bila orang tengok muka aku

minggu lepas, aku ada letak gambar aku untuk entri wordless wednesday. dan dari entri tu, banyak maklum balas yang aku dapat. mungkin sebab sekarang aku jarang letak gambar muka aku dalam entri. mungkin ramai yang tak tahu rupa aku macam mana. kalau tengok kat page "pemilik blog" kat atas tu ataupun gambar profil blogger aku tu pun, tu gambar lama. (walaupun tak de la lama mana sangat).

antara maklum balas yang aku dapat untuk gambar ni :



1. muka aku macam muka bapak orang / muka matured



2. aku makin gemuk


3. muka macam P. Ramlee


4. aku makin hensem *eh..

bukan aku yg kata.. hahaha

gambar kat atas sekali tu diambil masa pertengahan bulan febuari dulu. sekarang muka aku tak macam tu dah. muka aku sekarang lain sikit. kalau tak percaya, tengok sini :


Comments

  1. klu simpan misai & janggut memg nampak matured lebey...dlm erti kata len, nampak tua...hehehe...dats y akak x suka asben akak simpan misai & janggut...rimas lah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah.. lain orang lain citarasa..

      Delete
    2. hahaha ... setuju dengan no.1 :p lelaki yang berisi sikit kalau ada janggut misai memang nampak tua ....

      tp my husband kurus, kepala botak, ada janggut tipis sikit, nampak muda macam sebaya. padahal tua 4 tahun. ke maybe ... diri sendiri yg nampak tua sejak beranak tiga... hahaha

      Delete
    3. hahaha.. laki kan awet muda... hehehe

      Delete
  2. Hehehe... ngeri laa cam samseng kg dusun... wajah matured tu lagi ok kot... ;D

    ReplyDelete
  3. pha is dah botakkan kepala? menabung laneige..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nazar apa tu pha is? tapi ok juga botak macam tu.. menabung 2 kali london..

      Delete
    2. lulus paper yg susah.. hehehe

      Delete
  4. haha.. macam2 komen dapat tu.. walau apa yg org ckp, better jadi diri sendiri je kan.. bagus tu. confident org nya pha is ni.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk? x de la konfident sangat.. hehe

      Delete
    2. gambar time botak tu kan ada iras husband sepupu saya.. sbb dia pun suka botakkan kepala.. hihi.. :DD

      Delete
    3. owh.. hasben sendiri nnti nk yg botak jugak ke..? hahahaha

      Delete
  5. wah handsome anak pulau pinang ni ya...ada iras nassir wahab..

    ReplyDelete
  6. muka atas tu macam manis2 gitu...yg bawah...nampak ganas oooo :)

    ReplyDelete
  7. apakah perasaan anda apabila dikatakan muka bapak orang? hehehe.. no offense ye.. ok ler tu.. muka matang is better than muke childish.. dah sihat belum ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. none taken.. heheh
      x kisah pun.. banyak kelebihan bila muka nmpak lebh tu ani.. pi mana2 pun, orang hormat (macam org lain hormat orang yg lebih tua).

      Delete
  8. tapi memang muka pha is nampak matured...

    ReplyDelete
  9. rasa yang gmbar atas tu lg ok kot..yg bwh tu mcm ganas aje...

    ReplyDelete
  10. oloh...asal botak plak...ntah la, xde plak rietta nmpak mcm bapak org...nmpak mnuda ajer...tpi dah gemuk ke? mcm xgemuk jerr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. botak sebab berjaya lepas paper yg susah hehehe..

      Delete
  11. Tu dia, sekali King sudah sarung baju hihihi, jangan mara naaa... gurau2 nooo..

