Monday, October 27, 2014

Malas Berkonvo

Alhamdulillah, setelah 5 tahun belajar kat USM (sepatutnya 4 tahun) akhirnya aku berjaya menamatkan pelajaran ijazah sarjana muda sains farmasi. dalam bulan november ni aku akan berkonvo. tapi, hari tu aku tak tau sama ada nak pergi majlis konvo atau tak.

sebabnya, aku rasa macam tak best plak kalau berkonvo tanpa kawan-kawan sekuliah yang sama-sama belajar sekali. diorang semua dah grad tahun lepas. aku je yang terlambat sikit. rasa macam sedih pun ada..


*blogger yang reply : Abah Zuki (www.zukidin.com)

kemudian, mak kata konfom nak pergi. so, akhirnyanya, aku putuskan jugak untuk pergi majlis konvo tu. tak pe la. peluang berkonvo sekali seumur hidup. walaupun sedih dalam gembira :)

nantikan entri aku berkonvo yer.. hehehe...





28 comments:

  1. Tahniah Pha Is..pergi je konvo tu sebab penat-penat belajar nak juga meraikannya..kadang-kadang orang tua kita yang lebih seronok kalau kita gi konvo..nak jugak berbangga anaknya naik pentas..

    ReplyDelete
  2. tahniah...pergio jangan tak pergi...karang start keje gaji angka Rm4000 wei...menyesal karang....

    ReplyDelete
  3. tahniah...pergi la konvo tu...sayang dah berpenat tapi tak pergi...

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum ...

    dik pha is... tahniah... abes gak ko ngaji...
    appreciate urself...
    g konvo...
    sok sok tak tau ada chance nk konvo lagi ke dak,.
    ahkak ko ne pun dulu konvo terlajak 1 semester dari kawan2...
    tapi memandangkan den pun tak lepak dengan course mate masa belajar, tak der aku heran pun nk konvo dgn diaorang.
    orang yang banyak support aku sampai grad - is my family...bersusah payah segala...
    and a few of best buddies dunia akhirat (fakulti lain)..
    harus lah aku bergumbira mereka jer dengan mereka semua....
    semua datang ... ... okay jer....
    hihihi....

    tahniah sekali lagi pha is...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la kalau macam tu.. saya ada jugak lepak dengan budak fakulti lain, tapi diorg lagi awal grad.. kbanyakannya blajar 3 tahun je.. kat u saya ni beberapa je kos yg 4 tahun macam kos saya ni...

      Delete
  5. kena la pergi. bukan selalu dapat terlibat dalam konvo. Member takde, takpe. Boleh jemput diorang datang konvo hang kalo diorang free.

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorg pun dah keje.. sibuk.. (T_T)

      Delete
  6. rugi tak pergi konvo. tak pe biar lambat asalkan ada degree..

    ReplyDelete
  7. Tahniah Pha is..rugi tak pergi konvo..celebrate dengan family..

    ReplyDelete
  8. tahniah! saya pun akan konvo jugak bulan 12 ni.

    ReplyDelete
  9. sekali seumur hidup, rugi rasanya kalau x pi....baru berbaloi penat lelah nak habiskan belajar ni :D

    ReplyDelete
  10. tahniah ! first time konvo , jgn lepaskan , rugi beb ...

    ReplyDelete
  11. Kena la pegi.. rugi tak pegi wooo :)) Mak tu pun teringin nak nengok anak bujang die ni naik pentas pakai Jubah... Tahniah Pha Is :)

    ReplyDelete
  12. tahniah pha is.. kalau family nak pegi, baik pegi je..

    ReplyDelete
  13. tahniah. pergi lah cam ne nak ada kenangan gambar lompat2 time konvo kalau tak gi hee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xbest la kalau nk melompat sorang2.. kalau ada geng ok la jugak..

      Delete
  14. org seronok pha is xmau pi pulak.. ahahaha... apa pun tahniah !

    ReplyDelete
  15. tahniah pha is!finally!sekurang2nya ada jgak gmb berkonvo pha is oi... :D

    ReplyDelete
  16. rugi x pegi..sekali seumur hidup tu

    ReplyDelete
  17. Siapa yang belajar setakat degree di universiti maka sekali lah seumur hidup tapi siapa yang sambung belajar Master dan PhD maka tiga kali seumur hidup. Saya tiga kali konvo di UKM, Bangi.

    ReplyDelete