Skip to main content

[Gambar] Yamaha YZF R6 2017

Baru-baru ni Yamaha Motor Europe ada mengeluarkan teaser video bertarikh 15 september 2016 yang khabarnya mengenai kemunculan motosikal middle-weight supersport terbaru, Yamaha YZF R6 2017 yang bakal muncul pada 4 Oktober 2016.


Yamaha YZF R6 2017



Dalam video tu, ramai menyangka bahawa ianya motosikal Yamaha YZF R6 2017 yang baru. Tapi dalam video pendek tu tiada sebarang rupa bentuk motosikal pun yang ditunjukkan.

[Gambar] Yamaha YZF R6 2017


Dan kebetulan pada bulan Ogos yang lepas, aku ada dapat satu gambar dari group whatsap geng moto yang mendakwa ianya LEAKED PHOTO motosikal Yamaha YZF R6 2017! gambar yang dimaksudkan adalah : 

yamaha motor, supersport, middleweight supersoprt bike, superbike, r6 2017, r6, sportbike,
Yamaha YZF R6 2017?


Adakah gambar ni betul gambar Yamaha YZF R6 2017 yang baru? sama-sama kita saksikan 4 oktober nanti.

Merajuk Dengan Yamaha


baru je ingat nak merajuk dengan Yamaha sebab sparepart dia kalau order lambat betol nak dapat. tahun ni aku ada order coverset depan (pecah sebab eksiden) dalam bulan januari, tapi bulan Mei baru sparepart sampai. sebab tu aku ingat lepas puas dengan R25 aku tu nanti nak upgrade kepada Kawasaki Ninja ZX-6R 636 plak. 

middleweight supersport bike, superbike, sportbike,
Kawasaki Ninja ZX-6R 636

tapi bila tengok gambar Yamaha YZF R6 2017 yang baru ni (kalau betol la tu gambar dia), serius rasa tertarik balik. hmm.. 

kalau korang pilih mana satu?

Comments

  1. Pha Is tanya soalan "kalau korang pilih mana satu?" Kalau saya, saya tak pilih yg mana2 sebab saya tak minat motor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha.. tu pun suatu pilihan jugak..

      Delete
  2. dalam group sbk malaysia, diarang cakap tu bukan r6 baru..katanya la..hehehe..

    www.ceritaejoy.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jugak terbaca yg tu.. sebab tu saya pun x sure ini betul atau tak.. sekadar spekulasi.. kita tengok nanti 4 oktober, macam mana..

      Delete
  3. memang moto idaman hampir setiap lelaki, suami nyatakan hasrat...ermmmharap x teruskan la, risau bawa laju2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. sebab tu saya beli moto dulu. then baru fikir kahwin.. hehehe

      Delete
  4. Replies
    1. tu la.. berkenan banget nih.. hahaha

      Delete
  5. Kalau terasa minat bolehlah beli satu dua pha is

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nk beli satu dua tu dah masuk soal kemampuan dah tu.. heheh

      Delete
  6. Kawasaki ninja mmg cantik, tpi yamaha bru pown nmpak cantik gak...hehehe...

    PS : huhuhu naseb baek pha is igtkan, nnti rietta check KKM lulus x...sebab aitu kwn kasi, rietta guna cm best je, lgsg xigt nk check...

    ReplyDelete
  7. depan mata saya, semua motor nampak sama saja.. hahaha.. :p

    ReplyDelete
  8. Kawasaki ninja lebih cantik dan segak bagi saya..ada rezeki nk beli, mmg beli hu3x

    ReplyDelete
  9. mujur la lakiku x minat moto..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. rugi la.. kalau x boleh naik moto sama2.. baru sweet,...

      Delete
  10. berkenan yg kaler merah tu.. moto yamaha yg baru ni nampak smart lebih upgrade

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. r6 yg lama bagi saya buruk gila.. yg baru ni smart,, kalau betul la bntuk dia macam tu..

      Delete
  11. hensemnye moto, tapi apakan daya, bukan mampu pun nak bawak. kaki tak jejak tanah.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. kalau rendah boleh try sportbike.. boleh lowered lagi.. heeheh

      Delete
  12. Alahai... Menyesal singgah sini..
    Asyik nampak motor-motor handsome je..
    Bilalah nak ride nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. jangan menyesal macam tu.. enjoy je gambar2 superbike kat sini..

      Delete
  13. x pilih sbb tgk pun dh rasa berat camna nk tunggang

    ReplyDelete
    Replies
    1. bawak laju x rasa berat dia.. hehehe

      Delete
  14. husna tak reti nak pilih lg dr segi specs segala tp kalau suruh pilih gak hihihi ceq tgk body cun warna menarik je.. kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tu la.. dok nampak yg tu jugak..

      Delete
  15. Masih minat dgn yamaha lah berbanding kawasaki hehee.. tp dua2 tu ok sgt dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. ada yg mmg dah ada preference sendri..

      Delete
  16. ape beza dia pha is? nampak mcm samaaaa je. hahahahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gaji Ahli Farmasi

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal