Selamat Hari Raya - Hikayat Budak Pening Hikayat Budak Pening: Selamat Hari Raya

17.5.21

Selamat Hari Raya


Betul la kata Iman Troye, pejam celik, pejam celik dah pun tiba kita di hari raya. Cepatnya masa berlalu, tak sedar pun. Bulan Ramadhan tahun ni pun rasa macam pantas betul. Sedar-sedar dah raya. 

Jadi, saja nak update blog, sambil di kesempatan ini nak ucapkan selamat hari raya aidil fitri, maaf zahir dan batin. Minal aidin wal faizin. 

تَقَبَّلَ اللَّهُ مِنَّا وَ مِنْكُمْ

“Semoga Allah menerima (puasa dan amalan) dari kami dan dari kalian”

Banyak perkara penting yang berlaku sejak dua menjak ni, terutamanya kemelut yang melanda Gaza yang semakin menjadi-jadi. 



sumber dan rujukan

Rasni (2020 Mei 23). Banyak Salah Paham Arti Taqabbalallahu Minna Wa Minkum di Idul Fitri, Cara Benar Balas Ucapan Itu. Tribun-Timur.com  Dipetik dari https://makassar.tribunnews.com/2020/05/23/banyak-salah-paham-arti-taqabbalallahu-minna-wa-minkum-di-idul-fitri-cara-benar-balas-ucapan-itu.

Musleh. Doa Qunut Nazilah. Dipetik dari http://www.musleh.edu.my/index.php/doa-qunut-nazilah


32 comments:

  1. Salam Aidilfitri. Apa sangat lah kan dugaan kita berbanding rakyat Palestin sana. Jom terus berdoa untuk mereka

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya Faiz. Maaf zahir dan batin.

    ReplyDelete
  3. Salamidilfitri phais n famili maaf zahir batin

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya, Faiz..maaf zahir & batin..

    ReplyDelete
  5. Sekejap je dah Syawal ka..
    Selamat Hari Raya Aidilfitri..

    ReplyDelete
  6. salam aidilfitri bro,.. maaf zahir batin dari wak yg jauh dimata ., ;p

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Raya, Faiz..maaf zahir & batin..

    ReplyDelete
  8. Selamat hari raya. Maaf zahir batin.
    Semoga kita terus mensyukuri apa yang ada dan doakan saudara Islam disana dilindungi Allah dan terus kuat. Aaminnn...

    ReplyDelete
  9. salam 8 syawal buat pha is sekeluarga..

    wahhh dah besar ya budak comel ni ;-)

    ReplyDelete
  10. selamat hariraya maaf zahir batin dari mama sekeluarga

    ReplyDelete
  11. Selamat hari raya bt pha is sekeluarga

    ReplyDelete
  12. Selamat hari raya Aidilfitri buat Phais sekeluarga.
    Betul tu pejam celi pejam celik dah 10 Syawal.
    Masa sekarang memang cepat sangt terasa berlalunya

    ReplyDelete
  13. Selamat Hari Raya.

    Beautiful family.

    ReplyDelete
  14. selamat hari raya pha is, maaf zahir & batin..

    ReplyDelete
  15. Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir dan batin awak sekeluarga :)

    ReplyDelete
  16. Selamat hari raya!! Maaf zahir dan batin!

    ReplyDelete
  17. Selamat hari raya, comel aih sikecik tu ☺️

    ReplyDelete
  18. Selamat Hari Raya Aidilfitri dari family #RemajaPurba di sini.

    ReplyDelete
  19. Selamat Hari Raya dari eca pada penghujung syawal ne. tak terasa masa berlalu

    ReplyDelete
  20. terlambat singgah kesini..

    apapun selamat hari raya to u n family

    ReplyDelete
  21. uiks...dah lepas raya baru berkesempatan utk bertandang....

    ReplyDelete

Hikayat Budak Pening © . Designed by MaisarahSidi.com