July 2020 - Hikayat Budak Pening Hikayat Budak Pening: July 2020
Abang, ni cantik tak?

Abang, ni cantik tak?

"Abang, ni cantik tak?"

Soal isteri aku sambil menunjukkan skrin telefonya yang tertera gambar seorang perempuan. Aku belek gambar tersebut atas dan bawah sambil cuba menghadam soalan isteri aku. Apa yang dia nak?



Jawapan yang tersilap


"Hmm.. Cantik la jugak." Balas aku. "Siapa perempuan tu? Kawan ke?" Soal aku kembali. 

"Eee... Abang ni. Biy tanya pasal baju la, bukan orang tu" Sambil dicubitnya aku.

Rupanya jawapan aku silap gais. hahahaha.. Mana la aku tahu yang dia maksudkan cantik tu, baju. Aku ingatkan tu gambar kawan dia. Adoiyai.. 

Jawapan yang betol


Jawapan yang harus aku balas sepatutnya macam ni : "Cantik. Nak beli online ke? meh abang bayarkan."

haaaa... betul tak?




p/s : lama betul tak update blog.. bersawang teruk. sampai inter-phase  dashboard dah berubah banyak, aku pun pening nak tulis entri.



Hikayat Budak Pening © . Designed by MaisarahSidi.com