Sunday, August 10, 2014

Segmen Nostalgia Aidilfitri 2014 by Mawar Putih

klik baner untuk join atau klik SINI

dari tak ada idea nk menulis, aku join je la segmen ni. lagipun, at least ada jugak modal aku nak menulis. kalau ikutkan syarat segmen ni, aku kena ceritakan pengalaman raya yang tak dapat dilupakan. hmm... pengalaman tu banyak. tapi kali ni aku ambil pengalaman yang terdekat la. pengalaman raya tahun ni.

Nostalgia Aidilfitri 2014


family aku dari dulu lagi kalau beraya tak pernah sedondon. suka hati je masing-masing nak pakai baju apa. tak pernah nak rancang pun. so, bila mai bab baju raya, masing2 buat hal sendiri. dan tahun ni, aku rancang nak pakai baju tahun lepas je. malas nak beli lain.

aidilfitri 2013

pada malam raya, masa masing-masing ambik turn nak seterika baju masing2, aku terperasan yang tahun ni, semua adik-beradik aku pakai jubah. huh.. ini tak boleh jadi. so, malam raya tu jugak aku start moto keluar cari jubah kat uptown terdekat.

hasilnya, pagi raya tahun ni, walaupun kaler masing-masing, at least semua orang pakai jubah. kira sedondon la jugak. close enough..!!!

aidilfitri 2014

dah alang-alang jubah, berserban terus. kita berfesyen "Ya hanana" tahun ni.. last time pakai serban masa kat sekolah dulu. nasib baik ingat lagi cara nak lilit. fuh...

okay, cerita sudah. sekarang nak tag 3 orang blogger plak. hmm.. so, aku nak tag :
1. Winnie Mastura 
2.  kak Azlealee Bashir
3. bro Zu mal 


38 comments:

  1. Selamat bersegme Pha is..All the best.. :)

    ReplyDelete
  2. HEHE . Ala arab arab gitu baju rayanya .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudah Abang Pha Is :)

      http://sejarahcintamastura.blogspot.com/2014/08/segmen-nostalgia-aidilfitri-2014-by.html

      Delete
  3. selamat bersegmen pha is klik2 menabung.

    ReplyDelete
  4. wow dah mc pak lebai......Selamat bersegmen Bro.:D

    ReplyDelete
  5. wah, pakai jubah. heheh, selamat hari raya maaf zahir dan batin

    ReplyDelete
  6. Al-hamdulillah, last minute malam raya sempat lagi beli baju raya.

    ReplyDelete
  7. macam best je segmen je.. gud luck dik

    ReplyDelete
  8. Apa yg penting hati sekeluarga ttp saksama.. Slmt bersegmen & semoga berjaya... :)

    ReplyDelete
  9. Konsep Ya Hanana sangat.hehe. Tengok, senang je laki cari baju kan? On d spot ada yang berkenan. Kalau perempuan, mau ambik lajak 2 minggu cari jubah.haha. Btw, salam perkenalan. (^,^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. ha ah, tu pun masuk 1 kedai je, terus dapat mana yg berkenan.. hehe

      Delete
  10. hehe..hampir sedondon pun boleh..Terima kasih kerana sudi join Segmen Nostalgia Aidilfitri by Mawar Putih. Jangan lupa blogwalking dan check link anda di senarai peserta..=)

    ReplyDelete
  11. Okla tu pha is.. berjubah sekali berserban.. Nak pegi raya pun tak payah pakai helmet dah.. hehehe

    ReplyDelete
  12. Hehe zumal kena tag yer... Thanks Pha Is sbb tag zumal nie. ^_^

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum...pha,

    selamat bersegmen k....moga berjaya k....

    mselim3

    ReplyDelete
  14. selamat berjaya!kunjungan balas dari blog cikgu..

    http://www.teacherbasariah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. salam. hehehe ustaz dan ustaza :))...selamat bersegmen :)

    ReplyDelete
  16. Selamat bersegmen bro.. :)

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  17. selamat bersegmen. moga berjaya yer :)

    ReplyDelete
  18. Bagusnya pakai jubah. Selamat Hari Raya! dan selamat bersegmen. =)

    ReplyDelete
  19. Selamat hari raye...saya join jugak, jemput bce ye... :D KLIK

    ReplyDelete
  20. Selamat bersegmen dan semoga berjaya...

    ReplyDelete
  21. singgah dari segmen yang sama

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/08/segmen-nostalgia-aidilfitri-2014-by.html

    ReplyDelete