Skip to main content

lumrah exam

caffein toxicity
persediaan semalam untuk exam petang ni
harap2 minggu ni janganlah aku migraine....
ameen...


Pha is

Comments

  1. aku rase lagi migrain ade larh hahaha~~

    ReplyDelete
  2. 4 tin ni habis dalam masa berapa hari? Aku harap 4 hari..

    ReplyDelete
  3. ana spana, nk buat macam mna... terpaksa... hehhe

    ReplyDelete
  4. fatihah, ekceli lebih dari 4 hari.. heheh bukan setiap malam aku ambik dan skali aku ambik tak lebih dari 1 tin je... aq sndri tau limit aku... kalau lbih, msti migraine pnya.. hehehe

    ReplyDelete
  5. bagus2..huhu. kena jaga kesihatan sendiri gak. too much caffein tak elok.

    ReplyDelete
  6. x pe.. ceffein halflife dia pendek je.. kalau nk amik lebih, aku boleh amik dalam "divided dose".. so, possibilities nk sampai toxic level akan rendah. lagipon, disebabkan caffein ada sikit diuretic effect, dan excreted by kidney, lagi la cepat dia keluar dari badan.

    tambah pulak, body weigh aku besar, so, volume distribution aku besar yg akn mnyebabkan concentration caffein dalam plasma akan rendah. kalau stakat 1 tin rasanya memang tak kan sampai ke migraine-dose-dependent effect.

    hehehehe

    ReplyDelete
  7. haha. fine, ini la padahnya apabila cuba menasihatkan seorang budak farmasi*lari jauh2. hahaha

    ReplyDelete
  8. haaha.. jgn trasa plak.. aq sja je nk nyakat... lagipon, lepas ni, bila lagi ko nk "layan" medical2 term ni.. hahahaha

    ReplyDelete
  9. takde maknanya aku nak terasa. kih kih. layan je.
    tapi waktu aku belajar pharmacology dulu pun, memang aku tak berapa ngam sgt dgn drug2 ni. memang aku respek la sape yg amik farmasi ni, sebab aku nak muntah nak faham dan ingat nama drug pelbagai tu.*tulis sambil buat gaya respek kat ko. hehe. :)

    ReplyDelete
  10. heran aku.. apesal smua budak (dan mantan budak) medic mcm benci giler kat pharmacology, termasuklah hidayah... sedangkan bagi aku, part pharmacology la yg nk senang sikit.. hehehe

    ReplyDelete
  11. sebab byk sgt. tak larat aku nak menghafalnya. serius.

    ReplyDelete
  12. hahaha.. standard la.. part lain pon banyak gak. bagi aku, ok lagi phamacology. nak kata banyak, kimia lagi banyak. setiap drug kena hapal structure, then kaitan dengan SAR (structure activity relationship) dengan derivative lagi, ... hahaha

    ReplyDelete
  13. haha..sebenarnya aku tak minat la, faiz. Itu je faktanya. Yang lain tu alasan je. Haha. Kalau tak suka, 1001 alasan aku boleh bagi. Cuba kalau aku suka, buta terus aku menilainya. Haha..(>_<)

    ReplyDelete
  14. hahaha.. cinta itu buta... heheh

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gaji Ahli Farmasi

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac