Tuesday, February 18, 2014

CPUV ke-4 | Visa Travel


Alhamdulillah, setelah lebih dari 2 bulan aku jalani hidup tanpa CPUV yang ongoing, akhirnya berbuah jugak sebijik CPUV. jadi la, dari tak ada langsung. sekarang, dalam list CPUV aku tu, ini baru yang ke-4. (selepas list dikosongkan disebabkan cash out yang pertama)


Visa Travel Happy Contest


CPUV kali ni dibawakan khas oleh Visa Travel Happy Contest Promotion. Visa ada buat kontes. macam mudah je. hadiahnya travel vaucer RM1000 dari agoda.com untuk dimenangi setiap minggu.


senang je caranya. ambil gambar travel yang paling kreatif, share kat di laman sosial sama ada twitter atau instagram dengan hashtag #TravelHappy dan #VisaMY.


47 comments:

  1. alhamdulillah, rezeki tu pha is..... mama klik klik ok... :)

    ReplyDelete
  2. Syukurlah, Anda sudah...saya bila lagi, huhu

    ReplyDelete
  3. tahniah...moga banyak lagi lepas nie kan..

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum..pha,

    rezeki .. alhamdulillah.. bestnyer dapat cpuv.

    mselim3

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. rezeki untuk Pha Is :)

    ReplyDelete
  6. X faham sangat pasal CPUV nuffnang :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu saya pun blurr kejap apa la cpuv ni.. dia mcm bonus la kot kalau guna nuffnang ni. tapi x de la banyak sangat. sbb cpuv ni "cost per unit visit".. so, kita dapat duit berdasarkan bilangan org yg melawat ke blog kita, walaupun mereka x klik iklan tu..

      Delete
  7. Alhamdulillah...bertambah rezeki ko bro...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah.. Tahniah ya. :)

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. cpuv tu apa, cne nak dpt and utk apa?? sy xfhm la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk.. hmm.. macam ni la.. kalau kita x dapat cpuv, dalam nuffnang, kita akan dapat duit hanya melalui cpc (cost per clik) maksudnya, kalau ada orang klik, baru kita dapat duit. tapi kalau kita dapat cpuv (cost per unique visit), kita akan dapat duit berdasarkan bilangan mereka yang melawat blog kita, walaupun x klik iklan. disitu dah nmpak kelebihan cpuv ni.

      tapi menurut nuffnang, cpuv ni dipilih oleh syarikat pengiklan, bukan nuffnang. makna kata, contoh dalam cpuv saya kali ni, syarikat visa travel ni yg pilih blog saya untuk nk bagi cpuv. sepanjang saya dapat cpuv dari visa ni, lebih kurang blog saya ni di-sponsor oleh syarikat tu. mcm tu la lebih kurang.

      ada banyak tip2 yang boleh dilakukan untuk mendapatkan cpuv. antaranya selalu update surver dari nuffnang, dan kalau x dapat jugak, hantar tiket, tanya kat nuffnang kenapa x dapat cpuv. kalau nk tau cara nk hantar tiket, boleh tengok kat sini :

      pening-pala.blogspot.com/2013/11/cpuv-cara-hantar-tiket-nuffnang.html

      Delete
  11. Tahun ni tak pernah dapat CPUV dari Nuffnang lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahun sebelum ni, pernah dapat ke..?

      Delete
  12. Alhamdulillah.. tahniah.. menabung visa sini.. :)

    ReplyDelete
  13. Tahniah....rietta smpai skank xde cpuv...hehehe...xpe la...pha is dah pengaruh rietta buat 8shared...

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah... rezeki tu bro.. =)

    ReplyDelete
  15. Wah....akhirnya merasa jugak...akak dah lama tak dapat....

    ReplyDelete
  16. tahniah2.. ramai blogger yg dpt cpuv skrg nie.. Fiza je duk tguu tak masuk2.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ce try update survey nuffnang selalu.. hehe

      Delete
  17. Tahniah, moga semakin meriah dan semakin bertambah rezekinya.

    ReplyDelete