Posts

Showing posts from August, 2017

DASHING Anytime EDT | Khas Untuk Lelaki!

Image
DASHING Anytime EDT | Khas Untuk Lelaki! Aku ni jenis yang tak ambil kisah sangat pasal penampilan ni sebenarnya. Definitely aku bukan jenis metroseksual. Pernah dengar tak istilah metroseksual? Macam lucah kan istilah tu? Hahaha.. tak ada lah. Metroseksual ni golongan lelaki yang pentingkan penampilan. Tu je. Tapi macam mana sekali pun, kena la jugak jaga penampilan. Terutamanya bau badan.  Sebab bau badan antara factor terpenting yang lelaki selalu terlepas pandang. Eh, yer ke? Macam pakar pulak aku kali nih.  DASHING Anytime EDT | Sentiasa Tampil dengan Wangian Hebat Di Mana Sahaja! Memahami keperluan lelaki untuk berbau harum sepanjang waktu, malah untuk semua aktiviti sepanjang hari, DASHING, jenama produk penjagaan diri lelaki yang juga merupakan peneraju pasaran dalam bidang wangian lelaki di Malaysia telah menghasilkan Anytime EDT. DASHING Anytime EDT yang terbaru ini merupakan wangian bersaiz kecil, senang digunakan serta mudah di bawa kemana

Antara Traveloka dan KL2017

Image
Sekarang memang tengah hangat dengan sukan SEA KL2017. Walaupun aku jarang tengok sukan, tapi bila kita jadi tuan rumah ni, mana boleh lepaskan peluang untuk menyokong. Yer tak? Macam-macam yang berlaku dalam sukan sea tahun ni. Yang paling panas, kes Indonesia tak puas hati bendera terbalik. Lepas tu kes Indonesia boikot takraw pulak. Adoi la indon nih.. hahaha.. tapi selain tu, tahu apa lagi yang panas pasal sukan sea tahun ni? TRAVELOKA!   Ada apa dengan Traveloka dan sukan SEA KL2017? official online travel partner for KL2017 Apa kaitan traveloka dengan sukan SEA KL 2017? Korang tahu tak traveloka merupakan salah satu sponsor sukan SEA tahun ni tau! Jangan main-main. Jadi hari tu masa perasmian besar-besaran yang lawa gila tu, traveloka la antara yang sponsor. Hebat tak! Ingat nak buat gimik pembukaan tu murah? Sekali tengok pun dah tau bajet mesti tinggi. Kita kan tuan rumah, mana boleh buat cikai-cikai beb. Dah la dia sponsor, lepas tu dia jadi pulak offici

Calon suami perokok?

Image
Calon suami perokok? Tiba-tiba aku terjumpa balik gambar quote yang kat atas tu bila aku tengok kat facebook memories. Lantas membuatkan aku terfikir dan tertanya-tanya. Sebabnya, banyak perempuan yang aku jumpa (yang single terutamanya) bila aku Tanya pendapat mereka berkenaan lelaki yang merokok, hampir semua cakap yang diorang tak suka. Ciri-ciri calon suami idaman bukan perokok kata mereka. Tapi Kalau semua perempuan boikot lelaki perokok untuk dijadikan suami, mesti lelaki perokok tak kahwin-kahwin, kan?  Cuma hakikat sekarang kita tengok ramai je lelaki perokok yang kahwin. Malah jodoh diorang macam lagi mudah dari yang tak merokok ni. Haha.. bukan niat aku nak persoal jodoh orang. Just curious. That’s all.. Terima merokok sebagai kekurangannya? gambar diambil dalam 1 experiment yang kami student farmasi kena buat bagi mengkaji kaitan antara nicotin dan isipadu air kencing yang dihasilkan. Tapi, apa pulak pandangan isteri-isteri yang telah berkahwin dengan

Bad Genius (2017) Review

Image
Bad Genius (2017)  Review Baru lepas tengok filem Bad Genius. filem dari Thailand. kat Penang ni cuma ada kat GSC Gurney je. gagah jugak aku pi gurney dari seberang semata nak tengok cerita ni yang katanya sangat best sampai rotten tomatoes bagi markah 100%! inspired by true event kot! should be interesting. [lihat entri bertajuk Filem Biografi untuk senarai filem-filem dari kisah benar] so, lets check it out! Synopsis Bad Genius  Korang boleh cari sendiri synopsis ni. kalau melalui wiki, dia kata cerita ni pasal seorang budak sekolah yang genius (Lynn) buat duit dengan bagi kawan-kawan meniru jawapan dia. Bukan sahaja meniru exam biasa tapi exam antarabangsa! plot Bad Genius bagi aku perkembangan plot dia agak tersusun dan teratur. Intro yang agak baik sebab dari situ dia buat macam korang dah boleh teka ending dia macam mana sebab Nampak intro tu macam dah part ending, tapi rupanya tak! Yang korang sangka dah ending tu sebenarnya tak masuk part klimaks lagi

G Hotel’s Afternoon Tea Photo Challenge and Food Review at 2PM

Image
G Hotel Kelawai’s Afternoon Tea Masuk je kat G Hotel Kelawai ni, tak jauh dari kawasan loby tu korang akan Nampak 1 café dengan design kontemporari yang suasananya sangat menenangkan, cafe 2PM. Bukan jam pukul 2 petang tapi memang nama cafe nya begitu. Kat sini, memang popular dengan set hidangan Afternoon Tea yang disajikan dari pukul 2pm – 5pm setiap hari . 2PM Afternoon Tea ni didatangkan dengan “three-tiered silver stand ”  yang diisi dengan juadah menyelerakan terdiri dari homemade scones, fruit tartlets, macarons, sliders, French pastries dan ditambah dengan satu pot dengan teh berkualiti tinggi yang anda boleh pilih sendiri dari camomile tea, English breakfast tea, green tea, dan banyak lagi. Harga? Bermula bulan Julai tahun ini, harganya hanyalah RM50nett per set dimana 1 set cukup untuk portion 2 orang makan . Kalau datang dengan pasangan, memang romantik! G Hotel’s Afternoon Tea Photo Challenge and Food Review at 2PM for Bloggers Bersempena dengan

2 Jenis Manusia | Kopi vs Teh

Image
Apa beza kopi dan teh? Sebelum tu kita tengok dulu apa itu kopi? Kopi adalah minuman yang dibancuh dari biji kopi yang dibakar, dari buah kopi dari pokok spesis coffea[1] seperti Coffea Arabica dan Coffea canephora. [2] Coffea arabica L [6] Jadi, apa pulak yang dikatakan teh (atau tea) ni? teh adalah sejenis minuman yang dihasilkan apabila air panas dicampur dengan daun yang diproses[3], selalunya dari jenis Camellia sinensis  dan Camellia sinensis ​ var. assamica . [4] Camellia sinensis [7] Personality : kopi vs teh The World of Caffeine: The Science And Culture of The World’s Most Popular Drug Dalam sebuah buku yang ditulis oleh Bennett Alan Weinberg dan Bonnie K. Bealer yang bertajuk “ The World of Caffeine: The Science And Culture of The World’s Most Popular Drug ”[5] mendakwa peminat kopi dan teh selalunya akan mempunya personality yang berbeza, malah, ianya berlawanan.  Perbezaan ini secara umumnya dapat dilihat dalam perwatakan dan minat