Thursday, May 28, 2015

Mengorat Bapa Mertua

pada suatu petang yang terik di berdekatan hospital, aku nampak seorang pak cik sedang berpeluh-peluh pegang bag plastik banyak baru keluar dari kedai. So aku offer la diri nak tolong pak cik ni.

" Pak cik, boleh saya tolong?."

" Terima kasih banyak nak." (Sambil hulur 3-4 bag plastik kat aku.)"kerja kat hospital ka?."

" Ha ah, keje sebagai farmasi.."

belum sempat aku menghabiskan ayat aku, tiba2 telefon pak cik tu bunyi, lalu pak cik tu angkat sembang dalam 4-5 minute.

"Minta maaf la nak, anak dara pak cik call tadi, baru balik habis belajar Medic dari Mesir, kamu cakap apa tadi nak?."

" Oh saya ulang balik, saya kerja sebagai ahli farmasi. BUJANG."


*cerita ini hanyalah rekaan semata-mata. cerita dan idea asal dari Wan Nashrullah Muhammad, (https://www.facebook.com/WanTaiping92)

36 comments:

  1. Hehe... sempat lagi tu... Tapi tak salah..cuma tak kena gaya... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn ... nak yg medic aje lak tu :p

      Delete
    2. bukan nk yg medic saja.. dah alang2 dengar ada anak dara, offer je la kan diri tu.. hehehe

      Delete
    3. kalau jodoh tidak ke mane..betul tak

      Delete
  2. Assalammualaikum... pha,

    hahahh.. siap ada status BUJANG tu.... hehehh nak tergelak mselim3 . Teknik ampuh nak ngorat bapa mertua...

    mselim3

    ReplyDelete
  3. ceh , ayat ... heheheee ... klu betul terjadi , bonus tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pha is terror mengayat sebenarnya

      Delete
    2. mana ada.. ni pun ayat org.. saya pinjam je.. hehe

      Delete
  4. hihiihihihihihi.... title legend rupanya rekaan... blh jugak jadi realiti tu bro.. amin... :DD

    ReplyDelete
  5. hihihi amboi aih dua2 bgtau status tuh tak tahan. yg pakcik sebut ank dara hehe yg si laki sebut bujang.. jodoh tuh ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. antara suratan dan kebetulan.. cewwah.. hehehe

      Delete
  6. amboiii.
    tak menahan betul mention bujang. haha

    ReplyDelete
  7. amin.. apa salahnya kalau betul pun :)

    ReplyDelete
  8. DUK BERANGAN NI..INSYA ALLAH TU.

    ReplyDelete
  9. Hehe.. Ada nasihat jugak entri nie.. Keep it up yer :D.. dah follow blog nie..
    http://manzofficial95.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. eleh awal tadi bgitau keja apa ja.. repeat dan2 bagitau bujang.. haha

    ReplyDelete
  11. hahahahah... nice2... klu aku xtau la nk ulang ka x. haha

    ReplyDelete
  12. hehe... siap bg status bujang bila dgr pakcik da anak dara.... :)

    ReplyDelete
  13. In shaa Allah..manalah tau.
    Penting status tu...hihi

    ReplyDelete
  14. Siap bagitau status lagi tu..memang terbaik la..hehe..

    ReplyDelete
  15. Prospek baik tu hehee.. tak rugi berusaha mcm tu.. :D

    ReplyDelete
  16. Pha Is,
    Kalau jodoh, tak ke mana. Aameeeen! :)

    ReplyDelete
  17. Yeahhhh,ayat ulangan yg hujung tu sweet la Pha Is.... Cam dh b'bau nasi minyak je ni.....;-)

    ReplyDelete
  18. penuh harapan sungguh ayat last tu. hak3.

    ReplyDelete
  19. ahahaahah...BUJANG tu kuatkan sikit suara tu ye

    ReplyDelete
  20. Assalam pha is,
    sekali lagi akak tersenyum sorang2 :P

    ReplyDelete
  21. hahahaha dan dan terus BUJANG ya hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la.. bukan nk menipu.. mmg fakta! hehhe

      Delete
  22. Siap bagi tahu status bila dengar perkataan anak dara

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...