Video Picit Jerawat Sampai Puas

ada beberapa perkara yang boleh membuatkan kita rasa "puas". bagi aku salah satunya kalau berjaya picit keluar jerawat. puas! hahaha.. pengotor giler aku cerita kat sini..

Picit Jerawat Sampai Puas


lagi besar jerawat tu, lagi puas rasanya kalau aku berjaya picit. selalunya sampai keluar darah. kalau tak cukup besar, kadang2 aku 'bela' dia dulu. hari ni aku picit separuh jalan, esok sure2 dia akan membesar dengan bertambah "sihat". bila dah cukup besar, baru aku picit sampai puas!

tapi boleh bayangkan tak kalau kerja kau jadi tukang picit jerawat orang secara profesional? macam pelik je ka? ada ke? kalau korang rasa macam impossible, aku nak memperkenalkan kepada korang, Dr Pimple Popper!

Dr Pimple Popper





Dr. Sandra Lee a.k.a Dr Pimple Popper ni dermatologist kat US. dia ni macam youtuber yang share video dia picit jerawat orang. hahha.. serius wei, PUAS giler aku tengok video-video dia.

lepas aku tengok video Doktor ni, fuh, rasa macam dream job plak nak jadi dermatologist ni. walaupun aku tau, bukan ni je kerja diorang. tapi.. bab picit jerawat, picit blackhead, picit cyst tu.. pergh.. PUAS beb..

boleh tengok kat chanel dia kat sini : https://www.youtube.com/user/DrSandraLee

lepas tu aku godek habis channel youtube dia.. sampai puas!

Comments

  1. assalamualikum. singgah pagi

    http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. Suka juga picit jerawat ye...slmt berhujung minggu phais.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa ha.. dah jadi hobi dah pun.. heheh

      Delete
  3. erkk ! tak pernah picit.. takut nak picit... tengok orang buat macam best, sendiri yang ngeri

    ReplyDelete
  4. Haa..feveret channel AB kat Youtube ni..Insta die pon AB follow..puas hati dapat tengok dia picit blackheads,cyst,whitehead dan lain2..


    Berapa Banyak Bahasa Yang Ada di Dunia?

    ReplyDelete
  5. Kalau awek yg picitkan sure seronok smpi tertido hahaa... :D

    ReplyDelete
  6. hahahaha, mmg puas kalau dapat picit jerawat..lagi2 kalau susah betul nk keluar then akhirnya berjaya keluar...

    tapi kalau nak picit jerawat org mcm geli pulak..hahha

    ReplyDelete
  7. haha! ada selalu tgk dekat fb orang share dia korek2 badan org..haha! yekyek,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada yekk.. feeling dia tuh.. pergh.. priceless.. hahaha

      Delete
  8. hish! tak mampus tekan play! sebab eyja jenis penggeli sikit! hahah yerk yerk!

    ReplyDelete
  9. Picit jerawat sndri dh geli inikan jerawat org mmg xla... Tp mmg btlla dpt picit jerawat smpi kua isi akar tunjang tu perghh mmg puas giler, pastu tenyeh antara kuku...;-)

    ReplyDelete
  10. gelinyaaaa tgk jerawat teruk2 ni..

    ReplyDelete
  11. aku cukup tak reti nak picit jerawat...kekadang bila aku ada jerawat, kakak aku plak yg teruja nak picit jerawat aku..hahahha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. cik en x picit jerawat.. tp picit nanah kucing.. hihihi

    ReplyDelete
  13. yeay kita geng! kawasan hot ialah kat dahi.. so kalau tgh dok buat kerja sambil urut2 dahi, tetiba plak rasa berpasir semacam mulaa laa nak picit even tak berapa nak masak lg.. betul lah, kdg tu sampai berdarah, tp nak buat mcm mana kita rasa puas kan..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... sep sikit.. kat dahi susah sikit.
      1, sebab situ isi kurang.. cuma ada kulit ngan tulang tengkorak ja... nk picit x sedap..
      2, selalunya kalau kat dahi dia kecik2.. kalau biar pun dah x besar dah.. x puas picit
      3. kalau biar kat dahi nk bagi besar, nnti nak solat time sujud seksa wooo... hahaha..

      prefer kat bahagian pipi lagi.. banyak isi dan selalunya boleh membesar dengan lebih sihat.. kalau nk picit,
      1. kna pastikan kuku x pndek sangat la.. (jangan lepas baru potong kuku).
      2. sdia siap tisu kat tangan utk lap jerawat dan darah
      3. tadah muka depan cermin
      4. pastikan pencahayaan yg cukup (buka lampu or buat kt tmpat terang)
      5. dan PICIT...!!!!

      Delete
  14. Replies
    1. mana ada.. dah berkawah dah muka nih..

      Delete
  15. ganas juga kerja ni....kalau aRz keja macam ni mungkin boleh mengurangkan selera makan

    ReplyDelete
  16. Kalau timbul jerawat di muka cuci bahagian dgn sambun antiseptik, insya-Allah surut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Typing error, bukan "sambun" yang sebenarnya ialah "sabun"

      Delete
    2. Cuci bahagian yg ada jerawat tu dengan sabun antiseptik hahaha ni baru ayat yg betul

      Delete
    3. haha.. xpe.. paham dah.. hehehe

      Delete
  17. Alahai... sabar jelah..
    X berape suka picit2 nie.. sakit owh..
    selalunya tergaru dan terpecah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tergaru n pecah rasanya lagi sakit sbb kita tak bersedia.. kalau kita sendiri yg picit x pe.. kita dah bersedia..x de la rasa sakit sangat.. hehehe

      Delete

Post a Comment