Thursday, January 2, 2014

Segmen Azam Blog 2014

[TAMAT]

selalaunya, bila dah nak masuk tahun baru, azam pun kena la baru. tapi, pernah tak terfikir untuk meletakkan target dan azam untuk blog korang? so, kali ni aku nak anjurkan 1 segmen mudah berkenaan azam/matlamat/visi/misi korang untuk blog masing2 untuk tahun 2014 yang bakal mendatang.

objektif segmen:
1. merapatkan ukhwah sesama blogger, selain meningkatkan trafic dan follower. insyaAllah..
2. sambil berblogwalking nanti, boleh jugak dapat idea2 baru dari azam blogger lain yang mungkin sama-sama boleh diguna pakai untuk meningkatkan lagi tahap pencapaian blog yang sedia ada.

Segmen Azam Blog 2014


baner segmen


cara-cara penyertaan :


1. buat entri bertajuk "Segmen Azam Blog 2014 by HBP"



2. kalau sudi, follow blog Hikayat Budak pening, dan like fb fanpage Hikayat Budak Pening. kalau tak sudi pun tak pe.

3. letak baner Segmen Azam Blog 2014 tu dan backlink-kan ke entri ini

4. listkan :
     i) azam blog tahun 2013 (kalau ada) dan tuliskan yang mana dah berjaya dilaksanakan, dan yang mana belum terlaksana.
     ii) azam blog baru untuk tahun 2014

5. buat se-simple yang boleh. senang nak blogwalking tanpa makan banyak masa. hehehe...

6. lepas dah siap, publish-kan entri dan letak link entri tersebut di ruangan "mister linky's magical widget" kat bawah tu. JANGAN diletakkan link di ruangan komen yer..
cara isi-
your name : nama korang atau nama blog. mana-mana pun tak pe
your url : url entri segmen, bukan url homepage blog korang. contoh (http://blablabla.blogspot.com/2013/12/segmen-azam-blog-2014-by-hbp.html)

7. tarikh tutup : 2 Januari 2014 jam 12.00 tengah hari

contoh2 azam:
-nak follower mencapai 2k
-minimum 10 komen untuk setiap entri
-nak unique visitor minimum 400 sehari
-nak letak iklan google adsense
-nak kutip sekurang-kurangnya 2 hadiah GA.
-bla bla bla.. (ikut azam masing-masing)
kalau boleh biar SMART, hehehe
Specific
Measurable
Attainable
Relevant
Time-bound.


tiada hadiah material yang disediakan. cuma, mereka yang join akan diletakkan dalam bloglist khas yang akan diletakkan dalam blog ni sepanjang bulan januari 2014.

jom..!! ajak kenalan blooger yang lain. lagi ramai join, lagi banyak idea untuk azam blog tahun baru..



101 comments:

  1. Paiz buat segmen ke ni? Ok , nanti akak join...nak buat entry dulu..memang minggu ni dan minggu depan nak join beberapa segmen pun

    ReplyDelete
  2. Wah ada segmen untuk sambut tahun baru :)

    ReplyDelete
  3. menarik segmen ini pha is.. akak bookmark dulu..

    ReplyDelete
  4. Assalammulaikum..pha,

    wah.. ada segmen anjuran pha. Insaallah jika sempat nanti join.

    mselim3

    ReplyDelete
  5. Ingatkan Blogger Azam manalah buat segmen ni... Salah faham baca tajuk, :)
    Ok...Good luck! Mesti dapat sambutan yg hangat nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. masa tulis tajuk tu pun rasa macam tu jugak.. rasa macam azam tu nama orang je.. hehehe

      Delete
  6. Segmen untuk sambut tahun baru..InsyaAllah join..

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. ader la.. hehehe
      dah post dah dalam segmen ni..

      Delete
  8. Wah ada segmen ya...nanti kita join k!!! kita bookmark dulu ya...!!!

    ReplyDelete
  9. HUHU . Tak tahu nak buat azam apa untuk blog ni . Bukannya selalu update pun . HUHU . Btw , Happy New Year 2014 . HIHI >_<

    ReplyDelete
  10. in sha ALLAH kalau berkesempatan hana join erk. azam pha is apa? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu... nnti pha is "join" jugak segmen ni.. hehehe
      kat situ boleh tengok...

      Delete
    2. alamak, ada sticky post.. laaa.. dah buat post baru perasan.. tajuk post x sama dengan syarat la pait.. huhuhu

      Delete
    3. tajuk entry akk tu tak sama dgn syarat yg pait nak.. azam tahun baru 2014 akk tu bukan azam psal blog.. ade faham ka pait?..

      Delete
  11. pasni boleh buat entri azam seorang blogger lak :) nanti free BW join gak la

    ReplyDelete
  12. lambat lagi kan tarikh tutup.. nanti ada masa saya join ye..:D

    ReplyDelete
  13. mg ramai yg sertainya...mg azam tercapai

    ReplyDelete
  14. alaa... up la tarikhnya...ngee >.<

    ReplyDelete
  15. kena baca n fhm betul2 dulu baru boleh join maklum xreti it ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..? saya dah cuba buat sesimple yg boleh dah tu.. hehe

      Delete
  16. best segmen ni.. hihi..... mama karang entri dulu ok.. hihi

    Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

    ReplyDelete
  17. baru sempet nak blogwalking...terlebih cuti

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. khiruddin bercuti melancong sakan, modal untuk blog jugak.. heheh

      Delete
  18. insya-allah... nnt saya cuba join eh.... :)

    ReplyDelete
  19. ha..segmen ni mudah..org baru mcm sy ni sng nak paham..haha..nnti sy join ye.. :)

    ReplyDelete
  20. Saya sudah join! =)

    Terima kasih tuan tanah...

    ReplyDelete
  21. seronok segmen ni..lyeen dah hntr link..:D

    ReplyDelete
  22. Selamat bersegmen encik pening ! bolat takdan nak join :(

    ReplyDelete
  23. harap sempat nak join n betul syaratnya....

    ReplyDelete
  24. ok paiz, akak joined..dah ada nama kat atas tu ye..

    ReplyDelete
  25. saya baru kat page nie.. saya join!!

    ReplyDelete
  26. assalam..sy dh join..best2..semoga azam kita semua tercapai dengan izinNya....aminn....http://arezie86.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. Pha Is,

    Semoga 2014 penuh dengan keberkatan untuk kita semua.

    & semoga hang cepat dapat pakai motor besar tu.. (Ducati?)

    Oh oh,, semoga akan grad dgn cemerlang juga.. Amin!

    ReplyDelete
  28. Kalau yang tak ada azam tak boleh join la ekk.. :D

    Selamat tahun Baru Pha Is.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2.. kalau x de azam, masa ni nk fikirkan azam, spaya perjalanan blog bermatlamat.. hehe

      Delete
  29. wah mcm best, In Sha Allah nanti bleh join..:D

    ReplyDelete
  30. niesa dah join!selamat tahun baru 2014 pha is!

    ReplyDelete
  31. HBP, saya dah join, doakan semoga azam saya tercapai ek! heheheh

    ReplyDelete
  32. salam. maafler tak sempat join. huhu..

    ReplyDelete
  33. tamat sudah.. tahniah sambutan menggalakkan.. :D

    ReplyDelete
  34. macam mana nak buat "mister linky's magical widget"

    ReplyDelete
  35. Replies
    1. dah terlepas.. hehhe
      maybe next time.. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...