Saturday, September 7, 2013

bila boring

aku ni memang suka naik moto. kalau boring, aku naik moto, jalan-jalan tanpa arah tuju, sampai aku rasa nak balik, atau sampai aku migraine (aku kuat migraine). walaupun jalan-jalan dengan kereta lebih selesa, tapi aku ni jenis suka "makan angin" literally.

sebab tu bagi aku pengalaman paling best, masa naik moto dari kelantan ke penang. walaupun lepas tu sakit pinggang, sakit bahu dan sakit belakang, tapi pengalaman tu, priceless.!

naik moto laju-laju pun boleh hilangkan tension aku. seperti tweet member aku,


orang lain kalau boring, mungkin keluar shoping, atau tengok wayang citer Paranoia ke, tapi aku ni bila duk kat rumah tak tau nak buat apa, aku jalan-jalan dengan moto. macam baru-baru ni, aku naik moto dari rumah (penang) , 127 km ke utara sampai ke bukit kayu hitam.


lepas tu, singgah kolej matrikulasi kedah kejap. sekadar mengimbau kenangan.


bila balik, migraine. tak pe, janji puas.. kalau dah ada yamaha XJ6 nanti, boleh la pusing-pusing satu semenanjung malaysia pulak.


28 comments:

  1. Salam. Jangan boring bila duduk rumah. Boleh blogging.Corner sini sana. Boleh klik iklan isi tabung nuff kawan-kawan. Tolong kawan-kawan pun best juga dengan tabung nuff. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. pun boleh.. cma hobi yg ni x memerlukan internet... hehehe..

      Delete
  2. Hehe..masing-masing dengan cara maing-masing bila dah boring sangat...:D

    ReplyDelete
  3. akak kalau boring mesti rasa nak jalan2 window shopping.. setiap orang ada cara tersendiri..
    p.s: hati2 bawa motor laju2 tu..

    ReplyDelete
  4. hoho,,
    unik sungguh luang masa time boring nie..
    jgn laju sgt..
    kagn x dpt merasa xj6 tu.

    ReplyDelete
  5. Bila boring, habis satu Malaysia dijelajah ye..hihi

    ReplyDelete
  6. uiks....rajinnye...rietta biasa drive smpai kuala perlis jer...nek feri...pergi langkawi....ekekeke...

    ReplyDelete
  7. mcm2 cara org buat tuk hilang boring. best jugak sekali sekali kalau boring ronda2 naik moto kan.

    ReplyDelete
  8. Huhu , bawak moto jangan laju2. bahaya nnti ;)

    ReplyDelete
  9. sakit pinggang tu yang tak tahan tu bila naik moto.

    ReplyDelete
  10. Ramai yang kata bawa motor lebih adventurous..lagi besar lagi best..hmmm..mungkin ada betulnya kot..nway hati-hati di jalan raya..

    ReplyDelete
  11. tak pernah merasa naik motor jalan jauh sebab dari ayah, abah mertua sampai ke en. suami memang tak bagi amik lesen motor.. makanya akak rempit dengan kereta jelah..

    psstt: dah lama tak lenjan laju2 kat highway.. sesekali dapat.. fuh.. berdebar gak jantung sebab dah lama tak buat.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugi la. kalau tak dah boleh try kawasaki z800 tu.. hehe

      Delete
  12. klu boring kuar window shopping.. pastuh makan eskrem..best!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...