Skip to main content

The Liebster Award by Hunyeda

aku rasa aku dah pernah kena tag dengan segmen yg macam ni beberapa kali dah. terutamanya dulu masa aku mula2 berblog. sekarang dah kurang. tapi tadi, aku baru tau yang aku kena tag lagi untuk segmen seperti ini. cuma kali ni datang dengan 'penjenamaan' yang lebih 'berprestij'. ianya digelar "The Liebster Award".


segemn yg mudah. sediakan beberapa soalan dan tag beberapa orang blogger untuk mereka jawab, disertai dengan syarat agar mereka buat bnda yang sama (set-kan soalan baru dan tag blogger lain pula setelah menjawab soalan2 tadi)

bagi aku, sekali sekala, segmen yg macam ni best juga kalau join. ada manfaatnya. kelebihannya, kita dapat mengenal blogger tersebut dengan lebih dekat dengan soalan2 yang diajukan (yang kadang2 bersifat peribadi).

The Liebster Award


so, tanpa membuang masa, aku try jugak jawab soalan yang diajukan oleh cik Hunyeda tu. soalan2nya dalam english, tapi aku jawab dalam BM je lah yer.. hehehe..

1. describe yourself
forever alone

2. What is your feeling right now?
err.. feeling yang macam mana nih? lapar kira feeling jugak kan.? hehehe..

3. Do you have secret admirer
mesti la ada. tapi soalan ni tanya sama ada aku ada atau tak secret admire je kan..? tak tanya pun sapa. hehehe..

4. The best moment in your life ?
hmm.. banyak. mostly bila dapat makan makanan yang diidamkan setelah sekian lama tak makan makanan tu sampai kenyang yang betul-betul kenyang hakiki.

5. sosial media favourite
hmm.. susah nak jawab ni. setiap sosial media ada kelebihan dan kelemahannya. untuk networking, aku rasa FB better. kalau sekadar nk luah perasaan, twitter. kalau nak bina kredibiliti dan sebar info, blog. kalau sekadar suka2, instagram. boleh macam tu?

6. Who people do love so much and why ?
"who people do love.."?? aku ni slow sikit kalau dalam BI. apa yg aku paham, "siapa yang orang suka so much and why". well, mana la aku tau apa yang orang suka. yang aku suka aku tau la.. hehehehe...

7. What is your favorite movie or TV show?
feveret tv antaranya dexter, HIMYM, the vampire diaries, arrow, naruto, etc. kalau movie, dark knight trilogy, the matrix trilogy, etc.

8. The best moment in your life ?
bukan soalan ni berulang dengan soalan 4 ke..?

9. what is the most thing you always do before going to sleep ?
check instagram.

10. what matters most in hate
macam susah je soalan ni. soalan KBKK ni.. hahaha.. hmm.. bagi aku, nothing matters in hate. buat apa nk susah2 hate orang? buat sakit hati je..

11. Honestly , describe my blog ?
blog okay. simple dan nice. ada pembawakan yg tersendiri. cuma dulu ada 1 je masalah. kalau nk ke blog hunyeda dari profil google+, x boleh nk masuk..  mungkin sebab hunyeda pernah tukar url kot, tapi kat profil google+, tak tukar lagi url yg baru tu.. sebab kalau dari profil G+, dia tulis link blog 'contributor to' kepada blog http://hunyeda.blogspot.com/ dan bukannya http://hunyieda.blogspot.com/..


okay. setel bab jawab soalan. next, nak kena tag orang dan setkan soalan baru plak. hmm.. bab ni yang aku malas sikit. hehehe...tapi x pe la. aku try jugak buat.

soalan baru :

1. komen berkenaan blog Hikayat Budak pening ni?
2. hobi korang waktu lapang?
3. ciri2 pasangan ideal?
4. tetiba korang dapat duit sebanyak RM5juta. apa yg korang akan buat dengan duit tu?
5. siapa yang selalu jadi ikutan/rujukan korang dalam dunia blog?
6. warna kegemaran dan kenapa?
7. describe diri anda?
8. berapakah berat badan korang sekarang? (tak de paksaan untuk jawab, just nk tahu korang berani jawab dengan jujur or tak dgn soalan ni)
9. bnda yg paling tak suka bila blogwalking?
10. perkara yg paling nakal yg korang pernah buat?
11. perkara yg boleh membuatkan korang menangis?

