Skip to main content

Buat Baby

masih lagi kisah sekitar minggu clerkship 'obstetrics and gynecology' (perbidanan dan sakit puan), saat budak perempuan group aku teruja sambil terkinja-kinja apabila melihat baby, aku pun teringat satu tweet salah seorang dari mereka.


lantas, dicelahan keriangan mereka melihat baby-baby yang mencairkan hati, aku cakap kat diorang :

"baby nak, beranak tak mau..!" 

pastu, diorang diam kejap. hahaha.. kejam tak aku?

tapi, tu tak kejam. korang tau apa yang lagi kejam?

"buat baby mau, baby tak mau!"

ni masalah remaja zaman sekarang. keje nak "buat baby", tapi last-last baby masuk tong sampah, masuk longkang, masuk mangkuk tandas. hish.. malas nak ulas panjang-panjang. buat sakit hati je.

hmmm...


maa'ssalamah,
Pha is 

Comments

  1. tak boleh tengok baby yang tak bersalah dibuang... mesti nangis... apa la salah baby tu kan...

    ReplyDelete
  2. itulah yg banyak berlaku sekarang ni pha...baby yg tak berdosa jadi mangsa

    ReplyDelete
  3. beranak seksa oo...org cakap macam senguggut..sakit macam nak terkeluar apa yg ada dalam abdomen..

    tapi,sakit tu akan hilang rasanya bila baby yg kita kandung tu ada depan mata..

    rasa nak kawin la pulak...hahaha..tapi 5 tahun lagi..emm...

    sapa nak buang baby tu,fikir la 2 3 kali..huhuhuhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal