Monday, December 16, 2013

Yup, aku join BE lagi

Dalam entri yang lepas, saja aku tinggalkan sedikit klu yang aku kena masuk wad, tapi tak bagi tau sebab apa. Saja... Sekadar nak tengok siapa yang tahu kenapa aku masuk wad.

Harapan aku tu tak mengecewakan kerana ada beberapa rakan blogger yang tahu kenapa aku kena masuk wad. yup, bukan sebab sakit, tapi sebab jadi bahan experiment a.k.a tikus makmal. Aku join BE study. kalau nak tahu apa itu BE study, boleh lihat entri ini : Apa itu bio-equivalence (BE) study

terharu aku sebab ada yang ingat pasal kes aku masuk wad join BE study dulu. mereka2 yang perasan di entri lepas dan di instagram antaranya:




1. HeNRieTTa JoSe
2. fatin wawa
3. ma 
4. husna zahidi
5. asha hana
6. Sally Samsaiman
7. Lilynn Wifey Sham

terharu nih.. heheh..

p/s : just short update. x dpt nk BW puas2 lagi. petang ni kuiz.. lepas tu baru bleh nk balas kunjungan puas2..


maa'ssalamah,
Pha is

65 comments:

  1. haha. ok gud explanation. all the best untuk kuiz ye

    ReplyDelete
  2. Selamat berBE, skg xpyh dah buka wiki utk fhm bnda ni :) hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. thanks..
      ha ah, baca info kat blog je.. :)

      Delete
  3. banyak benda yg xtau n langsung xfhm pha is...

    ReplyDelete
  4. BE lagi.. sekarang dah tahu BE tu ape.. kalau dulu yang tahu bab BE ni, mesti pikir Nuffnang je.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la.. boleh tambah ilmu pengetahuan.. hehehe

      Delete
  5. all the best untuk quiz yer pha is... ^_^... rajin betul join BE...

    ReplyDelete
  6. Seronok3. Lebih kurang macam attachment saya sekarang ni kat TDM, kena check therapeutic range drug kat badan pts tu. tapi BE ni macam lain sikit kan. Join BE ni ada dapat apa2 insentif tak macam duit ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah jugak buat clerkship kat bahagian TDM. best. masa belajar TDm dalam kuliah, susah nak mampus. bila tengok calculation yang guna dalam hospital, ala simple je pun. hehehe..

      lebih kurang la tu. BE ni pun nk kena monitor drug conc. dalam plasma jugak. nk kena jugak buat pharmacokinetic profil untuk drug tu. tapi x de la involve drug yg small therapeutic window mcm dalam kes TDM tu. just nk tau bioavailability dia je..

      kalau join BE ni dapat insentif. tapi yg study yg saya join baru ni lebih kepada phase 1 drug trial. dok ward 48 jam + 1 follow up, dapat RM650.. hehehe

      Delete
    2. Baru nak tanya berapa elaun... dah dapat jawapannya kat sini.. haha :D .. syabas bro, simpan sikit buat beli motor baru okay?

      Delete
    3. hahaha.. x cukup kot.. ni cukup2 untuk survive je... dah keje nnti baru start kumpul duit.. hehehe

      Delete
  7. nanti awak sakit betul2 pun orang ingat BE lagi hehe

    ReplyDelete
  8. gud luck.. hihiihi..
    singgah dan menabung di petang hari..

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. aku dah bagitau dah kan, yg aku dah pi screening....

      Delete
  10. haha.. yela kalau sakit xde la macam hepi je nak kena masuk wad.. melainkan masuk wad lepas tu dapat duit. hihi..gudluck for your test.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah.. ha ah, mmg masuk wad untuk dapat duit. mesti la hepy.
      thanks..

      Delete
  11. Replies
    1. dah banyak duit tu boleh belanja akak.. hihi..

      Delete
    2. erk.. saya buat GA je la.. hehehe

      Delete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Ohh hari tu mcm pernah ada cerita ttg masuk wad ni kan hehee.. apalah x perasan pulak sy. Semoga terus sukses Pha Is.. :D

    ReplyDelete
  14. ohh.. join BE lagi ye.. dok wad mewah lagi le tu hikhikkk

    ReplyDelete
  15. amboi...ayat terharu tu ...hehehe :P

    ReplyDelete
  16. ingatkan BE tu Buffered Earning,,,hehehe..dah discharged ker bro??

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg dah dischare dah.. 3 hari je.. atau lebih tepat lagi, 48 jam..(2 hari 2 malam)

      Delete
  17. terharu erk? nampak tak hana sangat prihatin orangnya. cehhh. hahah gud luck erk. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. yer la.. prihatin sangat.. hehehe
      thanks..

      Delete
  18. sumpah pikir beribu kali kalau husna yg kena buat BE ni..
    tp kalau dah minat kita apa salahnyaa..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. x minat sangat pun.. duit punya pasal.. tgh kesempitan sikit skrg ni.. sbb tu x pikir panjang dah..

      Delete
  19. klu pha is x buat entry pasal BE.. sampai la ni pun tak tau la ape BE.. tp tidak lagi sekarang.. sudah tau ape itu BE dan jgn sembarangan omong kosong pasal BE dgn daku.. kikiki.. thenx pha is ngongsi pasal BE terbaek!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. bagus2.. boleh tambah pengetahuan am.. hehhe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...