Skip to main content

kemalangan

Baru tadi lepas solat jumaat, tayar belakang motor aku kena paku buat kali yang ke-2. Apesal la malang sangat nasib aku ni.. hehehe

Aku ingat, dah buat “tubeless” ni, selamat la sikit. Tapi last2 kena paku jugak. Dan kalau dulu Cuma tayar pecah, kali ni aku eksident terus..  tayar luar terkeluar terus dari rim moto..

Nasib baik aku tak apa2.. check punya check, ada paku. Boleh tahan panjang jugak la paku tu. Dia cucuk tayar aku lepas tu boleh sampai tembus keluar. Macam ni ha :



Kalau diikutkan, ni kira eksident pertama aku dengan moto aku ni. Sebelom ni aku eksident bila aku naik moto member aku ja. Moto si azman dengan riduan.

Hai.. nasib2... redha je la...


Pha is

Comments

  1. woo.. lu bawak moto jangan pening2 der..haha..
    panjang bebenor pakunyer..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah
    tuan punya motor tak apa-apa.
    semoga lebih berhati-hati pasni. Jalan yang clear jangan disangka tiada paku panjang camtu. Hihi (memandai jer)

    ReplyDelete
  3. gile pnjg paku tu!seb bek ko selamat..

    ReplyDelete
  4. dzarief zuhdi : hahaha... tak tau la aku.. pening memikirkannya...


    aishah : nice peribahasa...



    pinkanje : tu la pasal.. tapi kaki aku ni berbalar jugak la sikit... hehe

    ReplyDelete
  5. sabo jer bro, tu semua dugaan...sabor sparuh dr iman...
    kalau ada migrain, kena makan b complex . insyaallah boleh sembuh

    ReplyDelete
  6. uissshh,panjang nya paku
    nasib baik pha is ok jer
    syukur..

    ReplyDelete
  7. zackj : vit. b-complex yer..? owh... thanks sbb bagitau..


    bui junaidi : alhamdulillah...

    ReplyDelete
  8. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip pasang audio sound sistem kereta

    uihhhh gilerrr panjang skru cucok tayar tu yerrr.... isshhhh nasib kalau bawak motor laju mau tersungkur makan jalan raya...ko cedera teruk kerrr takkk...Harap tak ade apa-apa yerrr

    ReplyDelete
  9. selalu jugak kena masa belaja kat penang dulu..menolak bang kat hiway

    ReplyDelete
  10. panjang tu paku oh...kena sabotaj ke...

    ReplyDelete
  11. afzainizam : aku bawak slow pon dah tersungkur... tapi calar sikit je la... kalau aku pecut tu x tau la macam mana... hehehe


    imanshah : agaknyer kat penang ni mmg jalan dia banyak paku kot...


    muz : tak tau la...

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal