Skip to main content

WW #75 | Cukai Superbike


Comments

  1. encik Pha Is ka yg snap gambaq tu?? or en. Pha Is yg bawak sepanduk tu? hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de la.. saya malam tu tgh study untuk exam.. hehehe

      Delete
  2. kemain lagi..nk pki superbike xagak2 hahah

    ReplyDelete
  3. hihihihihi.....tak tahu nakkomen apa..:DD

    tengok sini:blogger terbaik december

    ReplyDelete
  4. Hahah.. Smoga doanya termakbul..

    ReplyDelete
  5. cukup ler perkenakan rakyat.. nak gak merasa pakai superbike...:-)

    ReplyDelete
  6. amboi pha is! banyak-banyak bnda...yg ni yg di highlight ek! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti la.. pha is dan superbike ibarat cik sally dan cn blue.. x dapat nk dipisahkan... hehehe

      Delete
  7. kalau boleh turun kan harga semua bnda yg naik..haha

    ReplyDelete
  8. Tersirat pelbagai maksud tu.. bukan sekadar superbike, tp turun cukai harga pun dpt turun..
    mmg kena turun lah harga...

    ReplyDelete
  9. jangan harap la nak turun cukai import tu .. 'terima kasih la pm' :p

    ReplyDelete
  10. HAHAHA . Selamat tahun baru Abg Pha Is :D

    ReplyDelete
  11. suara2 peminat moto... harap2 ada org dgr la. slmt thn baru pha is :D

    ReplyDelete
  12. nanti menteri suh pakai beskal je, jimat minyak, cukai pun xda.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmmm.. tu la.. pandai suruh org berjimat je.. padahal diorang boros.. sampai bertimbun hutan negara, tapi last2 kita yg tanggung derita..

      Delete
  13. ada erk cukai utk motor? tak tahu pulak hana. hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti la ada... harga superbike dalam 40k-80k, rugi la kerajaan kalau tak de cukai.. hehehe

      Delete
  14. kang dia suh awk tonggang lembu jer pait.. tak payah minyak.. tak yah bayar tol..tak tau lah kot klu dah tonggang lembu kang ada cukai lembu pulak mwhahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. lembu skrg pun mahal jugak nk beli.. heheh..

      Delete
  15. Replies
    1. thanks kak.. happy new year too..

      Delete
  16. Ha..ha..Resolusi tahun baru tu!!!

    ReplyDelete
  17. Hahahha. Tahun ni semua naik harga. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahun "gelap" buat rakyat malaysia..

      Delete
  18. walaupun nampak kelakar tapi itu laa suara dari jalanan dan bukan suara atas meja rundingan...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  19. suara rakyat wajib didengar oleh 'mereka' kalau nak terus rakyat sokong 'mereka' selepas 4 tahun nanti.. menabung inti.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... diorg dengar luahan kita masa nk dekat pilihan raya je..
      thanks kak..

      Delete
  20. kalau jadi realiti nampaknya lebih ramailah orang yg guna superbike lepas ni.. hehe..

    ReplyDelete
  21. hehehe...kiut herr ayat dia..."kami nak pkai superbike"...

    psss....semalam baca kosmo ada Z1000...sangat chantek....dan dan servey kat padang serai...adoi la...xde plak...cuma ada z800...

    ReplyDelete
    Replies
    1. z1000 baru lagi masuk malaysia.. x semua kedai ada lagi.. rasanya kalau nk beli skrg pun kena order dulu.. kak rasa z1000 cantik..? wow..!!!! even for me, z1000 is too extreme..!!! dgn headlight yg ganaz melampau, macam kepala alien.. hehehe..

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal