Posts

Showing posts from September, 2018

Ride Merdeka Mashoor

Image
rozaili, pha is, hanip, kamal Disebabkan pada entri lepas (lihat entri Jenis-jenis helmet | kelebihan dan kekurangan ), isteri kesayangan aku dah bagi green light untuk aku pergi ride, siap nak belanja helmet baru lagi, maka dapat lah aku join ride dengan budak sekolah aku dengan helmet baru yang dibelanja isteri. Alhamdulillah. Isteri belanja helmet fullface KYT NF-R Logos Matt Grey isteri belanja helmet, gambar dari facebook page kedai helmet. hahaha..   Lagipun, teruk sangat dah helmet lama aku tu. Siap letak selotape lagi kat visor sebab mechanism buka-tutup visor tu dah tercabut. Merata kedai aku cari spare part helmet tu tapi tak ada. Kalau kat traffic light, memang panas sebab tak boleh buka visor. Sebab tu la kot sejak akhir-akhir ni aku kuat migraine. Helmet panas! Ride Merdeka Mashoor Sempena cuti merdeka baru-baru ni, tetiba member sekolah ajak ride. Cari punya cari, dapat la 4 orang budak sekolah batch aku yang boleh join. Ride santai-santai ja