January 2020 - Hikayat Budak Pening Hikayat Budak Pening: January 2020
Super power

Super power

Pernah tak terfikir, kalaulah korang diberikan pilihan untuk ada satu super power dari mana-mana watak fiksyen, super power yang manakah yang korang akan pilih? Tak kisah la watak anime/kartun ke, DC/marvel ke…

Super power


Ala, ni untuk suka-suka ja. Berangan kan free tak kena bayar. Kat bawah ni antara super power yang aku pernah berangan.

Super power untuk study


Masa aku bergelar student, aku kadang-kadang berangan nak dapat power macam naruto. Kuasa untuk buat “kage bunshin no jutsu”. Masa tu, power macam tu memang sangat praktikel kepada soeorang student.


Contohnya, masa nak study, aku hasilkan banyak clon, lepas tu sorang study 1 bab. 1 malam study dah boleh cover semua topic dalam 1 sem. Kira study last minit la ni. Senang hidup!


Super power untuk ride


Bila dah kerja, aku ride naik moto ke pejabat. Sehari pergi balik dalam 80km. masa tu, kalau hujan memang basah jugak la walaupun berbaju hujan. So waktu-waktu macam ni, berangan pulak nak dapat  power macam storm dalam komik x-men.


kalau nak hujan, boleh hold dulu kejap, sampai rumah atau ofis, baru bagi hujan. Lepas tu kalau ride tengah hari, boleh bagi mendung je. Tak panas masa ride.

Super power untuk bapak


Bila dah ada anak kecil pulak, super power yang aku berangan, nak dapat power macam mantis dalam komik marvel, yang satu kumpulan dalam team guardian of the galaxy.


Bila cukup waktu tidur, boleh tidurkan anak senang-senang je. Kan? Hahahahaha…

Korang macam mana?

Hikayat Budak Pening © . Designed by MaisarahSidi.com