Wednesday, April 2, 2014

HIMYM Dah Habis

akhirnya, siri cerita How I Met Your Mother tamat juga siarannya minggu ni setelah 9 season, 208 episod sejak tahun 2005. bagi aku cerita ni tak de la nak kata best sangat, tapi tak rugi la tengok.


cerita bersiri ini mengisahkan seorang lelaki yang menceritakan kepada 2 orang anak beliau bagaimana dia bertemu dengan ibu mereka. panjang dia cerita kat anak2 dia, sampai ambik masa 208 episod. hahaha..


cerita ni ada jugak la yang mempengaruhi hidup aku. antaranya seperti yang aku pernah tulis masa aku mula berblog dulu, dalam entri ke-3 dalam blog ni yang bertajuk "How I Met Your Mother" (penulisan diawal aku berblog, agak merapu sikit masa tu)


akhirnya, setel jugak cerita ni. ending pun agak menarik.. sekarang untuk cerita sitcom yang aku tengok, cuma tinggal The Big Bang Theory je.. cerita tu pun best jugak.


42 comments:

  1. Dulu ikut..skrg dah x tau bila cerita ni siar.
    Kiranya gf dia adav208 ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de la sampai 208 gf... heheh..

      Delete
  2. Hahaha mmg best tp byk episod yg tertinggal

    ReplyDelete
  3. Tau tp tak pernah kesempatan nak tengoklah.. hhmmm..

    ReplyDelete
  4. erm...menarik mmg pnjng episode dia kan....:DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal.. nk cerita macam mana dia jumpa bini pun dah ambik masa 9 tahun cerita dia.. hehee

      Delete
  5. tengok sampai seasons 2 je, tu pun banyak tertinggal episode. endingnya macam mana? jumpa tak mak nya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jumpa, tapi mak dia last2 mati. so, dia berbalik kepada robin (dah bercerai dengan barney)

      Delete
  6. best ke cerita tu? rasanya pernah tengok sekali kut tapi tak sempat habis tu yang tak faham... dan tak follow... The Big Bang Theory tu macam documentary jer bunyi... ke memang sitcom? Mesti best jugak cerita ni... dah start lama ke baru lagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. the big bang theory tu sitcom jugak. banyak lawak pasal sains.. sekarang dah season 7 dah..

      Delete
  7. best ke cerita ni?jarang nk tgk movie..pernah dngar tp xpernah tgk..ehehe
    sekali digi dan pc fair lak klua..click2 terus... ^^,

    ReplyDelete
  8. Jarang dapat tgok tv apatah lagi bersiri panjang mcm ni...

    ReplyDelete
  9. Wow peminta tegar ni...finally ya..208 not bad . kalau citer indon mau petgi samapai 400-500. Banyak sangat twist..he..he

    Ford Fiesta for you..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. itu konfom.. walaupun episod banyak, tapi jalan cerita x berkembang nk buat apa..

      Delete
  10. Xpernah tgk crte ni tp tajuk mmg best.....;-)

    ReplyDelete
  11. Pernah dengar tapi tak tengok pun.. tak suke sgt ngan kotak empat segi tu.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kotak empat segi..?? kotak yg mana ni..?

      Delete
  12. Tak pernah tengok pun cerita ni. Ni baru tau.

    ReplyDelete
  13. Lama betul ceritanya, zaman saya sekolah rendah lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. dah 9 tahun bersiaran..

      Delete
  14. Tak pernah tengok cerita ni.kenapa ye?..

    ReplyDelete
  15. tak pernah tgk citer ni. tapi tahu ramai yg suka.glamer citer ni.

    ReplyDelete
  16. x pernah mengikuti cerita ni....digi tuk pha is :)

    ReplyDelete
  17. akak tak pernah mengikuti cerita ini pha is..

    ReplyDelete
  18. tak pernah tau pun ttg kewujudan cerita ni . hehe .

    208 eps..xtaw mcm mane org boleh konsisten tgk cte pjg mcm ni . kalau sy 1st , middle and last episod je kot..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. mgkin sebab dia sitcom.. so, x jemu tengok..

      Delete
  19. menarik tp tak pernah tgk lg.. huhuuhu

    ReplyDelete
  20. hehe., Munirah tak pernah pun tngk citer ni. hehe

    ReplyDelete
  21. aku follow beberapa season je. pastu x follow sgt dah sbb byk sgt episod dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. kadang2 sampai 1 tahap, asyik tertanya2 bila la dia nk jumpa bini dia..

      Delete
  22. finally abis gak citer ni.. ain pun follow.. best sgt.. suke friendship mereka yg unik and mcm2 ragam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. friendship diorg sangat style.. hehehe

      Delete
  23. Wah wah wah pengikut setia la nie ...
    Buat citer sendiri plak lepas ni Pha Is hehhee..

    ReplyDelete
  24. Hahaha.. panjangnya..... tak tawu pula kewujudan cite ni~

    ReplyDelete
  25. Saya pun tak tahu kewujudan cerita ni :)

    ReplyDelete