teman yang ditag :
1. imantizz_truper (http://cintasampaisyurgaabadi.blogspot.com/)
2. Niesa Lovecrew (http://niesa-lovecrew.blogspot.com/)
3. Kaki Travel Khairuddin (http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/)
4. Wafi Remli (http://wafiremli.blogspot.com/)
5. Yun Sing (http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/)
6. Cikna (http://cikna136.blogspot.com/)
7. W. Mastura (http://sejarahcintamastura.blogspot.com/)
8. Ai Syah (http://coretanuntukakudiadankamu.blogspot.com/)
9. husna zahidi (http://husnazahidi.blogspot.com/)
10. Asha Hana (http://asha-hana.blogspot.com/)
11. Aqilah Azmi (http://qileh.blogspot.com/)

dan sesiapa juga yang teringin nak jawab soalan2 aku tu, dipersilakan, walaupun tak ditag. anda amat dialu-alukan.. dan yang telah ditag, tiada paksaan untuk anda join segmen ni. sekadar seronok2. kalau rajin, jawab la.. kalau sibok, x pe.. saya faham.. hehehe..

kalau dah jawab nanti, bagi link yer kat ruangan komen.

Comments

  1. ish.. macam best je, eda tadi ada tag mama... tapi kurang faham.. ni dah faham dah bila baca entri pha is.. hihi..

    seronok baca jawapan pha is ni.. hihi

    ReplyDelete
  2. wah menarik dan akak pun rasa seronok membaca apa yang pha is jawab...hik hik hik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat mana yg seronoknya tuh? heran nih..

      Delete
  3. Seronok pulak baca apa yang Pha Is jawab... ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah 3 orang dah yg seronok baca ni... haish..

      Delete
  4. Zumal pun dah 2 kali kena tag... Zumal pun slow sikit BI nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe.. kita jawab pun slow2.. hehehe

      Delete
  5. hoyeah!! nantikan jawapan dr husna ye..

    anyway, hadiah dr husna dah smpai belum?? takut x smpai je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadiah..? untuk yg mana ni? yg top commentator dulu tu ke? kalau yg tu, dah sampai lama dah

      Delete
    2. dah jawab!! muehehehe..
      http://husnazahidi.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-pha-is.html

      Delete
  6. Dah lama tak main tag-tag ni. Mengimbau kenangan dulu. Ececehh.

    ReplyDelete
  7. wahh ! macma mnarik .. hohoo ~ sronok , lama dah tak tag2, dlu tiap kli ad segmen msti "tag 2 org rakan anda, dan pastikan mereka tahu" .. keh3 ~~ yg neh, unlimited

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. sekarang ni dah jarang, tapi still ada budaya tu..

      Delete
  8. senyum je baca jawapan Pha Is tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. seorang senyum, 3 yg lain seronok baca.. hmm.. :)

      Delete
  9. ehhex..thanks Pha..nanti kte check semula +Google tu..memang dah pernah tukar URL pun sebelum ne.

    ReplyDelete
  10. faveret tv n movie kita bro..
    lebih kurang..
    aku pun dah lama x kena2 tag mcm ni..
    last masa mula2 buat blog......tapi bgus ..manmabahkan kmesraan he.he..
    klik2:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. geng..!!
      ha ah.. tapi ada jugak kelemahan teknik ni.. kadang2 orang malas nk tag, takut menyusahkan orang. sbb tu saya tulis siap2, x de paksaan.. :)

      Delete
  11. Saya pun kena tag juga Pha Is... Tak berapa reti nak buat ni sbb 1st time menduduki peperiksaan.. eh.. menyertai segmen mcm ni. Mintak izin nak guna perkataan 'berprestij' tu huhu... All the best Pha Is.. 3x inti sbg penghargaan.. :) :)

    ReplyDelete
  12. nasib baik tak kena tag la.. hehehe. all the best pha is ! klik nuff sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau x kena tag, nk buat pun boleh.. dipersilakan.. :)

      Delete
  13. All the best pha is..kita pun kena tag..banyak soalan nak kena buat ni..macam exam pulak..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Whisper & Vanish power for you...

      Delete
  14. no.9 tu sama macam sy.. haha..
    sebelum tidur mesti nak cek ig dulu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb twitter, fb, yg lain boleh tengok kat laptop. dah tutup laptop, sebelum tidur, atas katil buka henset plak.. kat situ tengok IG je la..

      Delete
  15. abg pha is, imantizz dah siap jawab..^_^

    http://cintasampaisyurgaabadi.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-abang-pha-is.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. dia nk buh jugak "abang" tu.. hahaha

      Delete
  16. Tak kena tag pun sudah bersyukur sangat2...Tq Pha Is :)
    Btw...menarik sebenarnya, senyum2 baca jawapan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, saya pun sama. Moga tidak adalah yang tag saya. Setakat ni belum berhajat untuk bersegmen-segmen ni. Bukan sombong ya, tapi...

      Delete
    2. Bin Muhammmad : sekali sekala, apa salahnya.. heheh

      Tetamu Istimewa : ayat tergantung disitu.. heheheh

      Delete
  17. niesa dah jawab..hehehe
    http://niesa-lovecrew.blogspot.com/2014/05/liebster-award-by-pha-is.html

    ReplyDelete
  18. Macam seronok jeh . Orite . Thanks Abg Pha Is :D

    ReplyDelete
  19. Abang Pha Is , saya dah jawab tapi saya tak tag orang . Tak apa kan ? HIHI

    http://sejarahcintamastura.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-hunyeda.html

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. hebat y gkat mana tu? hentam je tu masa nk pilih soalan tu..

      Delete
  21. Semoga berjaya yang menyertai segmen ini.

    ReplyDelete
  22. Di tag tu maksudnya orang berkenanlah...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh tu, dia tag 11 orang. x kn dia berkenan kat semua 11 orang tu.. hahaah

      Delete
  23. nice segmen..ahaha. nnti sy join . in shaa Allah after exam esok.. doakan ..=)

    9. what is the most thing you always do before going to sleep ?
    check instagram.

    Gambar siapa la eak di tengok sebelum tidur tu . hahhh! .hehe..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay.. good luck untuk exam.. smoga berjaya menjawab dengan ceerlang gemilang dan terbilang.. :) amiin..

      tengok gambar kawan2 yg difollow la.. x de particular sesapa pun.. hehehe

      Delete
    2. Amiin . Exam habis . Doakan untuk result pulak . =) .

      Done .

      http://coretanuntukakudiadankamu.blogspot.com/2014/05/liebster-award-by-pha-is.html

      Btw , anda di tag kembali . Boleh tak macam tu? hehe . =) .

      Delete
    3. boleh2.. tapi saya jawab kat kotak komen je la yer.. boleh tak macam tu..? hehehe

      Delete
  24. Saya tak pernah dapat benda alah 'tag' macam Pha Is. Saya baru tahu kewujudan segmen macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau macam tu, cik misstree try la jawab soalan tu. anggap saya tag cik misstree.. hehehe..

      Delete
    2. Tak kena tag, payah juga nak anggap kena tag :)

      Delete
  25. edohayra rajin nak menjawab walaupon tak di tag =D

    http://ceritaedohayra.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

    ReplyDelete
  26. Nama Cikna pun ade,
    klu kne tag dari org yg b'lainan mcmne ye...???

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm.. kalau nk jawab semua, macam panjang sangat nnti jadinya. kecuali la kalau ckna tak kisah nk tulis entri panjang2, buat je la.. x pun buat banyak entri berlainana untuk setiap tag, tapi tu pun kalau cikna x kisah ada banyak entri yg hampir sama.. tak pun, pilih je salah 1, jawab yg tu je.. yg lain, jawab di ruangan komen tuan yg mengetag cik na tu. saya buat teknik yg last tu.. hehehe

      Delete
    2. Sudahnye Cikna pilih jwb 3soalan dlm 1entri, panjang lebar jdinye... so inilah jwpnnye.... "http://cikna136.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html"

      Delete
  27. Wah bestnya kena tag..seb baik tak kena tag..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak kena tag pun, boleh jawab.. x de masalah.. hehehe...sila2...

      Delete
  28. Hehehe rajin menjawap tuu ..Kalu rajin meh la jawap kat sini jugak ...
    http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/05/liebster-award-lya-kena-tag-laaaa.html
    Kak Lya tag Pha Is jugak tau ...
    Kalau raser2 nak menjawap la kalau malas nak menjawap takper kita ok2 jer ..
    Tapi kalau sudi jawap meh la terjah ..Soklan pon bukan soalan SPM ker,soalan Ijazah ker ..Soklan biasa2 jer ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay.. dah jawab di ruangan komen.. heheh

      Delete
  29. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac

Gaji Ahli Farmasi