Skip to main content

perancangan belum lengkap


Sebuah perbualan antara aku dan member aku yang sudah pon berjaya menjadi photographer perkahwinan…
pengantin muslimah, kartun pengantin, perkahwinan, cartoon, ijab dan qabul, kahwin, walimatul urus, adat prkahwinan, pengantin tutp aurat, malay wedding ceremony

Aku : untung la, boleh jadi photographer tak bertauliah.

Dia : tolong kawan-kawan. Apa salahnya.

Aku : kalau macam tu, nanti aku kahwin, boleh la hang tolong aku pulak.

Dia : amboih. Aku la tukang Make-up bini hang, aku jugak la yang ambik gambar. Macam ni, aku kena charge lebih la. Hohoho..

Aku : eh, terlupa pulak aku. hang boleh jadi mak andam sekali. Kalau macam tu, aku upah hang make-up bini aku je lah. Part ambik gambar, aku upah Azman. Hehehe

Dia : upah tu yang aku nak dengar tu. Hahaha

Aku : ceh.. ok la. Set. Hang jadi mak andam, azman jadi photographer, arif buat demo silat. Hehehe.. lengkap.    

Dia : gila ah. Rancang awal-awal…

Aku : huh, itu musti. Penting tu, untuk masa depan. Hehehe

Dia : tapi, hang kena standby calon dulu. Itu yang penting. Aku nak make-up siapa kalau calon tak ada? Hehehe

Aku : oit. perli Nampak..!!!

Dia : muahahahaha..!!!!




 Pha is

Comments

  1. kawin jemput,muehehe (^__^)v

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu pon nanti kena masuk dalam perancangan jugak la.. hehehe.. kenduri utk blogger.

      Delete
  2. hampesla hg...tu pon nak buat entry ka..ceh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh photographer?aku tak layak lagi tu..aku tukang amik gmbr je..tak layak lagi nak pegang title tu..ilmu belum cukup di dada..

      Delete
    2. maimon : sbb tu la aku tulih photographer tak bertauliah... hehehehe

      pinkanje : hehehe

      Delete
  3. hahahahaaa...susah gak nak kawen kalau tak dak calon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee.. hmm.. masalah tuh. hehehe

      Delete
  4. haha sweet...sampai masa jumpa la tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah.
      sampai masa tibanya waktu
      redup hati kau berbua
      dua jasad menjadi satu
      hidup mati jadi bersama.
      hehehe

      Delete
  5. ekekeke, smoga mdapat isteri yg solehah.. bak kata abah kepada abg2 saya, carik isteri yang boleh bawa kita (si lelaki) ke syurga.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik? bukan terbalik ke? bukan spatutnya suami yg bawa isteri ke syurga ke? hehehe..

      Delete
    2. owh.. kalau macam tu, AMEEN.......

      Delete
  6. Salam, boleh tak sy copy gamba kartun tu utk letak dlm guestbook majlis sy?

    Time kaseh :)

    ReplyDelete
  7. wakakaaakakkka, habis, aku nak jadi gadis bunga boleh? kahkahakah... nanti aku upah ko n the geng buat demo silat utk majlis kahwin aku nanti... hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..? x bleh...!! flower girl mesti lebih muda dari pengantin.. ko dah tua.. hahaha

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gaji Ahli Farmasi

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac