Wednesday, February 9, 2011

Cofee VS Migrane




aku tak la minat sangat kopi. kalau orang jamu, aku layan je. kat bilik aku ni pon ader la gak kopi. selalunya aku guna time study week ja. maklumlah, study last2 minit, mana ada masa nak tido.
yang kaler merah tu, aku punya, yang nescafe tu rumate punya..

tapi, semenjak member aku sorang ni tau yang aku ni selalu migrane, dia langsung menghalang aku dari minum kopi.


pada mulanya, aku pon pelik jugak. apehal dengan minah ni? aku nak minum ke, tak minum ke, suka ati aku la. yang nak pening kepalanya aku. bukan dia. so, suka hati aku la.





tapi yang peliknya, lepas tu, aku tak sentuh pon kopi kat bilik aku. rasa macam rugi je aku beli. hampir penuh balang.



kalau nak bancuh air, aku buat tea je. pening kepala plak, no significant different. sama je. minum kopi or tak, migrane macam tu jugak.

tapi, baru2 ni, masa cuti mid sem, kebanyakan waktu cuti tu, aku ade kat usm. then bila dah boring sesangat, lantas aku pon terpandang la paket2 kopi yang masih ada dalam balang. then terus timbul keinginan nak rasa satu.
kopi murah je...

lagipon, time tu cuti. tak de kelas. so, kalau migrane pon, tak menyusahkan sangat.




then, bila aku rasa, pergh... sedap giler siot...!!!! sedangkan kopi tu jenis yang murah je pon....



mungkin sebab dah lama aku tak pekena kopi, bila dah pekena, terangkat beb.... sangat terasa nikmat kopi. so, ape lagi, aku pon guna la waktu cuti ni untuk menghabiskan stok kopi aku.  bukannya apa, just tak mau membazir.

sesi penghabisan stok. asalnya ada la half full, tapi skrg dah klear dah balang ni...
dan semalam, aku ada jamuan exco farmasi kat quens bay. dan aku pon order la cofee ice-blended.

aku dan ice-blended cofee (serta arief)
hasilnya, TERUS MIGRANE..!!!!!



bukti..!!!! aku migrane lepas tu... tengok..!!! kan dah pegang kepala...

bila migrane, nafsu makan aku pon menurun. rugi la sebab kek ni nampak lawa, tapi aku tak de selera dah...
jamuan exco persatuan sains farmasi. mana aku? aku jadi photografer tak bertauliah.

dah la lepas balik dari jamuan tu aku gagahkan jugak pi meeting silat. memang seksa ar...

sabar2...

dan sekarang, aku mengidam kopi...!!!!



 p/s : cobaan....

10 comments:

  1. Hg dah addict dengan kopilah tu...hahahaha..

    erk,kopi tak sedap kot..aishhhhhh..

    ReplyDelete
  2. arip~ha... jamuan dan meeting untuk majlis AGM yg akn dijalankan keesokan arinya (malam ni)

    sarah~tu mulut ko, bukan mulut aku. mana sama rasa dia....

    ReplyDelete
  3. aish... terasa ak... =_=

    hehe, tapi betul kan? :D tengok, ko migraine trus lpas minum kopi~ :D:D:D

    ReplyDelete
  4. ops.... hehehehe ok la.... kna cuba jauhkan diri dari kopi... (walaupon dh hmpir nk jd kopi addicted)...

    ReplyDelete
  5. hmm, suketi ko la... hidop ko kan? ak xde hak nak halang ko...
    nak minum, minum ah~ tapi sakitnye ko tanggung sendiri laaa~ aha~ :D

    ReplyDelete
  6. ala.... ko marah kew??? aku melawak jew la... jgan la amik ati... hehehe.... ko kan seorang sahabat yang prihatin...

    ReplyDelete
  7. memang ak camni...
    ak xnak menda yang x diduga berlaku kat kengkawan ak...
    cukuplah ngan dr Abas... tu pun stiap kali ak pikir pasal beliau, ak sebak...

    so, jaga kesihatan ko!! >.<

    tanomu..

    ReplyDelete
  8. (T_T)....... sob, sob.... terharu aq..... thanks....

    ReplyDelete
  9. kopi punya pasal sakit yg dapat...hahahaha...gagahkan jgk la...hahahahaha

    ReplyDelete