May 2021 - Hikayat Budak Pening Hikayat Budak Pening: May 2021
Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya


Betul la kata Iman Troye, pejam celik, pejam celik dah pun tiba kita di hari raya. Cepatnya masa berlalu, tak sedar pun. Bulan Ramadhan tahun ni pun rasa macam pantas betul. Sedar-sedar dah raya. 

Jadi, saja nak update blog, sambil di kesempatan ini nak ucapkan selamat hari raya aidil fitri, maaf zahir dan batin. Minal aidin wal faizin. 

تَقَبَّلَ اللَّهُ مِنَّا وَ مِنْكُمْ

“Semoga Allah menerima (puasa dan amalan) dari kami dan dari kalian”

Banyak perkara penting yang berlaku sejak dua menjak ni, terutamanya kemelut yang melanda Gaza yang semakin menjadi-jadi. 



sumber dan rujukan

Rasni (2020 Mei 23). Banyak Salah Paham Arti Taqabbalallahu Minna Wa Minkum di Idul Fitri, Cara Benar Balas Ucapan Itu. Tribun-Timur.com  Dipetik dari https://makassar.tribunnews.com/2020/05/23/banyak-salah-paham-arti-taqabbalallahu-minna-wa-minkum-di-idul-fitri-cara-benar-balas-ucapan-itu.

Musleh. Doa Qunut Nazilah. Dipetik dari http://www.musleh.edu.my/index.php/doa-qunut-nazilah


NZ Souvenirs Giveaway by SitiYangMenaip

NZ Souvenirs Giveaway by SitiYangMenaip


klik sini untuk penyertaan : NZ Souvenirs Giveaway by SitiYangMenaip sebelum 31 May 2021

dah lama blog tak terupdate. dan dah lama juga tak join segmen dan give away. so, saja nak bagi blog berupdate, maka aku join la GA simple dari SYM ni. mudah je. jom sama-sama join! klik pada link kat atas tu. 



 

Hikayat Budak Pening © . Designed by MaisarahSidi.com