Wednesday, April 26, 2017

SAWI AJAIB by drAmmar


Marah tak? Andai kata saya borong sayur sawi dengan kuantiti yang banyak. Saya repack kan semula dalam seikat dua untuk satu pack yang fancy sedikit demi menarik perhatian pembeli

Kemudian saya claim sawi saya boleh:
● Menyembuhkan kencing manis
● Mengawal darah tinggi
● Mencegah kanser
● Menghalau sihir
● Merawat mati pucuk
● Meningkatkan tenaga demi mengeratkan hubungan suami isteri

Dan saya quote rujukan kajian saya dari:
● Kajian sawi keatas BINATANG. Saya ulang, BINATANG
● Artikel dari Majalah Mastik*
● Keratan Akhbar Harian Metr*

Dan saya buktikan 'keberkesanan' sawi saya dengan:
● Testimoni whatsapp yang saya reka sendiri dari aplikasi 'perbualan palsu' yang percuma.
● Testimoni dari mereka-mereka yang saya bayar

Saya pasarkan atas nama
SAWI AJAIB by drAmmar

Saya jual produk saya dalam RM280, dan saya berikan diskaun sebanyak 23%, saya promote di lazada.
Harga promosi saya adalah: RM215 sahaja!
Murah bukan?

TAK MURAH.
Percaya atau tidak, banyak produk yang dah ada di pasaran yang serupa dengan sawi saya.
Kalau tuan-tuan dan puan-puan tidak berasa marah juga dengan penipuan sebegini, saya betul-betul khuatir dengan masa depan kita semua.

Kita perang sampai rebah
#jauhiprodukpenipu
#jauhiproduktakberdaftar
#jauhiprodukmencurigakan


-AMMAR KAMAR
Pegawai Farmasi.

p/s : kenyataan ini dipetik dari status FB Ammar Kamar, seorang pegawai farmasi yang juga merupakan senior kat U aku dulu.  

9 comments:

  1. mmg mcm mcm sangat sekarang ni....sampai dah keliru yang mana betul, yang mana palsu....

    ReplyDelete
  2. Kita sering mengelak dari tertipu tapi selalu juga ditipu heh..heh..

    ReplyDelete
  3. betul sekarang dah taktahu yang mana ori yang mana palsu, hampir sama.

    ReplyDelete
  4. jadi elakkan lah diri daripada kena tipu.

    ReplyDelete
  5. Betul tu... skrng mmg banyak pihak yg berani eksploitasi produk2 dgn cara macam ni.. mengelirukan pengguna dan menipu. Kita mmg kena lebih berhati2 skrng agar tak terjebak sama.

    ReplyDelete
  6. selagi ada manusia mudah tertipu selagi tulah banyak kaki penipu putar belit.. hahaha

    sawi pon dh mahai.. yg jual hat busuk pun byk. ciskek

    ReplyDelete
  7. produk penipu macam ni end up jadi susah dekat pihak hosp balik la. sebab client mesti akan datang jumpa dokte jugak bila dah sakit2 tu

    ReplyDelete