Wednesday, March 27, 2013

Pharmiliday 2013 | Escape Theme Park

amaran : entri banyak gambar


escape theme park penang malaysia
antara pelajar farmasi usm tahun empat yang join 

baru-baru ni, aku ada join pharmiliday (family day versi budak PHArmasi) yang diadakan di Escape Theme Park, teluk bahang, Pulau Pinang. first time aku sampai situ. lagipun, tempat ni baru je buka. boleh tahan juga la bestnya tempat ni. sebuah taman tema yang berasaskan adventure dalam hutan (panjat pokok, bergayut, dan sebagainya).
harga per kepala

sekali masuk, kena bayar dalam RM 48 per kepala. bila dah masuk, boleh main semua benda dalam tu. best. macam-macam yang boleh main. 

sebelah pagi, aktiviti untuk lawan antara kumpulan. sebelah petang, kami bebas nak try mana-mana aktiviti yang ada dalam tu. 
farmasi usm 2013

ni kumpulan aku, group 7. keseluruhan, kami dapat tempat no. 2. ntah macam mana boleh menang, aku sendiri pun heran. 

antara aktiviti yang sempat aku try : 

escape theme park penang malaysia
balance beam. kena berjalan atas batang besi.

escape theme park penang malaysia

ni apa nama entah. panjat rumah. best jugak la..

escape theme park penang malaysia
panjat pokok kelapa a.k.a pokok nyok. yang ni aku tak lepas. hehhe..

escape theme park penang malaysia
monkey business. ni acara utama sebenarnya. kalau ke situ, mesti try benda alah ni. ada 3 level, tapi aku terus try yang level 2. boleh tahan jugak la susah nya.. hehehe... banyak kena pakai stamina, energy, dan sangat sesuai untuk melawan rasa gayat.  

escape theme park penang malaysia
yang ni aku tak sempat try. jungle swinger. dah beratur dah, tapi last-last tak jadi naik sebab dah kena kumpul untuk penyampaian hadiah.

escape theme park penang malaysia, pha is

escape theme park penang malaysia, luqman nulhakim said

go ape. panjat pokok yang dah ada "batu-batu" yg macam kat rock climbing tu. yang ni pun tak sempat try, sebab tak cukup masa masa aktiviti pagi. sebelah petang, aku tak try sebab tangan dah sakit main monkey business. 

afiq bajet cute plak.. hehe

aku suka ayat ni.


kat bawah ni, video promo tempat ni.. try la tengok.


untuk maklumat lanjut, boleh layari laman web rasmi escape theme park ni di www.escape.my/ atau ke facebook page www.facebook.com/escape.my


maa'ssalamah,

Pha is

16 comments:

  1. sukenye.....xpernah lg pergi sna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau berkesempatan, boleh la pergi..

      Delete
  2. yang panjat rumah tu gecko tower namanya. yang panjat pokok tu besttt haha. sama je macam wall climbing, cuma boleh peluk pokok kalau rasa tak mampu hahaha.

    aku maybe pegi balik situ lepas interview SPA. final release sebelum clerkship start (kononnya). kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. baru teringat...

      hmm.. nk ajak budak clerkship skali ke?

      Delete
  3. pernah lalu ja kat situ...tiket boleh tahan harganya ya..:)

    salam kenal..follow sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. boleh tahan jugak la harga dia.. sekali sekala ok la.. heheh

      Delete
  4. tgk tempat mcm pernah tgk..tgk nama tempat..alamak penang la pulak..tak pernah pegi la maknanya..hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk.. mungkin sbb dia theme park kot... banyak theme park kat malaysia, tapi tak banyak yg jenis masuk hutan mcm ni.. hehe

      Delete
  5. seronoknya pergi sini. tapi saya ni penggayatlah.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe, kalau gayat, boleh naik level 1, rendah je... heheh

      Delete
  6. yang pi sana panjat umah tu,boleh balik practise dekat umah sendiri plak...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. boleh2 praktis dulu kat umah...

      Delete
  7. seronoknya buat aktvt keluarkan peluk gini. mcm menarik jea tempatnya

    ReplyDelete