    ReplyDelete
  12. abg botak..hihihiihihh..lg smart bro..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang kata botak itu sexy.. hahaha

      Delete
    2. hihhihihi...ya botak itu seksi...sbb kepala berkilatkan.....mandi tak payah guna tuala nak lap kepala kan bro..:DD

      Delete
    3. yup.. mandi pun, kejap je, badan dah basah.. air turun straight dari kepala, x de halangan.. heheh

      Delete
  13. Nampak garanglah Pha is..takut ai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk takut aper.. ai x makan orang.. hehehe

      Delete
  14. omak kau..!! tokojut....hihi.. jangan marah haa.
    botak ke tak botak ke..yang penting teruskan buat entri yg best2.. ;)

    ReplyDelete
  15. Wah dah jadi castello..Apa-apa pun syukur dikurniakan yang sempurnakan kan Pha Is.

    p/s: Kita prefer gambar atas tu tau..innocent sikit..he..he

    ReplyDelete
  16. simpanlah rambut balik lg ok...pape pon asalkan kamu selesa dgn penampilan kamu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah biasa dah cukur kepala.. dah x heran dah.. hehehe

      Delete
  17. Adoi! Ini dah xboleh back up! Memang jelas dan nyata...haha!
    Macam samseng kampung dusun pun ada. Dah! Jangan nak botak lagi...haruuu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. x payah la nk back up sangat.. nnti jadi macai saya plak.. hahahaha....

      Delete
  18. Assalamualaikum pha. sheila dok bandingkan dengan muka awak kat profile. lain rasanya. hehee ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam.. muka kat profil..? tu yg lama punya.. hehehe

      Delete
  19. Assalam, Pha Is...
    bila dah botak camtu, nampak cam gangster plak... sorry ye... ^__*
    botak ke tak botak tu tak penting kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam..
      xpe.. nampak je gangster.. tapi dalam hati da taman.. hehehehe

      Delete
  20. Ganas betul muka Pha Is time botak ni. Ni kalau main bola ni, jadi defend orang nak masuk pun goyang. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHAH.. tapi jarang sangat main bola.. saya banyak join silat.. baru kena.. hehehe

      Delete
  21. tiga-tiga gambar (gambar kat atas, gambar kat bawah dan gambar kat profil) semuanya tetap segak! =)

    ReplyDelete
  22. botak?? aummm... botak nmpk muda. c:

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..? tu x buang misai janggut lagi tu.. kalau buang, memang nmpak macam baby face.. saya dah try dah...!!! hahaha

      Delete
  23. ini rupanya muka pemilik blogs ni, kami rasa macam nak terjah blogs ini, hihi XD
    awatnya masuk hospital tu? ce gosip sikit kat kiah, hihi XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. sila la kalau nk terjah.. hehe
      masuk hospital sebab jadi bahan experiment.. bukan sebab sakit pun..

      Delete
  24. Bila tengok gambar last tu memang tak sangka.. .__. haha.. berkilat :3

    ReplyDelete
  25. macam nampak kurus pulak. adakah rambut memainkan peranan yg utama? hehe.

    ReplyDelete
  26. Wahh.. tak berani nak komen.. takut nnti kena belasah pulak hahaa.. :D

    ReplyDelete
  27. salam. bila abe kie potong rambut crew cut maka nampak mudak sikit. kalu phais nak muda keep ur hair short, ok? nanti x la awek2 panggil pakcik plak. hehehheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sealu rambut pndek pun. kalau panjang2, susah nk urus..

      Delete
  28. Pha Is dah mengganaszzz......

    ReplyDelete
  29. wah setelah menerima beberapa komen, Pha Is dah tukar imej ni. hihihi

    ReplyDelete
  30. Renungan tajam tu yg tak tahannn.. ahaksss :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa..? mengancam ke..? hahaha

      Delete
  31. Tetap nampak matured. Sorry kalau ada terasa~

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk terasa apanya.. take it as compliment.. hehehe

      Delete
  32. pergh....memang nampak sedikit berbeza..yang nie nampak macam ganas pun ada...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  33. nampak mcm along nak kutip hutang.. haha

    ReplyDelete
  34. pha is jgn botak!ganas gilaa rupa botak..hehehe

    ReplyDelete
  35. aku dah komen sini ke belom weh?hahah boleh tanye gitu

    ReplyDelete
  36. psstt: biar botak cenggini.. baru nampak sisi 'ganas' pha is + seksi.. auuwww.. ngeh3x..

    ReplyDelete
  37. Komen-komen di atas boleh dijadikan koleksi tambahan maklum balas menganai diri Pha Is :)

    ReplyDelete

Post a Comment