Skip to main content

Dunia Tak Adil

tak tau nak update apa, aku cuma nak share satu status fb member aku yang aku rasa berbaloi untuk share kat sini.

Dunia Tak Adil


gambar sekadar hiasan

"Hang dok usha ape? Khusyuk semacam ja."

"Dunia ni tak adil betul, memang tak adil."

"Pasai apa plak?"

"Hang tengok couple tu, pompuan punya la lawa tapi laki tak hensem gila, tak fair langsung"

"Dunia ni kira fair la tu, takkan pompuan lawa mesti dapat laki hensem ja, pompuan tak lawa mesti dapat laki tak hensem. At least hang yang tak hensem tu adalah peluang nak dapat bini lawa."




Comments

  1. takkanlah judge berdasarkan rupa semata-semata kot hihi..

    ReplyDelete
  2. ala make up je lebih tu.. HAHAHA.. adil apa.. baru balance...hehehe.. so , I ada chance dapat laki nsem...hahaha

    ReplyDelete
  3. Biarlah pompuan lawa daripada lelaki senang nak jaga lelaki macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi nnti laki tu plak yg susah nk jaga perempuan.. hehehe

      Delete
  4. biasanya mcm tu...lelaki handsome isteri x handsome mane
    isteri canik suami x cantik mane
    Allah tu maha adil...tanpung ape yang kurang setiap pasangan...hehehe

    ReplyDelete
  5. kesian husband dia kena kutuk sampai macam tu

    ReplyDelete
  6. Dunia adil, manusia yg xadil kot.... Dh tau xhensem, jgn pilih yg comel'....;-)

    ReplyDelete
  7. tp klo combine cantik ngn tk hensem ni insyaAllah anak cntik2 hehe ok per.. hehe tapi apa2 pun ni semua jodoh yang ditentukan Allah. yang cantik kita puji yang tak jgn pula diumpat keji ;p

    ReplyDelete
  8. bukan dunia yg xadil tapi citarasa kita itu berbeza...xcantik xkacak di mata org lain tapi baginya sebaliknya...

    ReplyDelete
  9. Haha. Kita tak tahu mungkin secara faktanya mereka berdua saling melengkapi. Sorang lebih sorang kurang. Biasa sangat saya nampak pasangan yang lebih kurang macam ni. Bahagia je. Lagi membuat kita cemburukan mereka. Bukan cemburu yang negatif, positif lah..

    Lagipun, dah jodoh kan.. Kalau sama cantik sama hensem, alhamdulillah itu bonuslah buat mereka yang berkenaan..

    # mana ada tak sesuai. Bagi saya, mereka berdua di atas sama cantik sama padan., Cuma kulit perempuan yang terlalu putih maka membuatkan lelaki nampak gelap. :)

    ReplyDelete
  10. rezeki lelaki tu dapat perempuan cantik...tapi kan...tapi kan....trend sekarang mmg lelaki x kira hensem or tak mesti cari perempuan cantik....perempuan yg kurang cantiknya...susah nk dapat pasangan...refer ke JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. sedihnya ayat... ada la nnti laki hensem cari tu.. heheh

      Delete
  11. so Pha Is..kalau nk dapat perempuan cantik haruslah pandai memikat hihihhi

    ReplyDelete
  12. erk...kerna bukan rupa jdi ukuran...chewahhh!!!!tgk kecantikan hati ok!

    ReplyDelete
  13. Pha Is ni hensem ... jadi akan dapat yang cantik atau tak cantik?
    yang pasti Pha Is akan pilih yang cantik agamanya, kan? ;)

    ReplyDelete
  14. Betul tu... tak semua org pandang rupa.. kalau hensem tahap nak terluar biji mata pun, tapi asyik menyakitkan hati je.. Xde maknanya jugakkan.. kih3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gaya cakap macm pernah experience je..

      Delete
  15. Kalau handsome atau cantik tapi perangai tak cantik tak guna jugak.. jangan kita persoalkan aturan yang telah ditetapkanNYA..

    ReplyDelete
  16. jodoh x mengenal rupa. kadang2 x hensem. tp hati baik, caring, pandai buat lawak. maybe yg tu membuatkan awek tu rasa ada chemistry. compatible bak kata org.

    ReplyDelete
  17. cuba suh bdk laki tu mekap, silap3 bdk pompuan tu lak org kata xcomel.... Rupa paras xmenjamin kebahagiaan kot...

    ReplyDelete
  18. Assalam pha is,
    haaaaaaaa
    ayat hat last tu kalo oarng tu tak paham lagi tak tau la nak kata apa kan3 :P

    ReplyDelete
  19. ayat last makan dalam oooooih..
    so bleh la yang x lawa ni pi cari laki kaya lalalala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, tu lain... kaya kena dengan yg miskin, x de kaitan dengan lawa.. hahaa

      Delete
  20. Benda2 macam ni, jodoh yang dah tertulis sebelum kita lahir di dunia ni

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal