Skip to main content

Antara 2 Mimpi

tak de keje aku hari ni nak cerita pasal mimpi aku. tapi, mimpi kali ni pelik sikit. sebab dari mimpi tu, aku dapat simpulkan 1 perkara tentang diri aku. nak tahu apa dia?

Mimpi Beli Kawasaki Z800



dalam mimpi ni, aku mimpi yang aku berjaya beli motosikal kawasaki Z800. okay, yang ni aku hairan sikit. sebab so far target aku bukanlah motosikal Z800 ni, tapi Yamaha XJ6. tapi tak kisah la. naked bike jugak. jadi la kan, dari tak dapat beli langsung.



bangun je dari tidur, terus rasa ceria. huh, that feeling...

Mimpi Kahwin 


yang bertambah hairannya, betul-betul 2 hari kemudian, aku mimpi pulak yang aku kahwin. kejadah mimpi kawen-kawen ni? macam budak-budak la pulak. tapi kalau aku kata mimpi ni tak best, tipu la kan.. hehehe

jangan risau. ni bukan mimpi basah. tapi ini mimpi kahwin ala-ala islamic. hehehe

Kesimpulan


apa yang dapat aku simpulkan, aku rasa mimpi beli motosikal Z800 tu lagi best dari mimpi kahwin. serius.! so, aku dah boleh set. keje nanti nak kumpul duit untuk beli moto dulu. baru kumpul duit untuk kahwin. hehehe..



maa'ssalamah,
Pha is

anda mungkin juga meminati:
jom ushar kereta Mitsubishi Attrage baru...!
peluang menang tiket free perlawanan bola di UK..!!!
menangi hadiah menarik seperti iPad Mini dari Sunsilk

Comments

  1. amboi... motor lagi penting yer. marah awek tu nanti :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe... x de awek lagi.. hehe.. kalau ada wek dah, baru konsider kahwin dulu..

      Delete
  2. Replies
    1. kalau both, lagi lmbat ler... tetapkan priority dulu.. heheh

      Delete
  3. Ermm.. motor tak pandai membelai.. wakakaka... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceh.. hahahha.. x berbini x de calon.. so peluk tangki moto dulu la..

      Delete
  4. maka jadilah motor tu aweks kesayangannya ...

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. hahaha.. dalam mimpi... macam2 boleh jadi..

      Delete
  6. memang pening pala hakak nak mengomen ko paiz oiii...Haa..kumpul duit cepat-cepat dan banyak-banyak k...

    ReplyDelete
  7. Ya...belilah moto dulu, lepas tu baru kahwin. Kalau tidak jangan harap dapat beli moto tu...
    Tapi...jgn sampai jatuh moto nanti tak sempat kahwin....huhu
    So... kalau macam tu baik kahwinlah dulu, moto tu bila2 boleh beli...dpt dlm mimpi pun puas dari asyik dapat kahwin dalam mimpi jer...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. okay, u got ur point..

      Delete
    2. ada kawan akak, bf dia cakap nak beli kereta dulu dan lepas tu baru kahwin.. akhirkan mereka tak kahwin sebab bf dia kesempitan duit.. kawan akak pun dah kahwin dengan lelaki lain.. renungkanlah kisah ini..

      Delete
    3. (-_-')....... itu sebab kes dah ada calon, cuma x de duit je.. saya ni calon bini pun x de lagi, yg ada nmpak cuma calon moto je.. hehehe

      Delete
  8. In Shaa Allah ..nanti tercapai dua-dua tu..tapi kena usaha tak boleh mimpi aje...

    ReplyDelete
  9. Boleh juga mcm tu.. biar puas ride motor dulu baru kahwin,.. :)

    ReplyDelete
  10. kumpul duit dan beli motor dulu.. lepas tu kumpul duit untuk kahwin.. kahwin annti buat la kelainan, rombongan pengantin menunggang motosikal beramai-ramai.. mesti meriah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. betol jugak kan.. hehehe..

      Delete
    2. hmm... kita tengok nanti macam mana... heheh

      Delete
  11. Seronokla dapat mimpi sampai habis. Selalunya kalau mimpi-mimpi yang best ni, tak sempat habis. Selalu terjaga dulu. -,-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. pernah try "lucid dream"..?

      Delete
    2. selalu juga mimpi tak habis.. tak pasti apa ending mimpi tu..

      Delete
    3. sedihnya mimpi tu, walaupun mimpi best.. hehehe

      Delete
  12. Salam. Blogwalking sini :) Done follow ^^

    http://belogbudakmuslim.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. menarik gak nie..cer bayangkan kalau time beli motor ini ko jumpa sales girl tu and terus ajak dia kawin..hehehe..posibble tu. :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kalau mcm tu pun bagus jugak.. tapi lagi best kalau jumpa awek dalam group superbike, masa tengh konvoi sekali.. sama2 kahwin nnti, ride superbike..

      Delete
    2. betul tu.. berkongsi minat yang sama.. :D

      Delete
    3. kalau betol la jadi mcm tu, indahnya hidup.. hehe

      Delete
  14. haha.. nampak gayanya bini no 1 = motor la ni.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. nmpak gayanya mcm tu la.. kecuali kalau jumpa calon bini dulu.. sbb so far, yg nmpak cuma calon moto je.. calon bini x nmpak2 lagi...

      Delete
  15. wow. kena ada perancangan betul2 ni kalau nak beli..
    lewat kawin la kalau macam ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe.. awek pun x de lagi, x kisah sangat..

      Delete
  16. hahaha... dapat mimpi pun best2 belaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. dua2 best. tapi kena tentukan mana yg paling best..

      Delete
  17. husna pnah mmpi jgak!! msih jelas di ingatan taw tgh pilih suit keselamatan untuk naik moto gini.. aduhhhh.. ;((

    org ckp mmpi ni pengaruh kita dok tpikir sal benda tu jaa..
    dulu sbelum pndai bwak moto, punya la dok pikiaq bleh bwak moto last2 smpai mmpi.. :p

    ReplyDelete
  18. Amboi, dr mmpi bleh buat target....bgus nie...positive thinking...

    ReplyDelete
  19. HAHA . Nak tahu sesuatu ?

    Saya pun mimpi kahwin , mimpi dua orang lelaki bagi cincin dan mimpi kena kejar ular sebelum minggu peperiksaan akhir . HAHA :>)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi.. sampai 2 orang lelaki..? tamak betol.. hehehe
      tapi org kata kalau mimpi kena patuk ular tu, memang betol la ada org nk masuk meminang..

      Delete
  20. mimpi dia haaaa~ bolh la nyanyi lagu "Kalau Aku Kaya"..hahah

    ReplyDelete
  21. nanti dah kahwin banyak nak kena fikir.. silap2 motor pun tak dapat beli.. hahaha..

    ReplyDelete
  22. Dah kawin payah sikit nak beli moto nie banyak komitmen .jenuh berperang la kalau nak main moto besar tapi ada aku kisah sambar jugak la ....hahaha

    Senang menang dengan Nippon
    http://azahairi.com/2013/11/nipponcontest/

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2.. dah kahwin nnti banyak bnda nk kena pikir..

      Delete
  23. insyaAllah nanti boleh beli motor ini kalau betul2 fokus dan usaha ke arah itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah.. kita cuma boleh merancang.. :)

      Delete
  24. semoga dapat tercapai apa yang diimpikan..

    ReplyDelete
  25. Replies
    1. ada plak.. kahwin dengan orang ler..

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal