berjaya!

dalam entri yang lepas aku ada tunjukkan manusia yang tak bertanggung jawab mencuri gambar aku tanpa kebenaran dan menjadikan gambar aku tu sebagai profil picture FB dia dan dalam masa yang sama dia share link yang bukan-bukan kat group FB.

dan disebabkan report korang, Alhamdulillah, profil FB tu dah pun tak wujud. thanks sangat-sangat buat korang semua.

thanks guys!

Cara report fake akaun FB


kalau nak tahu cara nak report fake akaun, ada aku share caranya kat entri Ada Orang Curi Identiti FB Aku tu..kot la lepas ni ada orang lain yang buat fake akaun menyamar jadi korang pulak.

Jaga-jaga 


gambar dari entri tahun 2011. watermark pun link url blog yang asal.

lepas ni kita semua kena jaga-jaga. Gambar aku yang aku dah letak watermark pun diorang boleh crop dan curi. tak kan lepas ni nak kena tempek watermark betul-betul atas muka kot.. nanti dah tak hensem n dah tak cun dah muka2 korang tu. hahaha..

Comments

  1. ada jugak dengar cerita macam ni, orang curi identiti lepas tu menyamar jadi pengikut politik itu dan ini. Wahhh takutnyaa...So saya pun tak berani letak profile picture gambar sendiri. Agak berbahaya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. skrg ni macam2 boleh jadi.. kna jaga2.. heheh

      Delete
  2. alhamdulillah....tapi walau dah letak watermark, mmg masih ada yang crop....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg crop watermark ni yg x syok nih..

      Delete
  3. DAH SELESAI MASALAH PHAIS SYUKUR ALHAMDULILLAH

    ReplyDelete
  4. Sekarang banyak kan kes fake account ni. Huhu. Kalau gambar ada watermark pun diorang boleh ambil apatah lagi kalau yang takdek. Alahai ! Dah lah Nani ni spesis pemalas nak letak watermark. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. next time kalau letak gambar kan ada watermark la.. letak bagi susah nk crop.. hehehe

      Delete
  5. Menakutkan jugak ya...
    Semoga dijauhkan.

    ReplyDelete
  6. hahaha.. boh watermark kat bahu.. jadi macam pangkat sikit

    ReplyDelete
  7. Susahkan bila jadi org hensem ni...;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHAHHA.. mana ada hensemnya.. kalau hensem, dah lama tempek muka banyak2 kat blog, mesti trafik naik mencanak.. hahaha

      Delete
  8. Secret admire awak kot tu... Tp sekarang ni mmg mcm2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kalau admire dia x buat macam tu..

      Delete
  9. Secret admire awak kot tu... Tp sekarang ni mmg mcm2..

    ReplyDelete
  10. sekarang ni dah berlambak fake account kan.risau gak kalau terkena pada diri sendiri.tak memasal kita yang kena cari nanti.tapi dah berjaya sekat tu,al-hamdulillah.

    ReplyDelete
  11. Muka hensem sangat...tu yg ramai minat! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau berminat, jgn buat macam tu..masuklah meminang.. eh.. hahaha

      Delete
  12. Alhamdulillah selamat phais...bahaya lani jenis suka buat akaun palsu!

    ReplyDelete
  13. Mmg risau klu kena mcm ni... bukan2 jadinya huh...

    ReplyDelete
  14. bagus la kalau dah berjaya. bukan calang2 org hang ni, sampai ada org buat fake akaun hang. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tu la.. bajet popular je.. haha.. padahal rasanya dia just pick je mana2 gambar yg keluar kat google image kot.. hehehe

      Delete
  15. gambar renungan tajam tu masih ada yg berani curi gambar eh..ish ish ish

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. ish3.. mksudnya x cukup tajam lagi la.. hahaha

      Delete
  16. Pernah terbaca dlm fb Pha Is, baguslah kes ni dah selesai

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal