Posts

Showing posts from August, 2018

Jenis helmet | kelebihan kekurangan

Image
Alkisah… Isteri : helmet abang dah teruk la. Dengan visor rosak tak boleh buka. Jom pergi beli helmet! Biy belanja! Aku : serius? Okay. Tapi kali ni abang rasa nak beli helmet open face cukup la Isteri : apa beza? Aku : helmet open face tu yang biasa selalunya orang naik kapcai pakai. Tak tutup muka. Isteri : kenapa pulak nak beli yang tu? Nanti abang nak pi ride macam mana? Aku : dah kahwin ni rasa macam susah je nak pergi ride. Jadi rasa macam tak perlu je full face. Isteri : tak pe la abang. Nanti abang pergi je la ride. Aku : ................. "Maka ni'mat Tuhanmu yang manakah yang engkau dustakan?" Gadis Bertudung Biru di Route 185 (simpang pulai menuju cameron highland) penang-cameron-sungai koyan-raub-fraser hill-kuala lumpur-kuala pilah-penang solo ride (kenduri di kuala pilah) 01.12.2017-03.12.2017 Jenis helmet | kelebihan kekurangan Dah lama rasanya tak tulis pasal motosikal. Baru-baru ni semangat aku nak tulis pasal moto mula naik

Cinta selepas nikah dah tak relevan?

Image
Tak tau kenapa semenjak dua menjak ni kat lawan twitter terutamanya, aku banyak terbaca tweet orang yang memperlekehkan mereka yang berhasrat dan bercadang untuk bercinta lepas nikah. Beribu retweet pulak tu. Kebanyakan mereka menceritakan pengalaman sedih terhadap kenalan mereka yang nak bercinta selepas nikah, kahwin tanpa dating, rupa-rupanya pasangan tu kaki pukul la, gay la, dan macam-macam la. Jadi, sebagai orang yang telah harungi sendiri bercinta selepas nikah ni, meh aku nak kongsi sikit kat sini pasal isu ni. Wujudkah cinta selepas nikah? disclaimer : aku bukan kahwin dengan budak umur 11 tahun yer. Isteri aku memang tinggi tu ja. hehehe... Sebelum tu, meh nak cerita sikit perjalanan kisah cinta selepas nikah aku. Cewwah. Sikit je, nanti korang muntah pulak. Hahaaha.. Isteri aku ni, aku kenal dia kejap je, tak sampai setahun pun. Terjumpa, kemudian komen-komen di Facebook, Instagram, dan twitter dalam beberapa bulan, kemudian terus bertunang dan kahwi

Sebatang Pen Biru (Part 2) | Tinggi-Tinggi Gunung Kinabalu

Image
Sambungan dari entri “ Sebatang Pen Biru ”. Ingat nak buat intro je, malas nak sambung walaupun kat hujung entri aku tulis “ bersambung… ”. Tapi kat komen ramai pulak permintaan. Hahaha.. bajet retis betol. So, here it is… Sebatang Pen Biru (Part 2) Selepas aku “kenal” dia masa pinjam pen tu, tak ada la aku terus mengorat ke aper. Cool je. Hahaha.. takat sembang-sembang biasa kat laman social tu ada la jugak. Sebab dah kenal dan pernah sembang kan. Sebelum ni cuma tahu yang dia tu friend fb je. Tapi selain sembang-sembang, stalk tu ada la sikit kat fb, twitter, ig. Bukannya apa, sekadar nak merisik je. Nak pilih pasangan ni kena la tahu perangai cantik ke tak , dah berpunya ke belom. Kan kan kan? Tapi malangnya plan aku sampai kat situ je. Ye la, nak konfes tak pandai. Malu. Nak mengorat apatah lagi. Dah nak buat macam mana, aku tak pernah ada awek. Tak pernah ada pengalaman sebelum ni. Forever alone la katakan.. Tinggi-tinggi gunung kinabalu, tinggi lagi…  Aku per