Posts

Showing posts from May, 2019

FLY KE TOKYO BERSAMA SINGAPORE AIRLINES

Image
Dengan banyak company airlines yang ada sekarang ni, korang dah boleh expect confirm akan ada perang harga dan servis. Perang harga ni sebenarnya benda yang sangat menguntungkan kita. Contohnya, kalau korang nak lagi untung, korang boleh cuba cari cheap flights to Tokyo . Kat situ korang akan dapat banyak web yang offer harga yang paling best giler yang amat! Nak lagi best korang try kat Traveloka sebab kat Traveloka ni korang boleh buat comparison harga antara airlines. Sangat senang dan best! FLY KE TOKYO BERSAMA SINGAPORE AIRLINES  Sebut pasal jepun, sebenarnya Negara ni Negara yang pertama aku teringin nak pergi. Kira wishlist la ni. Sebab aku teringin sangat nak tengok budaya diorang, dengan teknologi canggih, shinkansen (bullet train), dan termasuklah tandas yang giler canggih, siap ada muzik!   Bagi geng otaku (peminat anime) macam aku pulak, of course kat sini syurga anime! Member aku cakap, Akihabara wajib pergi kalau korang peminat anime. Boleh cuci mata tengok f

Hadis Palsu Ramadhan

Image
Salam ramadhan 1440H dan selamat menunaikan ibadah puasa. sambil-sambil tu boleh tambah ilmu sikit dengan hadis-hadis palsu yang berkaitan dengan bulan Ramadhan. mana tahu lepas ni kalau terjumpa hadis-hadis sebegini, sekurangnya dah tahu yang hadis tersebut palsu. Hadis Palsu Ramadhan 1. Doa Jibrail menjelang ramadhan Doa Jibrail menjelang ramadhan:- “Ya Allah, abaikan puasa umat Muhammad jika sebelum masuk ramadhan dia tidak melakukan 3 hal ini: 1. Tidak minta maaf kepada kedua orang tua. 2. Tidak bermaafan dengan sahabat-sahabatnya. 3. Tidak bermaafan dengan orang sekitarnya.” maka, Rasullullah pun mengaminkannya sebanyak 3 kali. Komentar Dr Rozaimi : Ia hadis palsu. Tiada asal padanya. Berdosa besar sesiapa yang mereka-rekanya dan menyebarkannya. 2. Rejab Bulan Allah, Syaaban Bulanku, Ramadhan Bulan Umatku hadis pertama :  “Rejab adalah bulan Allah, Syaaban adalah bulanku, dan Ramadhan adalah bulan umatku.” Imam al-Zahabi, Syeikh al-Saghani dan juga Im

Giveaway SapsIbuBapa.net Di Mialiana.com

Image
Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telahpun menyediakan satu platform kepada kepada guru dan juga ibu bapa yang dipanggil sebagai SAPS Ibu Bapa . SAPS Ibu bapa merupakan satu aplikasi secara atas talian yang digunakan oleh guru untuk "key in" markah peperiksaan pelajar. Manakala, ibu bapa pula boleh mengakses aplikasi ini untuk menyemak keputusan peperiksaan pelajar. Semakan ini boleh dilakukan dengan melayari laman web seperti berikut : https://sapsnkra.moe.gov.my/ibubapa2/index.php Antaramuka SAPS IBUBAPA Inisiatif kerajaan ini patut dipuji ini kerana ianya memudahkan banyak pihak untuk mengetahui markah peperiksaan pelajar/murid. Giveaway ini dianjurkan oleh SapsIbuBapa.net dengan kerjasama Mialiana.com . Hadiah wang tunai sebanyak RM400 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.