Skip to main content

katagori blog | peribadi atau automotif?

walaupun dah hampir 3 tahun aku berblog, aku sebenarnya masih rasa musykil dengan status blog aku ni. masih lagi kecelaruan identiti. yang paling aku musykil, bila nak update survey blog kat nuffnang. bila tiba soalan "How would you categorize your blog?", aku tak reti nak jawab.

sebabnya, aku rasa blog aku ni katagori blog peribadi. blog perkongsian cerita. kadang-kadang je aku tulis entri berbentuk informasi, atau entri yang tak berkaitan secara langsung dengan hidup aku. itu apa yang aku rasa.

tapi bila tengok entri yang popular dalam blog aku, entri yang banyak menyumbangkan pageview, entri yang paling banyak orang baca, semuanya berkaitan dengan motosikal! contohnya, entri paling banyak pageview bulan ini:


mungkin sebab aku ni peminat motosikal yang tegar, so banyakla aku tulis entri yang berkaitan motor. entri pasal benelli tu saja, dah nak cecah 16k pageview sejak dipublishkan bulan jun tahun ni.


so, blog aku ni blog peribadi, atau blog automotif???

p/s : tak sabar nak tengok rupa baru Kawasaki Z1000 2014. eh, TERcakap pasal motor lagi..!!! sory-sory, tak sengaja.. hehehe...

Kawasaki Z1000 2014 prelude...



maa'ssalamah,
Pha is

Comments

  1. Peribadi lg best..,mcm mcm ada...hehehe....dh mnat mto citer pasal moto ok apa....hehehe....

    ReplyDelete
  2. dulu en. suami akak cenggituler tapi sekarang dah kurang dah.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  3. salam...beri keutamaan kepada motor...dan buat juga entri yang lain yang anda minati....salam blogging.

    ReplyDelete
  4. Tak pe jika tiada niche...keyword itu menjadi identiti anda di enjin carian. Sesuai dgn nama blog...pening2 :)

    ReplyDelete
  5. ramai peminat tegar akan motor....yang penting bahagia dan puas menulis blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol.. kepuasan sendiri tu penting..

      Delete
  6. Amboi, peminat tegar motor ni..Hehe

    ReplyDelete
  7. xsalah pun kalau share info pasal motor

    ReplyDelete
  8. kiranya dah jad macam niche kot tu bro..hu3..sebenarnya gua pun masih pening2 lagi bab niche ni

    ReplyDelete
  9. niche blog ni automotif la kalau macam ni pha is.. banyak juga yang cari tu.. teruskan menulis..

    ReplyDelete
  10. Hahaha Ida juga sampai sekarang masih tercari2 identiti blog ida... dan sekarang masih "cincai" cuma ida tak suka cerita hal peribadi, ida lebih suka berkongsi info.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. bagus la.. berkongsi ilmu...

      Delete
  11. nmpknye ramai readers minat motor. hihihi

    ReplyDelete
  12. Pha Is,

    (y) (y) ... kategori Rojak ada tak? Sebab.. faham-faham sundri lah.. haha :D

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. tu la.. baru pengunjung blog pun yg datang macam2.. xde la sejenis je..

      Delete
  14. samalah.. blog mak dara pun tak tau nak letak dalam kategori mana.last last blog meroyan jadinya hehehe

    ReplyDelete
  15. puteri pun selalu tak tau nak letak dalam kategori mana, tapi kalau ikut keyword blog ni boleh dah jadi blog automotif :)

    ReplyDelete
  16. Personal tu sampingan kot? Lebih kepada Automotif :)

    ReplyDelete
  17. blogwalking lagi.....tengah tunggu entri baru anda..sahaja jalan2...pasal ada masa lapang. hihihi

    ReplyDelete
  18. walla terbaik, tq singgah blog KA juga

    ReplyDelete
  19. haha.. ko buat jer la 2 blog. peribadi dan automotif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. malas plak nk buat 2 blog berbeza...

      Delete
  20. xpe plan2 nti jmpa la tu kategori mana kan..kna pkr lg.hehe

    ReplyDelete
  21. hehe... blog peribadi kan.. jadi ikot selera nak posting, lagipun semua orang suka motosikal

    ReplyDelete
  22. blh gak try kategorikan blog automatif
    mana tahu dpt cpuv special pasal keta..masyukkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi ni pasal moto je.. kreta x bebrapa sangat.. heheh

      Delete
  23. ok gak tu bro =) jd blog automotif pn cun je..nmpak dah ramai ke sini sbb motor..ttpkn niche automotif jelh

    ReplyDelete
  24. peribadi la kot.. automotif as hobby.. x kisah ar.. kadang2 blog peribadi pun org jadikan reference utk ilmu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm.. skrg ni mmg tgh pikir mcm tu...

      Delete
  25. kalau ada kategori random dah lama dah klik kan. hana pown sama. update banyak kategori. jadi dah tak tahu nak choose yang mana. -_-

    ReplyDelete
  26. Replies
    1. biasa la.. jangan la jeles.. hehehe

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac

Gaji Ahli Farmasi