Wednesday, January 22, 2014

WW #78 | Mesin Padi

mesin padi,

p/s: autopublished.. sedang berjoging tengah bendang goyang kaki kat rumah tanpa internet..

58 comments:

  1. ok, nak cover jugak tu.. tapi tak sesuai ok jogging kat bendang.. cuba cari yang rasional sikit.. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay e saya jonging kat bendang.. tapi bukan tengah2 antara sawah padi la.. dekat atas 'ban'...

      Delete
  2. rindu kampung mama, kampung mama ada sawah padi tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. balik ler bila free nnti, time cuti ke..

      Delete
  3. Hye, saya suka bace blog awk, baru2 ni saya baru buat blog hope awk boleh follow dan singgah la blog saya :) http://awksweetgitu.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. salam jogging pagi atas batas bendang ya...hati2 takut tergelincir tersembam dlm bendang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan atas batas bendang, tapi atas ban..

      Delete
  5. sekarang semuanya diambil alih oleh mesin..
    singgah dan follow sini hehe

    ReplyDelete
  6. tgh bercucuk tanam la ni ye?haha..selamat beristirehat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ha ah.. tgh menebas belakang rumah, tanam ubi kayu.. hehehe

      Delete
  7. oo macam ni rupanya mesin padi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. lebih kurg macam tu la.. sbb saya tengok lain tempat, design dia lain sikit.. tapi x de la lari jauh sangat beza dia..

      Delete
  8. cantiknya pemandangan.. kalau joging mesti best

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. datang la rumah saya.. boleh main kat tengah batas tu puas2.. hehe

      Delete
  10. jogging sambil hadap pemandangan yang indah.. best.. ;)
    akak dah sebulan lebih tak jogging.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semangat joging masa mula2 cuti tu je.. dah pertengahan, jadi malas balik.. heheh

      Delete
  11. sy suka sangat tengok sawah padi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la.. bila balik rumah x tau nk buat apa, pi belakang rumah, tengok bendang.. smbail layan angin bertiup.. hehe

      Delete
  12. waa...mesin padi..emm,rindu dekat kg ter'centa'..T_T

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. hahaha... xde la.. jog pun semangat pasa awal cuti je.. dah pertengahan jadi malas balik..

      Delete
  14. bercucuk tanam kt bilik ke joging ni hehe ;p

    ReplyDelete
  15. hihihihihii..best joging kat blik tu...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. mana ada.. betol la joging kat bendang.. tapi masa awal2 cuti je la..

      Delete
  16. Zaman saya kecik dulu semua pakai manual.

    ReplyDelete
  17. Kat kampung baru jer lepas menyemai...
    Goyang kaki le, lepas ni...masyukkk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. zakat padi jangan lupa.. heheh

      Delete
  18. Replies
    1. hahaha.. dulu masa kecik2, tiap kali musim menuai, mmg excited habis sbb boleh tengok mesin padi ni..

      Delete
  19. wah wah wah.. mesti gumbira tak ada internet kan pha is.. patut IG pun sunyi jer.. orait.. selamat bersawah ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gumbira..? biasa2 je.. cuma masa yg ada boleh dihabiskan dengan buat bnda2 lain selain online... tapi kebanyakan masa tu guna untuk marathon movie je.. hahah

      Delete
  20. selamat bergoyang kaki la ye.. =)

    ReplyDelete
  21. Replies
    1. ha ah... mmg best pun.. petang2 berangin je... hehe

      Delete
  22. best kalau kampung ada sawah padi nie. hana tak ada pown. suka je dekat belakang rumah nenek. haha

    ReplyDelete
  23. suka sekali pemandangan sawah padi, malangnya, padi tak banyak kat tempat akak, getah banyak..So dapat tengook musim luruh jela..Ala ala autumn gitu..feeling-feeling autumn in my heart..eh!

    ReplyDelete
  24. senang sekarang ni dah ada mesin padi untuk memudahkan kerja-kerja kita.. dulu susah payah membanting tulang..

    ReplyDelete
  25. macam robot kat sawah padi jek.. :)

    ReplyDelete