Wednesday, November 16, 2016

WW #141 | Tiada Monday's Blues Dengan Superbike











39 comments:

  1. wahhh..semangat terus bila ada superbike

    ReplyDelete
  2. bulan bulan dapat gaji merana jugak --'

    ReplyDelete
    Replies
    1. merana kenapa pulak? bukan mahal pun moto ni.. hehehe

      Delete
  3. Wahh bagus sangat ni sentiasa bersemangat nak pi kerja :)

    ReplyDelete
  4. Hamboi.. semangat sungguh dia sejak bersama sigadis tudung biru ye..

    ReplyDelete
  5. si gadis bertudung biru ya!! hahahaha

    ReplyDelete
  6. Okay setuju tapikan.... kalau hujan camno tu!?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa pulak kalau hujan? hujan kan Rahmat Tuhan.. bagus la..
      buat apa takut pada rahmat Tuhan? hehehe.. lagipun, tak mati pun kalau kena hujan.. hahahaha...
      kalau hujan boleh mandi hujan.. jiwa muda kanak2.. hehehe..
      kalau nak seribu daya... bak kata pepatah, sediakan baju hujan sebelum hujan.. hehehe

      Delete
    2. hahahhaa.. lawakla jawapan ko pha is

      Delete
    3. kalau nk ambik buat karangan, sila2.. hehehe

      Delete
  7. terasa nak bawa superbike plak. asyik naik kapcai je x best la...

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. saya pun tertanya apa benda maksud "palat" tu

      Delete
    2. kalau mengikut kamus dewan, palat ada 3 maksud

      palat I : kayu ~ kayu pengapit tempat mengikat kaki budak-budak nakal (utk merotan tapak kakinya).

      palat II : kemaluan laki-laki; tahi ~ najis yg melekat pd kemaluan.

      palat III : Kd orang yg tidak berguna.

      tapi rasanya palat yg dimaksudkan kat atas tu dari segi istilah bermaksud kemalasan.. lebih kurang dengan maksud palat yg ke3 dalam kamus dewan..

      Delete
  9. Kenapa mesti Monday's Blues bukan Monday's Pink ke Monday's Green ke 😜

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb mengikut kamus inggeris melayu dewan, blues, n, bermaksud:
      melancholy, keadaan /sugul, murung/: she is suffering from the ~, dia sedang dlm keadaan sugul; give so. the ~, membuat sso berasa sugul;

      Delete
    2. Orang panggil monday's blues sebab hari pertama bekerja dalam seminggu, biasanya orang tak ada mood selepas dua hari cuti hujung minggu.

      Delete
    3. betol2.. macam tu la lebih kurg.. heheh

      Delete
  10. Gadis bertudung biru menjadi inspirasi Pha Is ni 😬

    ReplyDelete
  11. Semangat gadis bertudung biru... terbaik! :)

    ReplyDelete
  12. untunglaaa rajin pi keja sejak ada gadis biru ni. entah2 dlu malas p klas. hahaha

    ReplyDelete
  13. nanti nk p ronda kot belah matang sintok.

    ReplyDelete
  14. owhh.. pha is suka biru-biru ye... ok lah tu, nasib baik tak suka yang kuning-kuning. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup... biru my feveret..

      knapa dengan kuning? takut kna tulah sultan ke..? hehehe

      Delete
  15. Kalau saya hari paling malas nak pergi kerja hari Sabtu...yang ni lagi berganda2 malas diaa.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu saya pun malas, walaupun dengan si gadis bertudung biru..

      Delete
  16. bila ayat last dissapear...teringat satu kes...lama dah

    dia start enjin macam start enjin kapal terbang...

    masuk gear terus memecut...tiba-tiba diam...

    rupanya masuk hutan....hehe...

    ReplyDelete
  17. Ewahhh kemain sejak sejak ada awek baru ni hihihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...