Monday, October 21, 2013

berjimba di Cameron Valley Tea House #VMY2014


Masa cuti pertengahan semester dulu, aku dan member-member sempat melancong kejap ke Cameron Highland. Cuti-cuti Malaysia la katakan. Sebut pasal cuti-cuti Malaysia, tahu tak korang yang tahun depan dah masuk Tahun Melawat Malaysia 2014? #VMY2014

 Cameron Valley Tea House


Kata orang, kalau melancong ke Cameron Highland tapi tak ke ladang teh, memang tak sah la kan. So, antara jadual aktiviti kami pada hari tu, termasuklah berfotogedik di ladang teh. Kami ke Cameron Valley Tea House (coordinate: 4°32'39.48"N, 101°25'18.12"E – lebih kurang).

Kat sini memang best. Boleh masuk dalam ladang teh, boleh bergambar sampai puas. Sampai tak tahu dah nak ambil gambar gaya macam mana. Semuanya kami cuba. Macam-macam style.

Antaranya :

cameron valley tea house, Tahun Melawat Malaysia 2014, #VMY2014
ada nampak tak makhluk yang sedang tersembunyi.. hehehe

cameron valley tea house, Tahun Melawat Malaysia 2014, #VMY2014
para pekerja sedang bertungkus lumus memerah keringat mengutip daun teh terbaek untuk anda..

cameron valley tea house, Tahun Melawat Malaysia 2014, #VMY2014
free style..!!!

cameron valley tea house, Tahun Melawat Malaysia 2014, #VMY2014
yang diorang ni tengah bertapa plak.. maklumlah, udara segar...

cameron valley tea house, Tahun Melawat Malaysia 2014, #VMY2014
kat sini, kalau buat tempat berbulan madu pun, sweet jugak. just saying....


Tahun Melawat Malaysia 2014 | #VMY2014


Sekali sekala, best jugak melancong dalam Malaysia ni. sep bajet sikit kalau nak dibandingkan dengan melancong ke luar Negara. Kalau nak tahu tempat-tempat peranginan di Malaysia dengan lebih mendalam, boleh tengok kat laman web Tourism Malaysia (http://www.tourism.gov.my/en/my/Web-Page/My-Malaysia)

bak kata pak cik astro, "Macam-macam adaa..!!! "
bak kata Siti Nurhaliza, "semua ada disini..!!!"
bak kata member kat sekolah rendah dulu, "biar pergi melancong, jangan pergi melencong..!!!"

jom..!!!


maa'ssalamah,
Pha is

Segmen Tahun Melawat Malaysia 2014 | #VMY2014 dianjurkan oleh Panduan OHBlogger Blogspot Malaysia | HASRULHASSAN.COM dan Kelab Blogger Belia

26 comments:

  1. Replies
    1. ni dah lama dah.. tahun lepas punya.. heheh

      Delete
  2. cun tmpat ni =) pergi cameron kalau xambil gmbar kt ldang teh mmg rugi la..sbb cntik..hijau je pmandangan..fuhhh ramai awek kt situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. berkenan ke..? tapi tak ramai yg single.. hhhe

      Delete
  3. eh cameron..hehe ada rasa nak pi..

    ReplyDelete
  4. siap ada coordinate..hahaha...mantop!

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. ha ah.. makan sampai cirit strawberry..hahha

      Delete
  6. Huhuhu....bru cdg nk ke cameron lg....dah banjir lumpur smpai korban nyawa...

    ReplyDelete
  7. sungguh segar pemandangannya. dahulu saya pergi tapi tak singgah dekat kebun teh. inshaAllah nanti nak pergi jugak lah

    ReplyDelete
  8. macam manalah keadaan kat area yang kena banjir tu kan.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. baru je tahu pasal banjir tu..

      Delete
  9. Replies
    1. eh, ah ah.. baru perasan.. thanks bagitau..

      Delete