yang pertama - Hikayat Budak Pening Hikayat Budak Pening: yang pertama

16.3.11

yang pertama



MySpacedulu, orang selalu pesan, "tak elok makan MAGGI, nanti otak lembab". tapi kenapa golongan yang selalu makan MAGGI adalah golongan student dan golongan pelajar universiti? golongan cerdik pandai?


errmm.... abaikan dulu pasal tu. 

dulu masa aku kecik2 mee segera yang ada cuma MAGGI je la. mana nak ada lagi jenama2 lain. kalau ada sekalipon, kedai runcit kat kampung aku tu jual MAGGI je masa tu.

bila dah lama2 sikit, mula la naik CINTAN, PAMA, MAMEE, MEE SEDAP, dan sebagainya. bila dah ada banyak jenama2 baru, aku pon teringin la nak try. 


bila dah try, bagi aku so far tak de lagi yang dapat challenge MAGGI. setiap kali aku rasa jenama mee segera yang lain, mesti ada yang terlebih dan dan ada yang tak cukup. rasa macam hanya MAGGI  je yang sentiasa "secukup rasa"....
MySpace

tapi bila pekena MAGGI balik, rasa macam sama je. tak de la special sangat. biasa2 je.


mungkin, bak kata orang, selalunya yang PERTAMA lah yang selalu kita kenang-kenangkan. walaupon ianya biasa2 je, tapi  yang PERTAMA itulah yang mula2 membuatkan kita kenal erti sebuah "MEE SEGERA" 
MySpace

kan, kan, kan..?




Pha is



5 comments:

Hikayat Budak Pening © . Designed by MaisarahSidi.com