Wednesday, April 25, 2012

patah kaki


Semalam, Selepas maghrib, aku dikejutkan dengan berita seorang sahabat aku yang patah kakinya semasa bermain bola petang kemarin. Sepanjang hidup aku, Ni dah kali kedua kawan aku patah kaki masa main bola.

patah kaki, break leg, soccer, football, bola sepak, ganas, sukan ganas, tersadung kaki, horrific soccer injury
gambar hiasan

Sekarang, beliau kat hospital. Dah la final exam dah nak dekat. Semoga Allah cepat menyembuhkan kaki beliau. Amen..

Kali pertama peristiwa kawan aku patah kaki, masa aku darjah 5, pada tahun 2001. Memang bersimen la kaki dia. Ada cerita disebalik kisah tu yang aku tak boleh lupa.

Kawan aku yang patah kaki masa aku darjah 5 tu namanya akmal. Main bola masa waktu pendidikan jasmani (PJ). Lepas je kaki beliau patah, kawan aku lagi sorang, si kamal pergi bagitau kat cikgu PJ.

Si kamal ni report kat cikgu PJ macam ni :

“cikgu..!!! kaki akmal putuih..!!!!”


Pha is

8 comments:

  1. putuih-putus
    hahahahaha
    pekat no kedah

    ReplyDelete
    Replies
    1. err... org penang sebenaqnya... hehehe.. tapi, lebih kurg la.. loghat utagha...

      Delete
  2. sekali baca ingat kan PUTIH, upa2 nya putuihh. ekekeke

    ReplyDelete
  3. putuih? haha kejam btol bunyinya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. time tu bm tak beberapa nk pandai lagi.. tak tau lagi beza antara putus dan patah.. hehehe

      Delete
  4. Replies
    1. hehehe.. tu baru gambar... tak tengok depan mata lagi..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...