Skip to main content

perbezaan spesifikasi motosikal

just nak share perbezaan sesifikasi antara motosikal Kawasaki Versys 650, Honda NC700X, Honda CB500X, dan Yamaha XJ6 Diversion. perbezaan termasuk dari segi jenis enjin, cc, hp, dan sebagainya.

Kawasaki Versys 650

Honda NC700X

Honda CB500X

Yamaha XJ6 Diversion

perbezaan spesifikasi motosikal


Kawasaki Versys 650, Honda NC700X, Honda CB500X, Yamaha XJ6 Diversion, hourse power, HP, CC, type of engine

*sumber
MYXJ6 yamaha xj6 community malaysia, facebook group.

sesuatu yang menarik :
phewwiit... ada pondan mengorat kat kedai mamak...
koleksi cerita hantu dari kisah benar di Malaysia
cerita Thor 2 dah nak keluar.

Comments

  1. alah, mat motor sungguh...moga tercapai segala hasrat di hati...

    ReplyDelete
  2. harga dia pun dah macam sebijik kereta..hu3

    ReplyDelete
  3. saya suka juga motor yang berkuasa besar ini. tapi harganya membuatkan saya tersenyum sahaja memandangnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tu je la so far kekangannya.. heheh

      Delete
  4. Replies
    1. kalau pha is, tunggu lepas dapat keje la..

      Delete
  5. memang smart..tp kalau dpt sebijik pun mmg x mampu jgk nak bawak. hehe..

    ReplyDelete
  6. akak ingatkan motosikal sama je.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, enjin kereta pun lain2.. moto pun lain2 jugak.. :)

      Delete
  7. Aper nak komen pasal motor nie ek?? tau duduk belakang jer.. :D
    Kat rumah ada sebijik Versys 650 tu.. dah berbulan tak gerak2.. nak buat tukun kot..! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa.. versys pun dah power dah.. :o

      Delete
  8. Replies
    1. ktm pun best.. lain org lain citarasa.. :)

      Delete
  9. Replies
    1. insyaAlah.. ada rezeki nnti, ada la... :)

      Delete
  10. Teringat zaman dulu kala cerita baja hitam. Macam sama je design dia.hiew hiew hiew..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal.. design moto skrg ni dh macam moto mask rider la plak..

      Delete
  11. alamak aihhh suka tw post pasal motor2 mcm nie. haihhh hana perempuan jadi hanya mampu tengok je. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, ader je perempuan yg ada moto besar... :-d

      Delete
  12. kwn saya ride kawasaki tuh ... n join club lagi ... heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada moto ni, kalau join club, lagi best.. bleh berkonvoi ramai2.. :)

      Delete
  13. Replies
    1. erk..? yg tu x dapet la den nk nolongnyer.. hehehe

      Delete
  14. Jom join segmen ini :

    http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2013/10/giveaway-from-korea-by-misya.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok.. tapi x minat sangat dgn korea2 nih...

      Delete
  15. Byk bezanya kan....tpi itu la...kdg kdg, mnat pada jenama, wlau sedikit kurang, msi dtutup sebelah mta...

    Pss...xde la....smpai jumaat depan jerr kt sna...isnin lepas tu, blk kmpp smula....

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe.. pha is dah kaji habis-habisan.. hehehe

      Delete
  16. singgah & mohon doakan kesembuhan Adik yer

    ReplyDelete
  17. dapat kereta sebuah dengan harga motor cenggitu.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. tapi ada moto baru puas..

      Delete
  18. berkenan yang yamaha tu =) berbaloi gak la beli kalau nk dibandingkan dgn yg 3 lg tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la target idaman hati buat masa sekarang.. heheh

      Delete
  19. Saya tak berapa minat motor ni, tapi nampak macam hebat pula kalau dapat tunggang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak hebat, rasa pun hebat.. hehe

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal