WW #150 | Alone Time


salam wordless wednesday..

tak semua orang yang menyendiri itu kesunyian. kadang-kadang kita perlu bersendiri tanpa sesiapa disisi. bukan kerana kesunyian, tapi sebab kadang-kadang, kita perlu luangkan masa bersendiri untuk menjadi diri sendiri.

sesetengah orang bila menyendiri suka travel, shoping, membaca, menonton cerita. Tapi ada juga yang memilih untuk hanya makan, dan tidur.

aku cuma ride solo. untuk cerita penuh : Ride solo Fraser Hill

apa yang korang buat bila bersendiri?


Comments

  1. kadang perlu juga masa bersendirian

    ReplyDelete
  2. kalau duduk sorang sorang, baru sempat nak bukak kotak, cari buku balik. itu pun baca x sampai satu jam. kawen ada nikmat, belum kawen pun ada nikmat. bersyukur :)

    ReplyDelete
  3. Kesendirian pun membhgiakan kdg2

    ReplyDelete
  4. yep, kadang-kadang perlu masa untuk sorang2 ;)

    ReplyDelete
  5. kalau e'in, suke keluar window shopping.. even tak beli, tapi rase puas and lega..

    ReplyDelete
  6. Setuju. kadang2 senyap merupakan penawar yang best.. lagi2 untuk diri sendiri cari ketenangan

    ReplyDelete
  7. Salam Jumaat. Setuju sgt. Kdg2 kita kena beri masa untuk diri sendiri...

    ReplyDelete
  8. setuju...sendiri xmaksud sendiri...alone is not lonely...rietta pown suka me time....kuar shooting, movie, makan, lepak, shoping...banyak juga la....hehehe...

    ReplyDelete
  9. Saya kalau sorang-sorang biasanya pergi pusing-pusing mall atau bandar ja (haha bosan betul)

    ReplyDelete
  10. Mkn @ bershopping. Mkn la paling best ikut seleraa sndiri kdg kalau berdua selera tak samaa.. Tp mkn sorg mcm lonely sgt hahaha

    ReplyDelete
  11. Setuju... kdg2 dengan menyendiri dpt inspirasi yg bagus utk hidup ni. Mmg setiap org sebaiknya ada masa utk menyendiri.

    ReplyDelete
  12. betoi2.. suka shopping sorg2. hahaha takdak sapa nk kata lama sgt tgk brg

    ReplyDelete
  13. dah jadi mak mak ni peluang nak menyendiri tu payah kecuali kalau masa hari bekerja. menyendiri kami yang paling best. tido time lunch hour dekat opis. masa tu takde sape yang kacau. suara anak2 pun takde. hihihi

    ReplyDelete

Post a Comment