Wednesday, March 19, 2014

WW #85 | Jenis gadis Malaysia


p/s : jangan maghah na.. bukan aku yang kata.. hehehe

94 comments:

  1. Hahaa... adoii.. pening pala.. Salam Rabu Pha Is.. :D

    ReplyDelete
  2. blh buat gadis seluruh malaysia marah nih hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi fae orang brunei.. so, x kena.. hehehe

      Delete
  3. kesiannya JOHOR!!! hahaha.. sy orang Perak.. bukan belagak la.. konfiden tinggi je... hehehehehe

    ReplyDelete
  4. Hahaha... Johor paling tak cantik sebab mata sepet ... patut la time mrsm dulu, bila pergi stay rumah membe yg luar johor, family diorang akan 'orang sabah' ke? ingatkan sebab kulit cerah sikit, rupanya sebab mata bulat ... baru tau, org luar johor berpandangan yang org johor mata sepet :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun baru je tau sebenarnya.. sebelum ni x tau pun pandangan orang lain terhadap orang johor macam tu.. hehehe

      Delete
  5. amboiiii kemain lagi, tapi tak semestinya pha is...

    ReplyDelete
  6. utara..ckp dgq ja kasaq tapi lembut sebenaqnya..kehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun sy bkn oghang utara tapi sy setuju dgn statement ni.. hihihi

      Delete
    2. Ya... yang ni k nrl pun setuju... lama berkampung kat utara... kenal orang utara camne, walaupun k nrl org perak...

      Delete
    3. part tu ramai orang setuju.. mgkin sbb loghat utara dengar macam kasar, sebab banyak pakai huruf "ain" dengan "ghein" dalam jawi.. hehehe...

      Delete
  7. haipp..mana der orang kelantan kuat perkauman..:)

    ReplyDelete
  8. rasanya xckp ni malaysia ni...sabah sarawak xda..hahaha.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau org sabah or sarawak lagi senang nk cam kan.. hihihi

      Delete
    2. tu kalau nk cam dari segi loghat.. dari segi personaliti macam mana..?

      Delete
  9. Assalamualaikum. haha terasa tau orang Johor. hehe selamat tengahari singgah sambil menabung sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ni gurauan semata.. jangan ambik hati yer.. hehehe
      thanks.. nnti saya membalas tabung..

      Delete
  10. Sekadar hiburan, jgn ada yg terasa kerana ada yg betul tu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. nampaknya Bin Muahammad turut bersetuju dengan pandangan tu.. hehehe

      Delete
  11. membangkitkan kemarahan akak ni pha is.. hehe.. menabung 2kali inti kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks aka.. nnti saya membalas tabung..

      Delete
  12. ada terbaca itu hari...sapa la yg buat ni...mcm x logik je

    ReplyDelete
  13. Hihihi lawak hehe takpe Qilah tak marah pun hikhik

    ReplyDelete
  14. Bila Pha Is buat kajian tu? Dorang tak marah kew?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan saya yg buat.. orang lain yg buat... saya tolong share je..
      mau diorg tak marah.. hahahaha

      Delete
  15. johor paling tak cantik tapi baik.... hahahahaha jangan marah

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat apa plak saya nk marah.. hehehe..

      Delete
  16. ada juga terselit sedikit kebenarannya walaupun tidak semua

    Sehingga jumpa lagi dan salam ukhuwah dari admin PORTAL ILMU

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. walaupun x semua.. tapi berdasarkan pengalaman, ada yg betol.. hehehe..

      Delete
  17. Now, stiap kali nk komen kt sni, kna ckap 'lma xsnggah sini' hahaha

    Diriku bngga jd anak utara =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... tu la pasal.. pha is pun dah lama x singgah sana.. hehehe

      Delete
  18. Saya gadis ko jolobak ko jolubu , Abg Pha Is nak kato apo lai ? HAHA :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. x do nak kato aponyo.. x borani den.. kang ditorkamnyor den.. hehehe

      Delete
  19. Habis sapa yang kata ni? Hehehe...

    ReplyDelete
  20. Cantik...INTI for you pha is...

    ReplyDelete
  21. org johor sini terasa..hahhahaa...
    oh, kita ade join contest candid gambar. kita nak mintak LIKE. thanks.
    https://www.facebook.com/OpzzpinkyDOTMy/photos/a.740812712609151.1073741833.212530322104062/741269822563440/?type=3&theater

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni gurau je.. bukan betol2 pun.. jangan terasa yer.. hehehe

      Delete
  22. Amboi.. Penang tergolong dalam utara kan.. hahaha

    ReplyDelete
  23. org johor ramai yg mata bulat wooo ... ramalan jer .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... orang yg kata.. saya mana tahu.. hehehe

      Delete
  24. uishh sensasi punya analisa, sungguh tak betui, sapa la yang kata tu kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. jangan maghah na.. guarau2 je.. :)

      Delete
  25. hari tu ada baca lelaki2 malaysia.. hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jugak terbaca yg tu rasanya.. gurau2, x ambik serius pun.. :)

      Delete
  26. Menarik juga rumusannya gadis-gadis setiap negeri tu...hehehe tentu ada yang marah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti ada yg marah punya.. hehe..
      tapi ni guarau je..

      Delete
  27. gadis kl tu melampau haha sy gadis kl tak tepek makeup category mana?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ala, jangan la marah.. ni gurau2 je.. x semua macam tu.. hehehe

      Delete
  28. Osah kenyataan ni xleh pakai, Jejaka2 setiap negeri ade x Pha Is........???

    Kasi Preve skli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg version lelaki pun ada.. tapi tlupa nk save.. heheh...
      thanks..

      Delete
  29. Assalammualaikum..pha,

    panas2 entry nie,,, heheh jangan kaum hawa terasa ...

    mselim3

    pls: harap2 tak terasa..

    ReplyDelete
  30. agak bias siapa yang cipta ini..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  31. sukati klasifikasikan org... haish... macam2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. jangan la marah. gurau2 je..

      Delete
  32. Replies
    1. hahaha.. jangan marah yer.. heheh

      Delete
  33. tak boleh percaya ni.. hihi... gurau2 takpe..( tak nak terima hakikat kah?..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaha... rilex2 sudah.. jgn ambik serius.. gurau2 je.. :)

      Delete
  34. oh yeah,saya anak utagha..hehehehe

    ReplyDelete
  35. Replies
    1. haha.. jangan marah na.. gurau2 je..

      Delete
  36. Replies
    1. yer la.. yer la.. x semua macam tu.. gurau2 je.. hehehe

      Delete
  37. whoah ! ada gitu punya penilaian ? hehe.....nasib baik negri ku x dlm list :p

    ReplyDelete
  38. Replies
    1. hahaa.. orang utara rilex je.. heheh

      Delete
  39. Hehehe...mesti dbuat olehpengalaman org tu sndii kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe.. sbb based from pengalman sendiri pun, ada yg betolnya statement tu. hehehe

      Delete
  40. Sabah dan Sarawak tak ada pulak. Kalau macam tu tajuk entri patut ditukar kepada Jenis Gadis Semenanjung Malaysia :)

    ReplyDelete
  41. mane hang dapat fakta nie..hang reka eak..mandai mandai je hang nie..orang baca memang penig pala..yang terasa agaknya nanti pergi cari hang nanti..hohoho..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan saya reka.. org lain yg reka.. saya sharekan je.. heheh

      Delete