Skip to main content

Jimat Dengan KFC Value Treats


suatu tengah hari yang panas terik, tetiba kawan aku tanya nak makan kat mana. lantas aku pun jawab, "kau tau tak, kadang-kadang tengah hari panas-panas macam ni bila aku lapar, aku akan cari KFC."

"kenapa KFC?"

"sebab tengah-tengah hari yang panas macam tu, best kalau dapat tempat makan yang ada aircond!" jawab aku lagi.

"amboi, kaya hang pha is!"respond kawan aku 

"kaya apanya? hang tau tak KFC sekarang ada value treats dengan harga serendah RM3.90 je! aku makan nasi kandaq pun dah nak dekat RM10 tau! dah la tempat panas tak dak aircond" jawab aku.


"uih, mana hang tau?" soal kawan aku kembali, tak percaya.

"sebab hari tu 31 Mac aku ada pergi KFC Value Treats Fans party. Siap jumpa Aizat Amdan lagi. hahaha"


KFC Values Treat Fan party



Baru-baru ni KFC Value treats ada memperkenalkan hidangan baru. aku dah try, memang sedap, as always. Murah je wei! harga serendah RM3.90 hingga RM5.90!

KFC value treats
kecil, comel, jimat, dan mengenyangkan!

kalau nak makan ringan-ringan sambil sembang-sembang lepak-lepak, boleh try Zinger Slider bersama sos ‘island’ terbaharu, Salsa Roller dan Zinger Mushroom Soup.

Zinger Slider
Salsa Roller (my feveret)
zinger mushroom soup

kalau lapar nak yang berat dan mengenyangkan boleh try shoyuken Rice Bowl yang diinspirasikan dari hidangan Jepun dan Loaded Potato Bowl.

Shoyuken Rice Bowl
Loaded Potato Bowl


Kat sana dapat la jugak aku jumpa Aizat Amdan face to face. selama ni tengok kat tibi je. hahaha.. Aizat pesan kat blogger yang hadir supanya jangan mencarut dalam penulisan kat blog. apakes? hahahaha....

dapat dengar 3 lagu live dari Aizat


selain tu, dapat jugak aku berjumpa fast to fast (bak kata budak wicet) dengan blogger otai Khir Khalid. kenal beliau ni dah lama dah, sejak awal penubuhan blog budak pening ni lagi. akhirnya, dapat jugak jumpa. thanks to KFC.. hahaha..

Pha Is dan Khir Khalid


KFC Value Treats


Penghargaan terima kasih buat KFC atas undangan ke KFC Value Treats Fans Party yang happening baru-baru ni. Hidangan KFC pun memang tidak pernah menghampakan... sedap, jimat dan berbaloi. Kini korang boleh nikmati KFC Value Treats di semua rangkaian KFC seluruh Malaysia.

Untuk info lanjut, boleh layari di https://kfc.com.my/promotions/value-treats atau layari website dan media sosial KFC kat bawah ni.

Website: www.kfc.com.my
Ig: www.instagram.com/kfcmalaysia/
Fb: www.facebook.com/KFCMalaysia


Comments

  1. sedapnya, balik jap g nak pegi gak ah

    ReplyDelete
  2. nak kepci gak la...hmm menarik juga idea klu panas lunch kt kepsi....kihkihkih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat makan lain pun ada lagi yg ber aircond.. tapi rasanya kfc la yang termurah..

      Delete
  3. Paseipa semua blog yang diterjah harini dok share pasal makanan ja taktau! Menggugat betui. Hahah! 😊

    ReplyDelete
  4. baca entry nie terus lapar KFC ..tp part aircond tu setuju kalau makan tgh2 hari mmg kena dengan tempatnya hehe

    ReplyDelete
  5. Loaded Potato Bowl favourite. hahaha ahaa betul jugak tu drpd makan dekat tempat lain baik perggi KFC jimat dan beraircond hee

    ReplyDelete
  6. pergh.. makan kenyang - dalam tempat aircond - dihiburkan oleh retis lagik.. hee~ sape yang lebih retis ni pha is ?

    ReplyDelete
  7. Kalau lunch saya mesti cari nasi. Makan Kfc time santai je.
    Dinner pun ok dgn kfc.

    ReplyDelete
  8. KFC kegemaranku. Ini kalau nak lunch kepala asyik terfikir nak KFC je.

    ReplyDelete
  9. Betul, KFC ni ada menu yang murah... Jimat dari makan kat kedai lain...

    ReplyDelete
  10. KFC memang selalu di hati. tapi la ni, cheq tengah pantang. telan lioq jalah 😂

    ReplyDelete
  11. Bestnya dapat jemputan pergi event macam ni
    kepsi lagi tu! huaaaaa dah lama tak makan kepsi.

    ReplyDelete
  12. tiba2 aku rasa nak makan kfc.

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gaji Ahli Farmasi

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal