Thursday, July 30, 2015

Kenduri Kahwin di Hotel

baru-baru ni, aku berkesempatan meraikan kawan aku yang baru sahaja menamatkan zaman bujang di majlis walimah beliau di Grand Alora Hotel, Alor Setar. kenduri kahwin di hotel macam annual grand diner. ini first time aku pergi kenduri macam ni.

Grand Baq Ang...!

pha is, aween, farmasi, usm, grand alora hotel
dari kiri : Pha Is, Ehsan, Hanisah, dan Aween.
aku tumpang jadi pengapit tak bertauliah.
sumber gambar thanks to Aween

so, dikesempatan ini, aku nak ucapkan Tahniah buat Muhammad Ehsan Zahir dan pasangan Hanisah Haron. Barakallahu lakuma wa baraka a'laikuma wa jamaa' bainakuma fil khair. semoga berbahagia berkekalan berpanjangan bersama hingga ke syurga. amiin...

untuk pengetahuan korang, pengantin perempuan tu junior U aku, ehsan ni plak senior aku. nampak tak permainan diorang kat situ? hehehe

Kenduri Kahwin di Hotel


bila mak aku tau yang aku nak pi kenduri kahwin dekat hotel, laju je mak tanya : "hang nanti tak mau buat kat hotel jugak ka?"

hmm.. tak kot.. lari bajet..! hehe..

kahwin mahal,

setiap orang ada majlis perkahwinan impian dengan citarasa masing-masing. ada yang nak buat kat dewan, ada yang nak buat kat rumah je, dan ada yang nak buat kat taman, ala-ala western gitu..

walau macam mana sekalipun pilihan citarasa majlis kenduri kahwin nanti, yang penting biarlah mengikut syariat.. yer dok?

p/s : awak... awak nak kenduri kita nanti macam mana..?
#VeranganSorangSorang
#1092HariMencariCinta







62 comments:

  1. sekali tgk pengantin laki tu mcm artis #shahiskandar..hehe
    selamat pengantin baru semoga bahagia selalu

    sorry baru dpt nk bw ni
    sibuk sgt aihhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak kenal langsung siapa shahiskandar tu.. hehehe

      Delete
  2. tahniah pada pengantin...
    insyALLAH nti giliran pha is...
    jemput la rietta klu sudi...
    hehehe...

    ReplyDelete
  3. tahniah kpd pasangan mempelai...semoga kekal berbhgia selamanya...kumpul duit dulu siap bajet kenduri mmg best baq ang...heh..heh..teringin nak pi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai masa nnti saya jemput la.. hehehe

      Delete
  4. tambah sikit, buat ikut kemampuan bukan ikut orang.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat pengantin baru utk kawan PI tu

      Delete
  5. nak kahwin sekarang berpeluh pengantin nak cari duit...

    ReplyDelete
  6. Tahniah buat pengantin.. moga kuat dan sihat dalam menjalani rutin harian..
    Tunggu dak Pha Is pulak lepas ni.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. Tahniah kpd pasangan dan pengapit. Eh. :D

    ReplyDelete
  8. Tahniah kat pasangan ni... Nanti hang kawin jgn lupa ajak tau..hihihihi
    Apa yg penting dlm kawin tu ikut syarak kan... sokong! :)

    ReplyDelete
  9. tapi buat kat rumah sendiri lagi meriah lah pha is.. nak plak yg jenis gotong-royong.. tak tido malam pon tak pe..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2.. tapi skrg ni x semua org mampu nk buat macam tu.. kekangan masa, kawasan rumah yg x sesuai, or kawasan kejiranan yg dah x amalkan budaya tu..

      Delete
    2. Assalam uols,
      kalo kat kg ada lagi laaa adat rewang a.k.a gotong royong segala tu
      kalo kat penang island ni haaaaaa
      semua rumah ateh langit cencaner he3

      Delete
    3. betol2.. xde tempat nk pasang khemah.. solution dia kna pakai dewan jugak..

      Delete
  10. hahaha...

    awak tu da jawab belum pha is?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. nk tanya "awak", "awak" xde...hehehe

      Delete
    2. Assalam pha is,
      yer saye
      #eh
      Pssttt : pinjam # zai he3

      Delete
  11. tahniah buat pengantin ... ambil berkat banyak2 pha is :)

    ReplyDelete
  12. semoga kedua mempelai bahagia dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  13. Tahniah kpd pengantin..kawin biar ikut sunnah nabi..hehehe

    ReplyDelete
  14. Tahniah kepada raja sehari hehehe And all da best kepada bakal bakal raja sehari haha XD

    ReplyDelete
  15. Tahniah kepada pengantin. Semoga kekal bahagia selamanya.
    Bila baca entri ni, teringat kat anak-anak akak, macam mana pulak perkhwinan mereka nanti. Tapi anak akak yang bungsu baru 5 tahun...hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. saya yg tak kahwin, tak ada anak alagi ni pun dah risau pasal masa depan anak2.. padahal masa depan sendiri pun tak tentu.. hehehe

      Delete
  16. semoga perkahwinan itu berkekalan hingga akhirnya ... buat majlis ikut kemampuan . jgn sbb nak grand , lepas majlis tido atas lantai je ... heheheee

    ReplyDelete
  17. Cikna wakilkan 'awak' tu ye (kat masjid je)... Kalau dh jd pengapit nmpknye xlma dh Pha is, jgn lupa jemput ye.....;-)

    ReplyDelete
  18. Selamat pengatin baru buat kawan..hang tu blehla folow dh tu bro...kikiki

    ReplyDelete
  19. pesanan tuu tak tahan tuuu, hhahaa
    buat kt hotel msti la grand yerr dokk.
    Selamat pengantin baru untuk mereka :)

    ReplyDelete
  20. mak dh tnya tu mcm dh dkt2 ja...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak nak menantu pha is.. ahahaha

      Delete
    2. rilex luu.. adik dah dapat cari menantu dah utk mak.. abang dia ni bleh rilex2 dulu, no pressure.. hehehe

      Delete
  21. Rezeki dia.. Yang penting perkara wajib.. hehehe

    ReplyDelete
  22. senior ngn junior? haip sambil menyelam minum air lah ni...kenapa Pha Is x buat cam si Zahir tu....isshhh...1092 hari je? x lama lah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. saya x terrer macam dia.. tak sempat nk sambar, rupanya dah berpunya.. hmm.. (T_T)

      1092 hari ~ 3 tahun.. lambat lagi la.. hehehe

      Delete
  23. ehem ehem ehem..si aween tu comel..dah berpunya lum?

    ReplyDelete
  24. kalau dah jodoh...garam di laut asam di darat dalam kuali bertemu jua..tahniah kepada mereka berdua..bestkan bila dh ada teman hidup leh kongsi dan settle prob sama-sama...x lah kesunyian ..so Pha Is...mak dh tanya tu hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. bleh kongsi macam2.. bleh kongsi duit bulan2 bayar kereta.. hehehe
      mak tanya kosong je tu, sbb mak dah tahu saya lagi 3 tahun baru start nk pikir pasal kahwin..

      Delete
  25. harga hantaran mahal sbb semua kena bayar GST

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hantaran ada GST tak??? Hehe ^-^

      Delete
    2. mesti la ada zumal oi... hehebarang semua naik harga.. catering, pelamin, dsb..

      Delete
  26. p/s : awak... awak nak kenduri kita nanti macam mana..?

    hurmm..nk nikah di masjid je..pastu buat kecil kecilan kat umah panggil sanak saudara je yg penting perkahwinan mengikut syariat dan bahagia hingga ke syurga....gittew ayat propa hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. untung ler kalau dia jawab macam tu..

      Delete
  27. hahaha.. awak nampak cool dgn baju kotak2 tu.

    dh dpt jd pengapit mesti awak.. awak dpt berkat pengantin. slmt pengantin baru buat kwn2 tu. memang permainan betoi. hehe

    ReplyDelete
  28. Assalam pha is,
    p/s uols tu WIN hokeyh :P

    ReplyDelete
  29. Ni kahwin senior-junior lah. Kalau berkemampuan, boleh buat kenduri ada tema, kalau tidak sempurnakan yang wajib saja.

    ReplyDelete
  30. apapun pentingkan yang wajib dulu..

    ReplyDelete
  31. selamat pengantin baru.. semoga diberkati Allah selalu dan kekal bahagia hingga ke syurga..

    ReplyDelete
  32. mmm saya nak kenduri macam mana erkkk....nantilah fikir dlu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai.. arz nk buat knduri no. 2 ka..? hahahha

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...