Skip to main content

Macam Cantik Je Versi Nasyid

masih igatkah anda video shasha awek legoland 'macam cantik je'? kali ni aku bukan nak share video tu ataupun video parody2 yang bercambah kat youtube. tapi kali ni aku just nak share sebuah lagu nasyid yang dinyanyikan oleh Amar yang bertajuk "Macam Cantik je".



Macam Cantik Je Macam Comel Je


Lagu & penerbit: AMAR
Lirik: Magictawau Alif (Magician Sabah)
Senikata rap: AMAR
Senikata tema: Syasya Solero
Susunan muzik, piano, string & pad: AMAR
Gitar: Along Exist
Drum: Ujang Exist
Bass: Kelly
Studio: Ada Exist Studio
Mixing & mastering: Along Exist
Hak cipta: AMAR MAGICAL CONSULTANT AND TRAINING (www.amar.com.my)

 


lirik Macam cantik jer macam comel jer 


Macam cantik jer macam comel jer

Perhatikan keindahan alam dan diri
Betapa agungnya kuasa ilahi
Hebatnya dia yang maha pencipta
Subhanallah alhamdulillah allahuakbar

Kecantikan keindahan yang diberi
Hanya pinjaman sementara
Sebagai ujian untuk kita
Apakah bersyukur atau sebaliknya

Macam cantik jer, macam comel jer
Semua ciptaan allah
Macam cantik jer, macam comel jer
Segala pujian kembali pada-nya

Macam cantik jer, macam comel jer
Indahnya tuhan ciptakan kita
Macam cantik jer, macam comel jer
Ajaibnya alam semesta

Rap:

Sesama kita jangan mengata, usah menghina kelak sama tarafnya
Janganlah pula meletakkan diri yang mulia ini pada tahap yang rendah
Menjadi fitnah, kita ada maruah, kita punya amanah
Cantikkan akhlak comelkan peribadi
Ia pemikat hati, ia hiasan diri
Kembalilah kita kepada fitrah kejadian
Keindahan alam dan diri sempurna ciptaan yang maha esa.

Bersyukurlah kita dengan nikmat-nya


maa'ssalamah, 
Pha is

anda juga mungkin meminati:
Inikalilah!!! untuk mengundi parti yang lebih meletop.
bawa anak-anak anda menonton konsert orkestra muzik klasik

Comments

  1. Mcm best jerr...jap nk tgk...

    Psss...haaah, mahal sgt...naseb baek ada promotion hr tu...jimat sket...

    ReplyDelete
  2. Macam ambil peluang dr populariti shaha youtube tu jer. Tapi dari disisi yg berbeza...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. jika difikirkan dari satu suduk, mmg nmpak macam tu...

      Delete
  3. perkara yang cenderung ke arah kebaikan ini patut diwar-warkan seluas-luas

    ReplyDelete
  4. macam best je..hehe kreatif la yg tulis lirik ni..:)

    ReplyDelete
  5. video lagu nasyid macam ni la sepatutnya mendapat sambutan.. perkongsian yang baik.. :D

    ReplyDelete
  6. Macam best aje..Macam sedap aje..Macam Kreatif aje..well done..moga berjaya..

    ReplyDelete
  7. tengah tunggu video loading. tapi bila tengok lirik mantap jugak

    ReplyDelete
  8. tajuk lgu ni macam comell je..hehehe

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Opss.. terpadam pulak. hehe.Teguran secara halus.. dengar sambil tersenyum.. hehe :-)

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. yup.. banyak lagu sedap2 yg ditulis amar..

      Delete
  12. bru dgr ni ..
    btw shasha skank ad add on 1 g
    mcm wangi je sbb die dh jual brg dh skank...huhu
    thunbs up shasha sbb viral yg mmg viral ..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas popular, dia promot barang plak.. last2 dia yg untung..

      Delete
  13. Oh ayat 'Macam cantik je, macam comel je' datang drpd lagu ni ke ? Aishhh ayat tu dah macam trend dah skrg . Adik adik kecik pun dah pndai main2 menyebutnya . Macam apa ntah . HAHA :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. amar amik trend 'macam cantik je,macam comel je...' dia buat lagu..inspirasi drpd awex legoland tula..hehe

      Delete
    2. yup.. amar buat lagu ni dari video shasha tu..

      Delete
  14. btol2 mcm trend da hehe ape2 jelaa

    ReplyDelete
  15. mula2 macam tak caye je. betul ke? lepas dengar , rasa macam nak gelak bila masuk part chorus. tapi bila dengar lebih dari sekali , baru rasa macam err .. okey jug .. siap ada suara ori "macam cantik je , macam ccmel je" .. terpulang pada individu masing-masing macamana untuk menerima lagu ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. asalkan mesej lagu tu sampai..

      Delete
  16. Patut la lagu dia macam sedap je time dengar. Si Amar ni yang buat rupanya. Ingatkan facebook user mana la yang buat parodi ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. x lah.. ni amar yg dulu nyanyi nasid tu.. skrg dia buat silap mata plak.. hehehe

      Delete
  17. dasat jugak penangan syasya macam cantik jer.. siap jadi nasyid lagi.. :)

    ReplyDelete
  18. AMAR neyy mmg brbkat :) dah 2 thun brturut-turut djmput kat skolah kami :) hehehe , suara merdu , silap mata smua hebat2 (Y)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. pernah tengok persembahan live la nih..

      Delete
  19. Nasyid ni sedap. tapi ada juga unsur-unsur lucu. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. tak de la nnti boring sangat.. :)

      Delete
  20. lagu2 macam nie patut kerap dimainkan di radio..bukan kena tunggu lepas azan jer..betul tak bro??

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  21. harus berterima kasih pada shasha bagi idea ni dan digunakan ke arah kebaikan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. shasha punya video, amar dapat nama.. *erk

      Delete
  22. memang ayat tu dah jadi trend sekarang.. sana sini ramai dok guna ayat tu.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. sama la.. sikit, macam ........... je, macam .............. je...

      Delete
  23. sejak shasha buat video tu, dah jadi trend dah macam cantik je, macam comel je.

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gaji Ahli Farmasi

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal